Norman Manea, sărbătorit la Bard College

  • Recomandă articolul

Vineri, 27 mai 2017, a avut loc la Colegiul Bard omagierea lui Norman Manea, căruia i s-a acordat Premiul Bard 2017, pentru contribuția sa la evoluția colegiului în cei aproape 30 ani de activitate didactică și literară. Scriitorul a devenit acum profesor emeritus și distingueshed writer in residence.

În amplul său omagiu, profesorul Ian Buruma, redactor-șef al prestigioasei publicații New York Review of Books, a spus: „Norman Manea este un artist. Iar arta sa nu este despre o țară, un popor, o epocă, este despre condiția umană“. În amplul său comentariu, președintele colegiului, Leon Botstein, a dezvăluit convorbirea telefonică avută cu cîțiva ani în urmă cu Philip Roth, care a solicitat să i se rezerve un loc de veci în cimitirul Bard, lîngă Norman. Rugat să justifice ciudatul demers, deși nu fusese nici student, nici profesor la Bard, Roth a mărturisit că „vrea să aibă cu cine să stea de vorbă în viața de apoi“.

object(WP_Term)#13050 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }