Asociația „Aripi pentru Talente“ și-a creat deja un obicei: acela de a acorda tinerilor artiști un suport în perioada dezvoltării lor. „Aripi“ pentru a putea crea și pentru a lăsa ceva în urmă. Sâmbătă, 8 aprilie 2017, într-un teatru vechi din București, Teatrul Elisabeta, a avut loc a IV-a ediție a concertului caritabil organizat de asociație, cu o prezența numeroasă a publicului. De această dată, fondurile strînse s-au îndreptat către arta plastică, mai exact către pictură. Peste 100 de lucrări ale unor tineri extrem de talentați au fost analizate cu maximă atenție de un juriu de specialiate, iar decizia nu a fost deloc simplă. Marele cîștigător a fost Simion Eduard Andrei cu lucrarea Vulpea și trandafirul (foto) el intrînd în posesia unui premiu de 2.000 de euro. În plus, laureatul va avea posibilitatea să expună într-o expoziție bucureșteană mai multe lucrări, în toamna acestui an. Simpatic și extrem de talentat a fost tînărul Alexandru David, din Iași. Avînd doar 11 ani, nu se încadra în regulamentul concursului, însă Asociația „Aripi pentru Talente“ a considerat că o asemenea valoare merită prețuită, i-a oferit un premiu special și l-a arătat deja lumii pe artistul despre care cu siguranță o să mai auzim. Premiul vot online (cu peste 1100 likeuri si 145 voturi pe pagină), în valoare de 500 euro a revenit tanarului Perianu Mihai cu lucrarea Peisaj înnourat.
Juriul a fost format din: prof. univ. dr. Catalin Bălescu, Rector al UNArte Bucuresti, conf. univ. dr. Eugen Alexandru Gustea, prorector al UNArte, conf. univ dr. Bogdan Severin Hojbotă, profesor UNArte, dr. Virgil Ștefan Nițulescu, președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România și Codrin Mircea, artist și designer.
Pe scena Teatrului Elisabeta au urcat nume ale muzicii românești, uniți de demersul caritabil al Asociației. Un spectacol extrem de placut, deschis de laureatul ediției trecute „Aripi pentru Talente“, pianistul Leonard Mocanu, care ne-a reamintit de tehnica-i deosebită cu sprijinul unei Fantezii de Chopin. Chitaristul Laurențiu Ganea ne-a prezentat cîteva piese din perioada barocă, iar violonista Simina Croitoru a încîntat cu valsuri de Kreisler, acompaniată fiind de excelentul pianist Alexandru Burcă. Baritonul Răzvan Georgescu a contribuit la succesul serii cu arii din Don Carlos și Don Giovanni, iar Ion Bogdan Ștefănescu a fost realmente senzațional cu al său flaut de aur, și la propriu și la figurat. Acompaniat de Costin Soare la chitară, a electrizat publicul, chiar și cei mai mici spectatori fiind vrăjiți de „flautul fermecat“ al lui Ion bogdan Ștefănescu. (din comunicatul Asociației „Aripi pentru Talente“)