Piesa de teatru “The Tale of the Pig”, o adaptare pentru scenă a povestirii populare româneşti „Povestea porcului” de Ion Creangă, este o producţie a companiei de teatru "Pericles”, în regia lui Vasile Nedelcu. Ea se adresează deopotrivă copiilor şi adulţilor, într-o manieră familiară, creativă şi plină de umor, vorbind despre maturizare şi revelaţia frumuseţii interioare.
Aceasta este cea de-a doua prezenţă românească susţinută de Institutul Cultural Român în cadrul vestitului festival britanic, după prezentarea, în perioada 5 – 10 mai, a producţiei Brighton Theatre – piesa "Vlad the Impaler", după „A treia ţeapă" de Marin Sorescu.
Vasile Nedelcu a absolvit în anul 1995 Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, ca regizor, sub îndrumarea profesorului Visarion Alexa. Timp de şapte ani a lucrat în aceeaşi academie, în paralel regizând spectacole pentru diferite teatre profesioniste. Între anii 1995 şi 1998 producţiile sale teatrale au fost selectate permanent la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. Şi-a definitivat studiile în anul 2001, obţinând diploma de Master în Estetica şi Arta Teatrului la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. Vasile Nedelcu s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu aproximativ zece ani. Aici activează ca regizor şi profesor de teatru. A colaborat, în calitate de regizor, cu numeroase festivaluri de teatru, printre care amintim: Festivalul Glasshouse, Stourbridge (Peer Gynt), Festivalul Edinburgh Fringe, Festivalul Brighton Fringe. În anul 2005 este laureat al premiului Best Family Show în cadrul Festivalului Brighton Fringe. Între anii 1994 şi 1996 a fost director artistic al Festivalului de Artă Medievală din Sighişoara. În calitate de regizor a colaborat cu mai multe teatre profesioniste printre care: Studioul Casandra, Teatrul Ploieşti, Teatrul Galaţi, Teatrul Reşiţa, Teatrul din Târgovişte, Teatrul Act, Teatrul Maghiar din Timişoara, Teatrul Mundi şi Teatrul Rm. Vîlcea.
Compania de Teatru "Pericles" a fost înfiinţată în anul 1999 cu scopul de a crea un „teatru total”, o abordare multi-disciplinară a teatrului. "Pericles" lucrează cu actori profesionişti, cu actori amatori sau studenţi, oferindu-le cursuri de perfecţionare în toate disciplinele teatrale. De asemenea, compania teatrală colaborează cu persoane cu nevoi speciale, probleme mentale, dificultăţi de învăţare, oameni fără adăpost, marginalizaţi, izolaţi sau discriminaţi. "Pericles" foloseşte mediul teatral ca pe un instrument de învăţare.