Serile de chitară, ediţia a V-a

  • Recomandă articolul

 

 

(Italia), unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti de pe mapamond, cu o activitate concertistică susţinută ce a cuprins, printre altele, recitaluri în celebrele săli ale Filarmonicii din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam şi în sala Ceaikovski a Concervatorului din Moscova. Muzician rafinat, cu o tehnică impecabilă, Carlo Marchione este de asemenea unul dintre cei mai căutaţi profesori de chitară de pe planetă, Conservatorul din Maastricht, unde predă din 2002, fiind o adevărată Mecca a tinerilor dornici de perfecţionare (9-15 noiembrie).

Gabriel Bianco 

 

 

ţ 

„ 

, al 

, un recital de duete alături de chitaristul-compozitor Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, titular al catedrei de chitară de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, recital desfăşurat  la Muzeul Naţional “George Enescu”, care continuă seria concertelor începute acum trei ani de Costin Soare în ipostază solistică (Musica Nocturna/ nocturne din secolul XX – 2012, Musica Poetica/ recital de muzică barocă transcrisă pentru chitară – 2013 şi Musica del Delphin / lucrări din Renaşterea spaniolă şi muzică românească din secolul XXI). Recitalul va conţine lucrări în premieră absolută scrise de compozitori români – Gabriel Mălăncioiu, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a stimula creaţia românească contemporană pentru chitară), alături de lucrări mai populare pentru acest tip de formaţie camerală.

Gala tinerilor chitarişti 

, un talentat tânăr chitarist care studiază la Paris, deţinătorul unor premii internaţionale importante la festivalurile de profil, propune un recital de muzică spaniolă la Institutul Cervantes.

Sorin Romanescu 

Promovarea tinerelor talente este unul dintre obiectivele principale ale proiectului nostru, iar asociaţia îşi propune să sprijine chitariştii tineri şi foarte tineri cu instrumente, sponsorizări pentru participări la concursuri în străinătate etc.etc.

Ediţii anterioare

– 5 concerte –, desfăşurată la Palatul Şuţu în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” 2008-2009 a Fundaţiei ACCUMM, i-a avut ca iniţiatori pe preşedintele acesteia din urmă, Petru Maier Bianu şi pe Costin Soare, actualul preşedinte al Asociaţiei Culturale Kitharalogos. Dintre invitaţi amintim aici pe: Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Tudor Niculescu-Mizil, Stan Zamfirescu, Claudiu Lobonţ, Olivia Iancu. Iată un scurt extras din comunicatul de presă de atunci:

A doua ediţie 

 

, desfăşurată cu sprijinul financiar al Fabricii de instrumente muzicale Hora S.A. şi al Editurii Carminis, a însemnat un prim pas către deschiderea internaţională a festivalului: cei doi invitaţi, Mircea Gogoncea, unul dintre numele de referinţă ale chitarei de la noi, student-masterand la Dusseldorf si la Londra, şi Cristian Grămesc, absolvent al prestigioasei Academii “Mozarteum” din Salzburg, au oferit două regaluri chitaristice pubicului bucureştean.

object(WP_Term)#13053 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }