BIFURCAŢII. E greu cu cifrele. Şi nu numai…
- 18-12-2008
- Nr. 454-455
-
Liviu ORNEA
- Rubrici
- 1 Comentarii
De cîte ori o citesc – vai, prea des! – pe doamna Melania Mandas Vergu, în Gîndul, mă apucă nostalgia după apusele vremuri ale cenzurii. Visez la înfiinţarea unui Consiliu al Culturii şi al Educaţiei Capitaliste care să supervizeze presa şi să-i oprească pe cei care, asemenea distinsei doamne, habar nu au despre ce scriu. Doamna aceasta a monopolizat, în ziarul respectiv, tema şcolii. Scrie acolo, impenitent, blestemăţii cît casa, pe care oricine a lucrat în şcoală le vede cu ochiul liber. Domnia sa, nu. Că nu pricepe nimic din ce înseamnă învăţămînt mai treacă meargă – învăţămîntul e treabă grea. Dar că nu ştie să facă o elementară adunare, deşi, sînt sigur, prin şcoală a trecut, acesta fiind probabil motivul pentru care se crede specialistă în problemele ei, mi se pare de neînţeles. Spune distinsa doamnă, decis, în articolul din 4 decembrie: „Sigur, numai un necunoscător ar putea compara învăţămîntul universitar din aceste ţări (apusene, n.m.), ce şi-a dovedit eficienţa timp de cel puţin 1.000 de ani, dacă ne gîndim că prima universitate a Europei se înfiinţa la Bologna în 1088, cu sistemul universitar românesc, care, la acelaşi capitol, al vechimii, nu se poate lăuda cu mai mult de […]
Am urmat cursirile FMI-Bucuresti si va asigur ca pentru a obtine diploma de licenta si cea de master nu a fost nevoie sa prestez nici o activitate cu tenta sexuala cu nici un profesor sau profesoara.
Pe de alta parte, cunostintele acumulate in urma acelor cursuri facute ca in Evul Mediu mi-au fost suficiente sa fiu doctor in matematici la o universitate situata undeva unde doamna Melanie are impresia ca un curs nu se mai tine cu creta pe tabla. Gresit…Inca se vinde excelent creta si in vestul Europei. Specific ca totusi exista o mica diferenta: acolo este rotunda.