Media

Ana Blandiana, Romulus Rusan si Carmen Musat despre literatura in comunism

Dezbatere IICCMER
)

Al. Cistelecan / G. Liiceanu – Lansare M. Ivanescu Versuri

Gala premiilor Observator Cultural – 2014

Premiile Obervator cultural 2013

10xObservator Cultural

O istorie a revistei Observator Cultural
Regia: Marian Baciu
Producator: un cristian

CDPL.DOC 2013

Lansare Bogdan-Alexandru Stanescu – Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam

"Scrisorile imaginare catre Osip Mandelstam" ale lui Bogdan-Alexandru Stanescu îmi placeau înca din perioada în care le publica serial în Observator cultural. Îmi placea modul personal în care el înetelegea sa iasa din limbajul standardizat al criticii si teoriei literare. În plus, textele lui sintetizeaza un mod de a interioriza literatura cu care, recunosc, intru în rezonanta. Lasând la o parte subiectivitatea, textele din Enter Ghost sunt îmbibate de o eruditie neostentativa, vizibila si în traducerea Scrisorilor lui Joyce catre Nora Barnacle. Cartea a avut o lansare nonconformista la Libraria Bastilia. Marin Malaicu-Hondrari a citit raspunsul imaginar (si imaginat de el) al lui Mandelstam catre BAS (Cezar Gheorghe).

Premiul Gheorghe Craciun – Emil Brumaru

Premiul „Gheorghe Craciun" pentru Opera Omnia a fost acordat lui Emil Brumaru, în cadrul editiei din 2011 a Galei Premiilor Observator cultural.

Premiile Observator cultural 2011 (II)

Luni, 28 martie 2011, la Teatrul Odeon, s-a desfasurat Gala Premiilor Observator cultural 2011. S-au acordat noua premii, dintr-un total de 27 de nominalizari, la cinci categorii. 

Premiile Observator cultural 2011

Pe 28 martie 2011, la Teatrul Odeon, a avut loc Gala Premiilor Observator cultural 2011. S-au decernat noua premii, din 27 de nominalizari, pentru cinci categorii. Juriul de anul acesta a fost alcatuit din Paul Cernat, Caius Dobrescu, Antonio Patras, Iulia Popovici si Carmen Musat (presedintele juriului)

Constantin Stan la Formula 3 – 1 iunie 2011 (partea I)

Constantin Stan la Formula 3 - 1 iunie 2011 (partea I)

Pagina următoare »
object(WP_Term)#13254 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }