Supravieţuire înainte de alegeri?
- 10-02-2012
- Nr. 611
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 3 Comentarii
Mici „succesuri“ consemnăm în ultima vreme: reîntoarcerea în Ministerul Sănătăţii a lui Raed Arafat şi recunoaşterea fals spăşită – din partea lui Traian Băsescu – că a fost „o gafă“ grobianismul revărsat pe un post de televiziune împotriva creatorului serviciului de urgenţă – SMURD, demiterea lui Teodor Baconschi, demisia lui Emil Boc, pasul în spate făcut de miniştrii PDL din fostul cabinet Boc (cum, Elena Udrea nu mai este ministru?) şi, ceea ce credem că este cel mai important, decomasarea alegerilor. Decizia Curţii Constituţionale a adus anul electoral 2012 pe un făgaş normal: vor fi două rînduri de alegeri, localele – în iunie – şi, cel mai probabil, parlamentarele – la termen, în toamnă. Sînt, în acest moment, puţine şanse să avem alegeri parlamentare anticipate, undeva, în vară, imediat după locale. Coaliţia care susţine noul guvern (aceeaşi ca şi la guvernul Boc) nu dă semne că ar înclina spre varianta opoziţiei, pentru că nu doreşte să piardă totul în cîteva săptămîni. Ne aşteptăm la un lung an electoral şi la o distanţă de cîteva luni între alegerile locale şi cele parlamentare. Care ar fi motivele pentru care PDL, în special, şi Traian Băsescu ar prefera alegeri parlamentare […]
Nu mai e nimic de observat in cultura, de vreme ce marea majoritate a articolelor din ultimele editii online sunt dedicate politicii? Mai putina politica si mai multa cultura, se poate, stimate Observator?
Dincolo de Ponta si Antonescu, dincolo de Ponta (acceptabilul, frecventabilul) si Antonescu (impotrivitorul), opozitia a pierdut un tempo, un prilej, o sansa sa arate ca este o alterntiva la actuala putere. Lumea era nemultumita, iar USL a facut „doar greva parlamentara”. Adica, au ramas sa faca nani acasa, si-au luat salariile, nu s-au dus in Piata Universitatii (trebuiau sa mearga, precum Leonard Orban, era contactul lor direct cu cetatenii, ar fi fost injurati, huiduiti, dar ar fi dovedit curaj – poate ca impotrivirea protestatarilor ar fi devenit, cu timpul, simpatie).
au tinut discursuri „caldicele”. Ce si-a dorit Traian Basescu? O opozitie calpa, sterila, care sa fie „blocata” de varianta Mihai Razvan Ungureanu? Opozitia — ofranda lui Basescu. Prezidentul a avut exact opozitia care sa nu-i creeze probleme.
Sunt derutata dupa discursul lui Ponta, ma tot intreb: cu cine votez? Parafrazandu-l pe Basescu din 2004: oare de ce tara asta este condamnata sa voteze numai „comunisti”? Numai fosti FeSeNisti? Iliescu, in rol de Baba Dochia, iar si-a scuturat cojocul cu demnitari si, hop!, acum si Ponta face „opozitie constructiva”.
Daca problema era doar Boc, inseamna ca PDL are toate sansele sa castige alegerile. Si sa faca guvern cu PSD, ca asa-i la noi, azi injuram, maine dansam perinita (obicei de care s-a molipsit si musiu Franks).
algeri parlamentare, Ponta devine premier, se face alianta PDL-PSD, iar Ungureanu asteapta algerile prezidentiale.
Traian Basescu are de ce sa se relaxeze la Predeal in acest week-end!
Cantecul lebedei…Acest gavern,in mare parte din copii de bani gata,este un ultim svacnet basescian.Iar Rasvan Ungureanu,un personaj sacrificat.Cine va veni?,,Orice solutie e mai buna decat cea prezenta”,vorba lui Andrei Plesu.