Suspendarea lui Băsescu sau suspendarea judecăţii?
- 13-07-2012
- Nr. 632
-
Horia PĂTRAŞCU
- Actualitate
- 11 Comentarii
În urmă cu o săptămînă, nu aveam nici o îndoială că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu este doar o formalitate. Rezultatul referendumului de suspendare mi se părea absolut previzibil: preşedintele va fi trimis acasă! Urmare firească a anilor de privaţiuni, frustrări şi umilinţe suferite, demiterea preşedintelui de către însuşi poporul care l-a ales reprezenta, în viziunea mea, un semn de sănătate a organismului social din care fac parte. Între timp, însă, am avut marea surpriză să constat că unii români nu sînt chiar atît de previzibili. Mai ales unii intelectuali, foarte sperioşi de restauraţii, de soviete, de comunişti, de bunicuţe, de mineri şi de alţi „bampiri“ politici s-au redirecţionat rapid şi au preluat marotele propagandei pedeliste: USL vrea puterea pentru că (sic!) plagiatul lui Ponta, graţierea lui Năstase, acapararea justiţiei (ca să nu intre în puşcărie Voiculescu etc.). Surpriza mea a crescut şi mai mult cînd am constatat că printre noii susţinători ai lui Băsescu se numărau profesori (cărora cu o neruşinare totală guvernarea Băsescu le-a tăiat ca-n brînză salarii şi sporuri; cărora le-a blocat posturile în învăţămînt; cărora le-a tăiat, o, da, acest mare apărător al doctoratului, amărîtul de spor de 15% de doctorat; cărora le-a […]
Don. Basescu este in concediu fortat, deocamdata nu este demis. Vom afla pe 29 iulie, daca va fi trimis acasa sau nu.
Articol partinitor. Ca toate cancelariile si ziarele din Europa spun rastit ce mentalitate se ascunde in spatele noului guvern, asta e doar un detaliu. Orbire ti-e numele.
De ce nu se vede Băsescu în oglindă ?
Pentru că nu există doi de Traian Băsescu sau pentru că nu se uită cu ochiul care trebuie ?
Cum poate să fie comandant de navă un om care nu are un ochi ? Cum poate el să se înscrie la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa ? Cum poate acest om să acumuleze 2 milioane de lei vechi pînă în 1989 fără acordul Securităţii ? Cum poate el să promită şi mereu să promită chestii pe care nu le duce niciodată la capăt: câinii vagabonzi, traficul, autostrăzile, procesul comunismului, justiţia, demisia în 5 minute şi altele prea multe să le mai enumăr. Dar, ca să nu cad în păcatul retoricii am să revin la sfatul lui Karl Popper: democraţia nu este cea mai bună guvernare sau a celor mai competenţi sau onorabili (vezi Ponta) ci este mijlocul de contracarare a tiraniei. Din păcate ne place să fim supravegheaţi, înjuraţi şi minţiţi, ne-am obişnuit cu asta.
Ponta si antonescu sunt rusinile(rusinicile) natiunii romane, iar plagiatul este un delict grav! Ar trebui sa i se retraga titlul, sa plateasca retroactiv banii incasati in mod necinstit!
Hai sa o lasam mai moale cu plagiatele. Elev fiind , tezele la l. romana sau istorieimi erau mai bine punctate daca ceea ce scriam la tema propusa era sustinuta de citate din operele criticilor indeobste cunoscuti , ale istoricilor de marca . Fara aceste argumentari , ale mele erau palide si ramaneam in zona minima de trecereNu trebuia neaparat sa folosesc semnele citarii , pentru ca uneori chiar nu-mi aminteam ad literam citatul cu pricina si atunci doar aminteam ca X a zis….Poate ca voi fi avut si vreun coleg cu veleitati de critic , dar cerintele , la toate disciplinele , etau atat de mari incat nu aveam timp de fineturi personale decat in mica masura.Asta era la disciplinele „umanistice” , ca la „exacte” rezolvai probleme la greu., notele mai mari nefiind posibile fara corespondenta la GM/RMT?GFCh , ultimele aparand mai tarziu , sau reusite la olimpiadele scolare.Si la examenul de maturitate (viitorul bac) cerintele la disciplinele umaniste ramaneau aceleasi. Sa ne amintim si cum era cu lucrarea de licenta. Facultatea afisa o lista de teme , alegeai , ti se dadea un indrumator si de aici drumul cunoscut de oricine a trecut printr-o facultate. Puteai veni cu tema ta , nu mai aveai nevoie de indrumator, insa eu nu cunosc asemenea colegi. Si ce faceai? Citeai o bibliografie mai mult sau mai putin intinsa , vedeai cam ce se portiveste cu tema ta , iti faceai un plan de a o trata , formulai in maniera personala ceea ce aveai de spus si cautai si demonstratii proprii la unele asertiuni , sau la acelea care autorii cititi nu le oferisera.Cam asta era. Nu sunt doctor , dar cred ca o teza de doctorat are o geneza asemanatoare. Poate chiar mai „blanda” . in ultimii ani , cand constat ca X sau Y are nu stiu cate doctorate , fara nici o afinitate intre ele.Nu m-a interesat cate doctorate are George Emil Palade , dar probabil ca nu prea multe , or acum vedem doamne foarte tinere cu n doctorate. Nu cred o iota din reusitele lor , dupa cum nu agreez nici pe aceia care se tin ca scaiul de coada oii de doctoratul lui Ponta.Intre a te da mai „ghebos” , mai titrat (gen Ponta) si a fura de a stinge , de a infiinta si patrona un sistem mafiot de saracire a tarii si inglodarea ei in datorii , din care s-a ales doar cu praful de pe toba (vezi Basescu!) pe cin infieram mai abitir? Sa vedem ce va spune populatia pe 29 iulie!
Victor Ponta nu va scapa asa usor de plagiat. Va fi necesar sa-l recunoasca si sa-si dea demisia.
Dar!, Victor Ponta nu e singurul hot din tara asta. Si doamna Laura Codruta Kovesi plagiaza…
Autorul mai scrie despre „faptele grele, furturile şi hoţiile ordinare de care am tot auzit în aceşti ultimi şi blestemaţi douăzeci de ani că sînt puse în cîrca politicienilor români”. Si acesti hoti e nevoie sa fie cercetati si, daca sunt gasiti vinovati, pedepsiti, Traian Basescu ar trebui cercetat. El si toti ai lui. Sa vedem cum s-a praduit statul roman, cum s-au trucat licitatii, cum s-a bagat mana in buget. Pentru plagiat, Victor Ponta va plati, sunt sigura de asta, este inadmisibila fapta lui. Dar ceilalti?
Autorul ori isi considera cititorii retardati ori are o misie si se achita de ea cu cinste. Cinste lui, cinste si partidului.
Pe autor nu il deranjeaza un penal ca Nastase ori un hot, `ntelectual, desigur, ca Ponta.
Basescu si jos Basescu urla din toti bojocii aliatii lui Iliescu si Felix.
Dictatura majoritatii si dictatura proletariatului sint surori gemene.
-pe timpul lui Basescu 1 euro = 4,36 lei , pecand acum a scapat de sub control
-foloseste acest lucru poporului Roman ?
Dupa modesta mea opinie, fraza cheie din articolul Dvs este
„Acest plagiat nu are nici o legătură cu suspendarea lui Băsescu.”
Din pacate, modul in care incercati sa o argumentati se bazeaza pe un sofism evident, care revine la infirmarea unui enunţ ales in mod intentionat pentru pentru a fi usor de ridiculizat, si anume:
„Băsescu nu trebuie suspendat pentru că Ponta a plagiat“, despre care oricine isi da seama ca este la fel de adevărat ca enunţul „Băsescu nu trebuie să fie preşedinte pentru că este chel“.
Dar ia incercati să găsiti ceva la fel de eficace pentru a infirma si enunţul:
„Băsescu TREBUIA suspendat pentru că:
1. A demascat plagiatul lui Ponta. (Sancţiune!)
Si:
2. Pentru că această demascare pretindea o abatere a atenţiei publicului printr-un scandal incă si mai mare. (Diversiune!)”
===============================================================================================
Astept cu interes raspunsul dvs de logician si „simplu cetătean” regretand „efectul subminării rolului logicii şi filozofiei în decursul tranziţiei.”
@Mircea: dar dumneata esti de acord sa fii reprezentat de un tip care aere trei dosare blocate la Tribunal pe perioada mandatelor? Ce-i mai grav, tunurile lui Basescu si comportamentul sau securist, sau plagiatul lui Ponta?
Partinitatea articolului dumneavoastra este evidenta si – din acest aceasta cauza – absolut inutil de comentat. Ceeace stirniti insa prin aceasta abordare se cuvine sa explicati mai amanuntit: este acceptabil ca un intreg popor sa fie reprezentat in toate forurile internationale de catre un plagiator neindeminatic? De ce credibilitate politica internationala se va bucura acest popor atunci cind plagiatorul prim ministru sustine cu candoare „n-am nevoie de titlul de doctor”?