Proteste şi guvernanţi
- 18-12-2013
- Nr. 704
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 9 Comentarii
Aşadar, domnul acela cu cămaşă roz şi fular verde, Rareş Bogdan, n-a putut fi ales preşedinte-director general interimar al TVR, aşa cum a dorit PNL. Tocmai PSD, aliatul de guvernare, a sabotat votul, n-a fost cvorum şi acum se discută alegerea unui şef la TVR în Birourile reunite ale Parlamentului. Acolo, PSD are majoritatea şi l-ar putea impune pe Valentin Nicolau. Dincolo de cine va fi preşedinte interimar la TVR, observăm deja că în USL reacţiile nu mai pot fi coordonate, sînt riposte, nu se mai poate păstra nici măcar iluzia unei alianţe. USL nu mai există, iar situaţia de la TVR a devoalat public această ruptură. Nici gînd de negociere, de compromisuri, de aşezare la aceeaşi masă. PNL vrea un preşedinte la TVR, PSD un altul, poziţiile sînt ireconciliabile. Dacă TVR ar fi singurul caz de divergenţă, am putea spune că este doar o luptă de orgolii. Dar tot comportamentul din ultimele zile arată o tensiune accentuată între PNL şi PSD, între Crin Antonescu şi Victor Ponta. Probabil că va muri încă o alianţă şi nu în alegeri, ci în tensiuni interne. La alegerile din 2004, Traian Băsescu s-a bazat pe Alianţa DA, formată din PNL şi PDL. După […]
Aveti o logica uluitoare; cum se face ca americanii (aia oficiali) printre care ati ales sa traiti nu v-o impartasesc ?!
domnule pseudonim să punem lucrurile la punct.
1. Guvernarea Tăriceanu a fost cea mai bună din istoria modernă a României din pdv economic, trăiam bine şi aveam speranţă.
2. Deficitul l-a realizat criza, Boc, şi mai ales Băsescu
3. Crin Antonescu a fost ministrul tineretului în perioada 1996-2000, a fost liderul grupului liberal de la Camera Deputaţilor în perioada guvernului Tăriceanu.
USL a promovat proşti .şi mediocri,şi mai nou corupţi obraznici! Din ce cauză?
Păi ca repercusiune a urii populare împotriva lui Băsescu şi ejusdem farinae, putea fi oricine candidat din partea USL era ales, s-a văzut!
Pe mine personal mă interesează SOARTA TVR-i pentru că m-am luptat în urmă cu 10 ani să o aducem pe cabluri în Israel. Tot atunci l-am cunoscut și pe domnul VALENTIN NICOLAU pentru care nu numai eu am numai CUVINTE DE LAUDĂ. Ceea ce a realizat VALENTIN NICOLAU au distrus alții care i-au urmat. A fost un conducător al TVR-ului pe care l-au apreciat nu numai cei care lucrau în televiziune, l-au apreciat O LUME ÎNTREAGĂ. NU MAI DISTRUGEȚI TOT CE ERA BUN; DISTRUGEȚI O ȚARĂ INTREAGĂ !
Majoritatea celor care sunt toata ziua pe forumuri si mai ales pe facebook la Uniti Salvam si care fac propaganda activa sunt multi romani de afara ,lor totul li se pare usor ,problema e ca mesajul lor este unul foarte anti politic,ori eu nu vad nici o alternativa asa sa iesi in Piata Endependentii ca rumanul impartial si sa nu oferi alternativa parca nu merge
Bunule domn,
Stiu ca nu voi avea nici o problema cu memoria sau inteligenta dvs (fiti linistit, nu
incep sa va laud!). Dar imi permit, totusi, sa va amintesc, una-alta:
Pret de cateva luni (grele) o sumedenie de oameni* si-au racit pana prin subsolul OC
avertizandu-va asupra entuziasmului netarmurit cu care vedeati „viitorul luminos al
aliantei social-liberale”. Degeaba v-au spus (fiecare dupa puteri) ca, doctrinar, social
-liberal nu prea face sens, ca stanga/dreapta in Ro nu face sens, ca minunatele idealuri
de stanga si cota unica sunt precum fata mare in bordel, ca oamenii (vizibili) nu-s ce
par (entuziastilor prin antiteza), ca „repezeala” cu care s-au confiscat toate parghiile
statului democratic nu suna bine (chiar de nu-i tocmai lovitura de stat), ca”imperialistii aia din SUA si Europa” nu-s chiar niste manipulati interesati, ca Ro nu-i
tocmai genul de tara careia sa-i faca bine un control total al parlamentului dintr-o
singura parte etc. etc. Apoi, dupa victoria zdrobitoare din alegeri (pe care aceiasi v-au
invitat sa n-o glorificati), treptat-treptat au venit si FAPTELE:
ICR, TVR, Educatie, Cultura, Proiectul noii constitutii, Becali, Fenechiu, Bolcas,
„legea” imunitatii etc. etc. Ce faceau, intre timp, campionii comentariului politic din
OC ?! Pai, ce stiau mai bine: trageau, la fel de decis, in presedinte, mai ziceau ceva de
pacostea de Macovei, un pic de bascalie de Madam Udrea (sa n-o uite lumea), desigur, ceva despre monstruosul guvern Boc, se clama drept fapt evident ca pickammer-ul ofilit al presedintelui nu poate gauri monolitul USL etc. etc.
Bine, toate bune si frumoase, pana cand ce era limpede pentru oricine ar fi abordat
lucrurile cu ceva mai multa obiectivitate, a devenit evidenta.
Asa ca, bunule domn, va intreb „ca intre barbati**”, fara a va cere sa va pocaiti, sa va
puneti cenusa-n cap, sa va impartiti averea saracilor-ma rog, fara „program de stanga”,
doar va-ntreb:
NU CREDETI CA, DUPA TOATE ACESTEA, AR FI CAZUL MACAR SA RENUNTATI LA ACEASTA EXPRESIE/EPITET ORIBIL, INJUST, INDECENT, DE CARE ABUZATI DE DOI ANI, PE POST DE ARGUMENT,…. BASIST ?!
Sunt convins ca cititi articolele din OC, in particular pe cel al domnului Ornea
(ultimul, cel aparut astazi); in care va spune, dragalas, dar clar, cam aceleasi lucruri.
In particular: SUNTETI CONVINS CA, DACA PRESEDINTELE AR FI FOST INLATURAT DE CELE 7,5 MILIOANE DE OAMENI DE BINE AI ROMANIEI, ASTAZI, ERA MAI BINE ?!
* nu va mai dau exemple, le stim, amandoi, prea bine!
** doar pentru ca distinsa dvs colega n-a catadicsit…
… protestele ca opozitie politica, protestele ca avertisment fata de guvernarea USL si fata de presedintele Basescu, protestele ca expresie a societatii civile, protestele ca forma de libertate si de adevar.
Ce basist sinteti! Pina in virful unghiilor! Nu e o acuza, e o constatare.
Domnule Ovidiu Şimonca,
Editorialul dvs. are un gust amar… Aţi mizat pe USL – eu, nu – şi sunteţi dezamăgit. Faceţi o analiză corectă a momentului politic, dar nu anticipaţi care vor fi următoarele mutări pe scena politică. Îmi pare că înţeleg: cineva s-a fript cu această alianţă şi nu trebuie să căutăm departe, – PNL, dar nici PSD, după triumf, nu va avea zile uşoare. Va avea grijă de asta omul acela cu 7 milioane de voturi contra.
Concluzia dvs.: „Acum, alternativa politică este strada.”
Nu înţeleg. În ce sens?
Deci asa, domnu’ Simonca: dupa alegeri, Basescu a spart alianta DA si a venit lunga guvernare Boc. De unu’ Tariceanu ai auzitara? Ca de Patriciu (despre „mortzi” numai de bine!) si de junele minitru al junilor de atunci Antonescu e normal sa fi uitat. Dar sa uiti de glorioasa guvernare Tariceanu cu deficitul duduind mai tare ca economia de era sa ajungem cu totii in prapastie precum Grecia in 2009 e cam prea de tot. Manipulare-manipulare dar fa-o ceva mai inteligent macar din respect fata de cei care te mai citesc cateodata.