Premiul Special al ETP pentru Silviu Pucarete

  • Recomandă articolul

Pe 26 aprilie s-a încheiat ce-a de-a XV-a ediție a Premiului Europa pentru Teatru, manifestare de prestigiu a lumii teatrale europene, care a avut loc pentru prima oară în România, la Craiova, în perioada 23-26 aprilie.

27 04 2016 01

Printre premiații din acest an s-a numărat și regizorul român, Silviu Purcărete, de numele căruia se leagă cele mai mari succese ale Naționalului craiovean în întreaga lume. Premiul Special oferit regizorului român este o inițiativă a Președintelui Juriului Internațional al Premiului Europa pentru Teatru, criticul de teatru Georges Banu.
Silviu Purcărete regizează în acest moment la Moscova, unde pune în scenă Bolnavul închipuit, de Moliere, astfel că premiul a fost ridicat de unul dintre actorii săi favoriți, Ilie Gheorghe.

Georges Banu a dat citire unei scurte scrisoori de mulțumire trimisă de Silviu Purcărete:

„Premiul pe care mi-l oferiți mă emoționează și mă onorează.Cu atît mai mult regret ca nu vă pot mulțumi prin viu grai. Neprevăzutele din ajunul unei premiere iminente ma împiedică sa fiu alături de dumneavoastra în teatrul care a însemnat atît de mult pentru mine si care îmi este atît de drag. Iata ca uneori practica teatrala însăsi se pune în calea festivităților menite s-o celebreze. Vă mulțumesc din inimă. Îi sînt recunoscator în mod special lui Emil Boroghina, căruia îi datorez în primul rînd acest premiu.”

Silviu Purcărete

object(WP_Term)#13050 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }