Sophia Loren, la TIFF 2016: „Nu exclud posibilitatea de a lucra cu un regizor român“

  • Recomandă articolul

 

Vineri, 3 iunie, a avut loc conferința de presă cu Sophia Loren, invitată de onoare la TIFF 2016, unde va participa la proiecția filmului Căsătorie în stil italian și va primi Premiul pentru întrega carieră. Actrița a stat de vorbă o jumătate de oră cu jurnaliștii prezenți la eveniment și a vorbit cu grație despre momente importante ale carierei ei, dar și despre proiecte viitoare.

Întrebată de ce uneori vorbește uneori în dialectul napoletan, actrița a explicat că acesta este dialectul pe care l-a vorbit din copilărie, iar ceea ce asimilezi în acea perioadă este ceva organic, îți vine firesc, e ca și cum te-ai întoarce acasă.

Conferinta Sophia Loren_03-06-2016_Chris Nemes_web_IMG_8187

 

A lucrat cu fiul ei la Human Voice, regizorul Edoardo Ponti,  iar în ceea ce privește relația între ei în timpul filmărilor, actrița a recunoscut că a fost greu de multe ori, dar ea a fost cea care l-a ascultat pe el și a încercat să uite că e fiul ei și, în același timp, să evite să îi transmită prin priviri mesajul „Ai grijă, că eu sînt mama ta“.

Sophia Loren a fost întrebată, firesc, și ce părere are despre cinematografia românească și a mărturisit că a vizionat cîteva filme românești la televizor, despre care a aflat de la festivaluri internaționale, iar unele i s-au părut printre cele mai bune filme realizate vreodată. De asemenea, nu exclude nici posibilitatea de a juca într-un film regizat de un român, dacă scenariul i s-ar părea potrivit personalității ei. Legat de cinematografia italiană, deși face parte dintr-o altă vîrstă a filmului italian, Sophia Loren admiră noul val și consideră că există mulți regizori tineri talentați, recunoscuți ca atare nu numai pe plan național, ci și internațional, fiind regizori deja premiați la Oscar.

 

Actrița a vorbit și despre viața fericită pe care a avut-o alături de soțul ei, Carlo Ponti, pe care l-a cunoscut cînd avea 16 ani și cu care a petrecut peste 40 de ani, iar secretul unei astfel de căsnicii, ține, de fapt, de destin, de acel moment cînd întîlnești persoana cu care știi că îți vei petrece viața. A vorbit cu multă emoție și despre colegul ei de platou timp de peste 20 de ani, Marcello Mastroianni, iar în ceea ce privește cele mai mari provocări din carieră, consideră că în această categorie intră toate filmele regizate de Vittorio De Sica..

Conferința de presă s-a încheiat cu un sfat către toți artiștii: „Nu trebuie să gîndești niciodată că ți s-a încheiat cariera, trebuie să fii mereu deschis să înveți lucruri noi, să te îmbunătățești. Nici măcar după ce am primit Premiul Oscar nu am încetat să caut să mă dezvolt. “

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13243 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }