Miruna Amza, director al asociației Scientifica, România, participă în calitate de speaker în cadrul evenimentului Personal Visions of Science Centres in 2030 – Strategy and Vision organizat în data de 10 iunie, la orele 9.00-10.15, la Graz, în cadrul conferinței ECSITE (European Network of Science Centres and Museums). Tema discuției de anul acesta este modul în care vor arăta muzeele de știință și rolul acestora ca institute de cultură și educație pentru anul 2030. Institutul Cultural Român de la Viena sprijină participarea Mirunei Amza în cadrul conferinţei ECSITE.
Conferința anuală ECSITE ajunsă în 2016 la cea de-a 27-a ediție, are loc în perioada 9-11 iunie la Graz, având tema Colours of Cooperation / Culorile cooperării. Manifestarea propune 2 zile de ateliere succedate de 3 zile de conferință cu o serie de sesiuni de informare la care sunt așteptați peste 1000 de participanți din 50 de state, creând un cadru pentru dezvoltarea de parteneriate în mediul cultural-științific.
Miruna Amza este comunicator științific, curator, fondator (2015) al Scientifica – Asociația pentru Comunicarea Științei și Tehnologiei, ONG înființată cu scopul promovării culturii științifice și al facilitării unei cooperări efective între artă, știință și societate. În cadrul asociației, Miruna dezvoltă proiecte muzeale, proiecte educaționale și interdisciplinare din mediul cultural-creativ. De asemenea este responsabilă pentru dezvoltarea de Centre Interactive de Știință și Tehnologie în anumite judete din țară și desfășoară proiecte colaborative împreună cu inițiative locale și internaționale (de peste 4 ani este consultat strategic și evaluator în cadrul Fundației Știintifice din Irlanda). Formarea educațională include: Master în Comunicare și Publicitate; Specializare în Muzeologie Știintifică; Bursă de Studiu la Școala Internațională de Jurnalism Științific. Miruna Amza a participat cu proiectul PlayPoint Puzzle la Olimpiada Culturală organizată de Institutul Cultural Român de la Londra în 2012.
Institutul Cultural Român de la Viena