România la Tîrgul Internaţional de Carte de la Varşovia

  • Recomandă articolul

În perioada 18-21 mai, în capitala poloneză va avea loc cea de-a opta ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia.
Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu Ambasada României, va organiza un stand românesc, în care va expune și oferi spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicționare și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piaţa poloneză, un loc aparte avându-l volumul de poezii Patria mea A4, semnat de Ana Blandiana, pentru care poeta a fost răsplătită în 2016, la Gdańsk, cu Premiul „Poetul European al Libertății”, şi romanul Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, laureat al prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale, ANGELUS, ediţia 2016. Printre cele mai noi volume apărute amintim: Nostalgia, de Mircea Cărtărescu, Viaţa începe vineri, de Ioana Pârvulescu, Ideologia naţionalistă şi problema evreiască, de Leon Volovici, Zilele regelui, de Filip Florian, Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu.
Literatura română va fi promovată şi printr-o serie de broşuri şi alte materiale promoționale în limba polonă, pregătite de ICR Varşovia, prin care se fac cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză şi se anunță volumele aflate în pregătire pentru acest an.
Standul beneficiază de o grafică special concepută, atractivă și puternică vizual, menită să atragă atenția publicului asupra spațiului românesc din Târg, de asemenea, este gândit ca un loc deschis, în care publicul să poată intra, răsfoi publicații, cere și căpăta informații, achiziționa cărți la prețuri atractive.
Tematica Târgului cuprinde beletristică, literatură pentru copii și tineri, cărți științifice, manuale școlare și universitare, literatură de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, literatură SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.
În acest an, invitatul de onoare va fi Germania. Nu vor lipsi cărți ale editorilor din Franța, Spania, Italia, SUA, Marea Britanie.
Vizitatorii standului românesc vor putea degusta dulciuri oferite de firma Heidi, care susţine participarea ICR Varşovia la cele mai importante târguri de carte din Polonia din acest an.

Comunicat de presă ICR

object(WP_Term)#13059 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }