Conferința bienală a Asociației Europene pentru Istoria Medicinii și Sănătății (EAHMH) va avea loc anul acesta la București în perioada 30 august – 2 septembrie, având tema: „Corpul politic – rolul statelor în istoria medicinii și a sănătății”.
EAHMH are sediul la Strasbourg și a fost înființată în 1989, cu scopul de a promova cercetarea și schimbul internațional de opinii științifice cu privire la aspectele legate de istoria medicinei în Europa. În acest scop, asociația atrage membri din întreaga lume, printre aceștia numărându-se istorici, demografi, antropologi, medici și specialiști în istoria medicinei. EAHMH organizează conferințe internaționale la fiecare doi ani. Totodată, această asociație încurajează publicarea cercetărilor de înaltă calitate de istorie socială a medicinei și sănătații prin revista Medical History.
EAHMH încearcă să evidențieze ideea de istorie socială a medicinei. Un subiect de interes îl reprezintă modul în care apar instituțiile medicale de-a lungul istoriei, și cum depind ele de politică, de conflictele regionale, de finanțe și evoluția urbană, și de circuitul informațiilor științifice.
Conferința de la Bucuresti este organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și cu Muzeul de Istorie al Municipiului București, sub patronajul Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale.
Conferința are, pe lângă comunicările științifice aferente, patru lectori invitați: Mircea Dumitru, rectorul Universității București, Roberta Bivins de la Universitatea Warwick, Harry Oosterhuis de la Universitatea din Maastricht, și Constantin Goschler de la Universitatea din Bochum.