Mihai Tudose pe urmele lui Sorin Grindeanu?
Editorial din Observator Cultural Nr. 893
- 10-10-2017
- Nr. 892
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 4 Comentarii
Nu e simplu să fii astăzi la guvernare, oricît de obedient, de loial esți ca persoană publică aflată în PSD. Nu e simplu, chiar dacă te numești Sorin Grindeanu, chiar dacă te numești Mihai Tudose. Pe de o parte, PSD înseamnă Liviu Dragnea, care își trăiește frustrările că n-a putut deveni premier, din cauza problemelor în Justiție. Iar Liviu Dragnea ar dori să controleze întreaga guvernare. Chiar dacă are în guvern oameni care nu-i ies din cuvînt, există ceva ce Liviu Dragnea nu poate controla: realitatea economică. Or, această realitate economică ne arată că sînt rupturi grave între PSD, care vrea să fie darnic și mărinimos, și banii pe care PSD îi poate efectiv oferi. Sînt semnale că bugetul nu mai poate face față cheltuielilor și că, undeva, cineva trebuie să se oprească. Fie PSD să renunțe la o parte din promisiunile electorale pentru că nu are cum să le susțină, fie să se treacă la cîteva schimbări în guvern, tocmai pentru a mai lungi agonia. Pentru PSD, a venit scadența. Iar aceasta a fost exprimată foarte clar de premierul Mihai Tudose. Tensiunea ar fi pornit de la un sondaj de opinie care ar arăta o scădere drastică a PSD, […]
Politica este si trebuie sa fie o meserie banoasa. Uite-te la toti fratii ce bine o duc.Fraierii sunt cei care voteaza. Dar n’au incotro. Candidatii sunt pungasi care vor sa se imbogateasca. Poate ca solutia este sa alegi unii care sunt deja bogati. Sunt sceptic ca este o solutie. Lacomia oamenilor precum si betia de putere sunt mai tari decat purtarea de om cinstit.
Oricate pareri, critici, observatii s-au facut si se vor mai face despre guvernele PSD si nu numai trebuie sa se inteleaga de toata lumea ca fiecare partid sau coalitie o data ajunsa la putere, n-a facut altceva decat sa puna in functii de conducere : guvern, adminstratie centrala sau locala nu oameni competenti cu pregatire de specalitate ci doar acoliti, cei care au sustinut partidul in alegeri mai ales financiar ca sa-si poata recupera cheltuielile ocazionate de acestea.
Si, pana la urma, ce pregatire au cei care ajung sa ocupe o functie decat calitatea de membru de partid ? Un profesoara le limba romana la Ministerul muncii. Si cati altii ca ea, cu ,, origine sanatoasa,” de la Vadim Tudor.
Asa a fost si sub Gheorghiu-De, sub Ceausescu, sub Iliescvu, nu mai vorbim, sub Constantinescu. Ciorbea ura P.S.D-ul, dar a primit sa fie avocatul poporului.) Liviu Dragnea, daca a vazut ca nu-i merge cu Basescu, a sarit in barca P.S.D ca sa-i ia locul lui Ponta, care i-a luat locul lui Geoana.
Cine pierde ? Cei care au votat sau nu au votat fiindca se stie de multa vreme : Scimbarea domnilor, bucuria nebunilor.
Pleca-i nostri, vin ai nostri, noi tramanem tot ca prostii. Petrica romanul a devenit pedist si pana la urma liberal, get-beget, coda vacii cum se zice. Se poate sa ramana fara coledz ? NIste zambaragi duglishi cum bine zice undeva Ion Creanga.
Nu sunt de acord ca PSD vrea sa fie darnic cu romanii ! Singurele mariri
adevarate s-au facut la pensiile si salariile „speciale” si la bugetele locale
folosite tot pentru salarii mai mari ale sustinatorilor alde-psd … In plus,
sub aceasta manta se incearca deturnarea unor fonduri (vezi firmele
lui Firea de la primaria Bucurestiului; cred ca sunt si altele similare), care
sa serveasca partidelor alde si psd si conducatorilor lor … Nimic din ce a
facut psd in timp nu a fost fara o intentie ascunsa de „aranjare” de fonduri !
Că e Tudose, că e Grindeanu, că e PSD, că e ALDE, că e PL, că e Băsescu,
că e Ponta , că e Iliescu, că e Dragnea, că e Constantinescu,
că e unul c-o fi altul, că cine-o mai fi : „E” TOT ĂIA,
de 75 de ani, domnilor !!!
TOT ĂIA ! nu-s alţii şi nici nu vor fi alţii, pentru încă cel puţin 75 de ani.
Absolut Toţi, făcuţi să distrugă TOTUL, în cel mai pur [new-] stil bolşevico-comunist !
Ce-o fi aşa de greu de priceput ?