Bucharest Art Film Festival, ediția a 2-a

  • Recomandă articolul

BAFF – Festival de film de(spre) artă, ediția a 2-a.
Știrbei Center // 12-13 decembrie // intrare liberă

Marți, 12 decembrie
► 17:00 Jurnal de artă – curator Ana Negoiță, istoric de artă
• Jurnal: Salonul oficial de pictură şi sculptură / 1938
• Jurnal: Artă românească -> Expoziţia mondială de la New York / 1939

? 18:00 Via Regis / 1995 / 62′
R.: Radu Igazsag și Alexandru Solomon
Povestea Regelui Mihai I al României şi a familiei sale, în anii exilului. Film despre „arta de a trăi” nobil, maiestuos, prin refuzul de-a abdica la principiile morale chiar şi în exil.

? 19:15 David Lynch: The art life / 2017 / 88’
R.: Rick Barnes, Jon Nguyen, Olivia Neergaard-Holm
Documentarul combină arta, muzica și primele filme ale lui Lynch, luminând colțurile întunecate ale lumii sale unice, oferind publicului o mai bună înțelegere a omului din spatele artistului.

? 20:45 Dali’s last masterpiece / 2016 / 56′ R.: David Pujol
Pentru prima dată, Teatrul Muzeu Dali din Figueres își deschide ușile pentru un tur cu maestrul însuși. Vocea lui Dali ne ghidează printre ultimele creații nefinalizate, readucându-i la viață munca, gândurile și personalitatea.

Miercuri, 13 decembrie
? 17:00 The Present Continuous, film de artă realizat de Ioana Sisea, artist vizual
► Dezbatere după proiecție „Filmul de artă vs. filmul experilemental cu Ioana Sisea

? 17:45 Atelier cu călăuză / 1985 / 15′ R.: Ovidiu Bose Paștina
Ovidiu Bose Paștina, „copilul teribil de la Sahia” realizează un film cu un discurs estetic foarte important care se află la marginea unui experiment cinematografic. Documentarul ne introduce în spațiul pictorului Nicolae Grigorescu.

► Masterclass susținut de istoricul, Alin Ciupală
Opera pictorului Nicolae Grigorescu – tabloul naţiunii române.

? 19:00 Big Time / 2017 / 83 ‘ R.: Kaspar Astrup Schroder
Conform Wall Street Journal, Bjarke Ingels “a devenit rapid una dintre stelele cele mai mari ale designului în lume”, iar numele său a apărut recent în Top 100 Cei mai influenți oameni în Times. Big Time îl urmărește pe celebrul a„ rhitect Bjarke Ingels pentru o perioadă de 6 ani în care acesta se află în plin proces de proiectare și construire a New York skyscraper W57 și World Trade Center 2.

? 20:30 Janis: Little Girl Blue / 2015 / 103’ R.: Amy Berg
Cu filmul „Janis”, regizoarea nominalizată la Oscar Amy Berg realizează un portret intim şi subtil, aducând pentru prima dată pe marele ecran povestea detaliată a lui Janis Joplin, personalitatea ei artistică ambiţioasă, complexă, în anii în care trăieşte experienţa celebrităţii. Janis Joplin este una dintre cele mai iubite cântăreţe rock din toate timpurile, deşi s-a stins timpuriu, în 1970, la doar 27 de ani.

Bucharest Art Film Festival (BAFF) este un festival de film al artelor frumoase, dedicat prezentării celor mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile, din interiorul, dar și din afara studiourilor, galerii, muzee, instituții publice de artă sau spații alternative.

Festivalul este organizat de asociația culturală Docuart, fiind co-finanțat de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN).

object(WP_Term)#13084 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }