ARTE VIZUALE. Bucătăria hoinară

  • Recomandă articolul
Pe 28 noiembrie 2011, a avut loc lansarea unui nou album de fotografie, al zecelea, semnat de Răzvan Voiculescu. Evenimentul nu a dublat o expoziție în variantă de „simeză“ cu imaginile deja tipărite, ci a fost susținut de un adevărat spectacol din care nu au lipsit proiecția de film, muzica, talk-showul, chiar și licitația (artizanală). În rîndurile de față, lăsînd deoparte aspectele mondene ori de marketing, ne vom referi exclusiv la ceea ce ține de fotografie, profesionism, concept, artă.   Titlul este mult mai prozaic decît s-ar putea crede în necunoștință de cauză. Răzvan Voiculescu a convocat pentru Bucătăria hoinară cîțiva prieteni bucătari, dintre care doar unul are această profesie „în viața de toate zilele“, ceilalți fiind doar (mari) pasionați ai artei culinare și, pe parcursul a doi ani, a călătorit cu aceștia prin diverse zone ale țării, cît mai pitorești cu putință, unde au gătit, au interacționat cu localnicii și au imortalizat subiectele pentru care au pus în mișcare resursele proiectului. Originalitatea constă în faptul că rețetele, ingredientele și arsenalul tehnic legat de bucătărie au fost aduse „de acasă“, avînd legături minime cu regiunile în care a fost plasată „acțiunea“. Altfel spus, călătoriile asociate cu gătitul reprezintă pretextul ideal […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12884 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }