Cazul Kövesi, compromis sau șantaj?
- 03-04-2013
- Nr. 668
-
Bedros HORASANGIAN
- Actualitate
- 8 Comentarii
Multă vînzoleală retorică în ultimele zile pe scena politică românească. Președintele-jucător, departe de a-și fi epuizat apetitul de a zgîndări societatea românească cu teme alese de pe agenda sa de scandalagiu politic, ține din nou capul de afiș al actualității. Degeaba au fost alegeri locale – din care PD-L a ieșit foarte șifonat și slăbit – care au dat o anume coloratură spectrului politic autohton. Degeaba au fost alegeri parlamentare din care a reieșit o nouă majoritate care a năruit orice fel de relansare a PD-L-ului pe scena politică. Degeaba a scăpat ca prin urechile acului, vara trecută, actualul locatar de la Cotroceni de o suspendare dorită de milioane de români. Degeaba, degeaba. Nimic nu s-a schimbat în comportamentul fostului comandant de navă. Traian Băsescu și acoliții săi joacă tare în continuare. Ce-am avut și ce-am pierdut, restul nici nu contează. După noi, potopul. Interimatul de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, care durează de o bună vreme, se dorește a fi rezolvat. Că sînt indicații și presiuni și de la Bruxelles, asta e clar. Dar mingea numirii/numirilor din sistemul judiciar românesc este la București. A treia putere în Stat nu este aleasă. Mereu a fost numită. Nu profesional – altfel, […]
Petru Cazacu 1592 august-octombrie < Stefan Razvan 1595 aprilie-august>Ioan Buhus> Stefan Petriceicu 1683 dec,-1684 mart….etc. Cateva exemple de conducatori la varf (voevozi si presedinti) din sutele care au condus aceste meleaguri ..prost…timp de 2000 de ani . Kovesi e dovada faptului ca nu ne-am putut, nu putem si nu ne vom putea conduce bine la varf niciodata. Si tot istoria , bat-o vina, ne spune ca singura perioada cand a fost ceva de capul nostru, a fost perioada Monarhiei Constitutionale.P.S. duduie Codruta si dumneata esti un exemplu in acest sens, ca efect ma refer.
N-au stiut de ce si nici nu cred ca-si vor da vreodata seama de ce au votat USL. Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras faptul ca tot ei se-ntreaba.
Vorba poetului: e-o tara „trista, plina de humor” – ca tot suntem intr-o revista culturala. A propos, excelenta remarca d-nei Codruta.
Chiar, de ce ati votat USL !?!
Calitatea ironiei comentariului din prima fraza este un indiciu bun pentru raspunsul la intrebare.
@codruta
Faptul ca „simpla prezenta” a unui articol cu care nu sunteti de acord este „deranjanta” duce foarte bine la o „cenzura” dorita.
Intr-o revista de cultura se trateaza inclusiv teme institutionale. Tin de „cultura statului de drept”. Daca nu sunteti de acord cu argumentele autorului aveti tot dreptul sa oferiti propriile dvs idei comentand la articol nu sa cereti o „lipsa de prezenta”.
PS. ideile „indoielnice” pt unii, „bune” pt altii si dezbaterea lor duc la cultura.
Facultatile de Drept s-au inchis, toti magistratii au emigrat in America, nu mai e nimeni care sa tina balanta dreapta, nimeni nu mai face justitie in Romania, au murit, au plecat, s-au retras toti magistratii. In tot acest pustiu, a mai ramas o singura lumina, doar Codruta Kovesi, singura, unica, priceputa, inconturnabila, pentru DNA.
da’ noi de ce am votat USL?
nu mai fiti asa de ingrijorata. USL se sparge, Ponta va defila cu Basescu, kovesi devine sef la DNa si noi ne intoarcem la epoca basescu. kovesi vine la DNA, iar monica macovei ajunge ministru al justitiei. ce simplu e totul, iar dvs. veti fi multumita. faca-se voia lui Tr. Basescu!
PS de unde stiti ca Bedros horasangian este critic? eu stiam ca e scriitor. si mai stiam ca sunt scriitori care sustin comentarii politice, cititi-l pe Julian Barnes, de exemplu.
Draga domnule critic, ce cauta un articol pe teme politice, plin de idei indoielnice dupa mine, intr-o revista de cultura? Nu vreau sa ma leg prea tare de continut, cu care nu sunt absolut deloc de acord, dar simpla prezenta a articolului aici ma deranjeaza.