Colegul meu şi Dumnezeu
- 24-09-2014
- Nr. 741
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 4 Comentarii
Dacă Robert Turcescu a jucat la cacealma, ceea ce nu este deloc exclus, judecînd după fragilitatea documentelor prezentate şi după delirul mistic de care a fost cuprins în emisiunea de la postul de televiziune B1, înseamnă că noi toţi, cei care comentăm cazul, am fost luaţi „de proşti“. Nu e exclus – şi scriu aceste rînduri în dimineaţa de miercuri, 24 septembrie – ca să-l vedem pe Robert Turcescu, peste cîteva zile, cu un alt discurs despre cum a fost pusă la încercare rezistenţa prieteniilor şi a solidarităţii. E posibil şi următorul scenariu: să apară Robert Turcescu iarăşi în faţa noastră, care tot privim la televizor, şi să spună: „Chiar nu v-aţi seama de făcătură? Chiar aţi crezut mărturisirea mea, atît de sentimentaloid-naivă? Am vrut să vă pun la încercare, să văd cît de mult mă puteţi înjura!“. Dacă Robert Turcescu neagă cele mărturisite, se încheie o discuţie despre Securitate, ofiţeri, servicii secrete, turnătorii şi vinovăţii şi începe distracţia cu saltimbanci. Dacă Robert Turcescu a spus adevărul – despre faptul că a fost ofiţer acoperit –, atunci trebuie să discutăm despre nocivitatea acţiunilor sale şi despre cum pretinşi „lideri de opinie“ (cazul său) nu-şi urmăresc propriile idei şi nu acţionează […]
Intamplator , actualul ministru al Sanatatii este medic, iar pe la sefia MApN a fost si gen. Degeratu , care cred ca „erea meletar de cariera” nu ca R. Turcescu. MRUngureanu , sef al spionilor.
D-lui Melescanu ii urez si lui succes , la fel ca si celorlalti 13 competitori , dar asta doar din amabilitate , ca nici unul dintre ei nu m-au convins , nu mi-au luat maul.
Pe vremea lui Ceausescu, Melescanu a fost ….aaaa \”functionar civil\”….aaaa acoperit…da acum e clar, in Ministerul de Externe se-ntelege sper.
MRU a fost și prim-ministru și director al SIE, pentru cîteva ore.
E ceva care scapă mai tuturor: directorul SIE e numit politic, nu e cadru militar (cazul lui Meleșcanu, MRU) așa că nu se supune regulilor valabile pentru militarizați.
De ce poate ministrul MApN să continue să facă politică?
Mai e o marotă bătînd spre isterie generalizată: directorul unui serviciu de intlligence e automat spion/turnător/acoperit.
Nu mai e ca-n vremea Securității – și-ncă, și aia, de pînă la Postelnicu, care era membru supleant al CPEx, nu militar.
Cel mai bine se-nțelege asta privind MAI: ce-ar trebui să fie ministrul – polițai, pompier, jandarm, funcționar (la prefectură, primărie etc)?
Dar ministrul Sănătății de ce nu e medic?
Nu-mi place să spun asta dar mai periculoși pentru democrația de la noi sînt magistrații decît cei din Servicii – ca acțiune, vorbind. Ca pericol național, cei cu-adevărat periculoși sînt președinții care folosesc Serviciile în folosul lor politic. Imediat după ei, vin directorii de paie ai Serviciilor, cum au fost Harnagea, Săftoiu.
In care din fostele tari comuniste membre U.E. mai este un ” Melescan” director de serviciu secret si candidat la cea mai inalta functie din stat??? ..Scuzati-mi intrebarea, am uitat ca in Romania bunul simt a fost ….eradicat.