Cuvinte, destinatari ipotetici şi reali şi globalitatea Internetului
De ce activitatea profesorului Vladimir Iliescu a trebuit suspendată chiar dacă nu a contestat Holocaustul
- 19-07-2013
- Nr. 682
-
Armin HEINEN
- OPINII
- 3 Comentarii
În data de 11 martie 2013 a apărut în mod surprinzător pe site-ul institutului nostru un text care comenta afirmaţiile profesorului Vladimir Iliescu despre Holocaustul din România. Domnul Iliescu a fost asociat al institutului nostru din anii 1980, unde şi-a desfăşurat în mod constant activitatea de predare. De aceea spaima a fost foarte mare, atunci cînd şi presa de limbă germană a relatat faptul că domnul Iliescu a contestat Holocaustul din România. Răspunsul nostru, publicat pe site a încercat să clarifice împrejurările şi să lămurească problematica din spatele acestor afirmaţii: „Explicaţii pe marginea relatărilor din presă despre declaraţiile domnului Vladimir Iliescu legate de Holocaustul Românesc Comunicatul de presă al Universităţii Tehnice Rhein-Westafalia din Aachen (RWTH) din 8 martie 2013, referitor la afirmaţia domnului Vladimir Iliescu în cadrul Academiei Române despre persecuţiile evreilor din România, a fost interpretat parţial greşit de mass-media din cauza necunoaşterii discursului original. Acest discurs a fost ţinut într-un mod dezonorant pentru numeroasele victime. Însă domnul Iliescu nu a contestat Holocaustul în totalitate. Cum se poate urmări pe Youtube, el a afirmat că termenul «Holocaust» nu ar fi tocmai potrivit pentru evenimentele din România (o «minciună enormă pe plan cosmic»!). În cazul României ar fi […]
Sunt unul dintre cei care au protestat public discursul lui Vladimir Iliescu din Aula Academiei. In cadrul unui schimb de mesaje ca domnia sa, i-am cerut sa-si rectifice greseala. I-am solicitat sa admita ca nu este competent sa judece ca istoric Holocaustul din Romania. Si i-am cerut sa ceara iertare victimelor si copiilor lor.
In raspunsul lui catre mine, Vladimir Iliescu mi-a scris numai, in detaliu, despre felul in care a obtinut titlul de profesor in Germania. Ca si cum un profesorat onorific ar putea sa fie un scut pentru lipsa de cunoastere, discernamant si intelepciune, si, mai ales, pentru lipsa de onoare de care a facut dovada.
De la ce numar de morti incepe Holocaustul ?
Pina la ce numar de morti este „persecutie”?
Exista cumva un barem numeric de victime sub care un stat participant la Holocaust primeste dispensa ?
Holocaustul este un concept cantitativ-contabilicesc si nu un genocid?
„Cel mult”? Cineva ar putea afirma de pilda ca armata romana a pierdut in adoilea razboi mondial „cel mult” trei sute de mii de ostasi – fara a fi considerat – cel putin – un nemernic ?
„Holocaustul a existat doar în Germania şi în Ungaria”. Declaratie clasic negationista: gasirea unei supape de eliberare de responsabilitate pt ca in Ungaria era mai rau. In timp ce antisemitismul regimului Antonescu iese prin antiteza salvator: cei deportati s-au intors iar in „Regatul Vechi” nu s-a purtat steau galbena; deci motiv de recunostiinta.
„Specialist in Europa de Est si in problema evreiasca”?
Ultimul specialist in aceasta problema a fost Eichmann. Si odata cu infringerea nazismului disparuse si problema (cea de a considera existenta unui grup etnic o problema !).
Organizatia”antisemitilor filosemiti” nu mai trebuie infiintata , exista dintotdeauna. Orice antisemit este automat filosemit , cu sensibilitatea la maximum sa nu is e impute cumva antisemitismul.
Pofesorul Heinen a pus punctul pe „I” relativ la contibutia nevaloroasa a lui Iliescu relativ cu inexistarea Holocaustului in Romania. Sa nu uitam ca si celalalt Iliescu actualmente presedinte de „onoare” a PSD-ului a declarat si el la timpul lui ca n’a fost holocaust in Romania. Mai tarziu ca o vulpe batrana a simtit de unde bate vantul si si-a schimbat parerea 180 de grade.