Despre hărţuire, prin mass-media
- 01-02-2013
- Nr. 659
-
Ovidiu ŞIMONCA
- ON-LINE - ACTUALITATE
- 7 Comentarii
Comisia Europeană nu dă exemple despre cum este „justiţia hărţuită şi intimidată“ de către mass-media. Presa aceasta, atît de hulită şi acuzată, are o regulă simplă: se scrie cu nume şi prenume, orice fapt are un declanşator, cineva care acţionează, acea întrebare – „cine?“ – este fundamentală în presă. Mai departe, la fel de importantă este întrebarea „ce?“, cum au arătat cazurile de „hărţuire“ şi de „intimidare“. Mark Gray, purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene, a declarat public: „am avut multe cazuri, nu doar unul sau două, ci un număr destul de mare de cazuri în care reprezentanţi de înalt nivel, judecători, şi nu doar judecători au fost supuşi presiunii, unor atacuri, de fapt, hărţuire, intimidare, prin intermediul presei. Nu este o problemă nouă. Cred că ştiţi că preşedintele Barroso a discutat această problemă cu prim-ministrul român în august. Şi, de fapt, nu doar Comisia a abordat această problemă – Comisia de la Veneţia, Consiliul Europei au analizat şi ele temerile exprimate în legătură cu acest subiect. Ce am primit noi, Comisia, reclamaţiile sau plîngerile primite din partea unor organisme precum următoarele – nu o să le menţionez pe toate, pentru că nu cred că este corect, dar reprezentanţi ai […]
Stimate Domnule Simonca,
Mi-ati fost profesor, si m-am mandrit cu asta mult timp. Acum nu ma mai mandresc.
Stimate domn, din pacate daca nu avem stat suveran nu avem ,,acasa,,. Tot din pacate suntem stat de ,,mana a 2-a,, . Sunt si state suverane in UE, avem chiar prin vecini.
Nu presa este vinovata de putregaiul care, … nu este doar in presa cred ca este in adn deja.
Vai, vai, vai ! Plangem lipsa de „suveranitate” a Romaniei
(tara care a ales sa fie membra a UE !),
dar nu ne pasa de „putregaiul” din presa romaneasca
(care exista si este evident chiar si pentru orbi si surzi) …
Eu propun sa ne luam „jucarelele” si sa plecam „acasa” !
Fac parte , ca si dmnevoastra, dintre cei carora timpanul le-a fost ,,zgariat,, de ce au auzit mentionat in raport. Am impresia ca m-am intors in timp, undeva prin secolul 19 cand politicienii romani alergau pe la diverse porti pentru confirmare. De fapt este chiar mai trist, am tot batut pasul pe loc.
Este surprinzator pentru mine ca tocmai ,,Bruxelles-ul,, face aceste catalogari despre presa. Libertatea de exprimare este un drept de necontestat. Desigur este foarte bine ca presa sa aiba puncte de vedere diferite, toti oamenii sunt diferiti, avem dreptul de a gandi si de a interpreta fenomenele, personal.
Nu as fi crezut ca in acest mileniu, ,,Civilizata Europa,, va trata atat de simplist problema: presa este vinovata de toate derapajele politice si economice din Romania.
Da, e mult ,,putregai,, , dar nu presa este vinovata.
cu dvs doar in privinta faptului ca ar fi fost poate mai bine
sa se faca nominalizari ale atacurilor impotriva justitiei.
Dar faptul ca aceste atacuri au existat atat in presa scrisa,
cat si la unele televiziuni nu poate fi contestat ! Despre
acest aspect nu ati scris …Tot asa cum ati omis sa scrieti
despre incompatibilii din guvern si parlament, o problema
chiar mai grava decat aceea legata de atacurile „necinstite”
(la comanda politica) impotriva justitiei. De ce va referiti
doar la lipsa „nominalizarilor” ? Asa cum puneti dvs problema inseamna ca (implicit) dvs nu recunoasteti ca
asemenea atacuri ar fi existat in presa ! Puteti dvs sa scrieti
exact care au fost atacurile impotriva justitiei, completand
raportul cu nominalizarile respective. De ce sa fiti impotriva
raportului daca faptele au existat ?
Nu despre acei „ministri urmariti penal” este vorba in acest articol, nici despre „parlamentarii incompatibili”.
M-as bucura sa discutam despre acest articol, scris imediat dupa publicarea Raportului MCV, si pe care l-am postat on-line, articol care discuta doar despre „hartuirile” si „intimidarile” justitiei de catre presa, asa cum spune Raportul MCV.
Invocam in articol „exemple concrete”, asta-i tot, si ma intrebam daca opinia publica n-ar trebui sa afle „continutul” sesizarilor catre Comisia Europeana. Cred ca e foarte important sa discutam pe baza faptelor si, de asemenea, sa stim ce s-a reclamat la Bruxelles. Normalitatea inseamna transparenta, fapte, nume si prenume.
Atit: sanatate si virtute!
dintre afirmatiile raportului MCV sunt destul de clare,
chiar daca nu sunt toate explicite: nu se cunosc ministrii
urmariti penal sau parlamentarii incompatibili din
diferite cauze ?