Doamnă primar general Gabriela Firea, deschideți drumul Vadul Moldovei!

  • Recomandă articolul

 

Iată ce bannere au apărut în cartierul nostru, în care trăiesc 4.000 de oameni, dintre care 1.000 de copii, și în care urmează să locuiască peste zece mii de cetățeni, în viitorul foarte apropiat! Greenfield este un cartier nou de blocuri și case din sectorul 1 al Capitalei, izolat abuziv și blocat circulației prin nepăsarea și neomenia unui mic grup de oameni care țin astăzi pîinea și cuțitul în mîini, cum se spune, și care nu înțeleg că o ambulanță, un echipaj de pompieri, transportul copiilor la școală, transportul cetățenilor plătitori de taxe la serviciu sau acasă sînt imposibile pe o alee foarte îngustă, Aleea Teișani, lată de numai cîțiva metri, pe care se formează, dimineața la prima oră și după-amiaza, şiruri de kilometri de mașini, bară la bară. Și tot acest calvar, numai pentru că primarul general al Bucureștiului, doamna Gabriela Firea, nu s-a ținut de cuvînt și nu a rezolvat problema, aşa cum le-a promis cetățenilor acestui cartier. Dimpotrivă. În loc să-i lase pe locuitori să folosească cei 300 de metri de scurtătură pe vechiul drum forestier Vadul Moldovei, care ar fluidiza considerabil circulația (așa cum, în bună înțelegere cu Romsilva, se făcea pînă nu demult), Primăria a blocat acest drum, creînd un haos total. Cine dorește oare o destabilizare generală, provocînd cu inconștiență aceste nemulțumiri, care pot conduce la manifestări (pașnice, desigur) de amploare? Totul se poate rezolva amiabil, chiar de mîine dimineață. Doar să existe bunăvoință și înțelegere. Doamnă primar general Gabriela Firea, deschideți de urgență drumul Vadul Moldovei pentru locuitorii din Greenfield!

P.S. Bine intenționată, probabil, doamna primar general a trimis echipaje de poliție care să ajute la fluidizarea circulației în zona foarte aglomerată a Podului Otopeni. Ce să vezi, însă? De ceva vreme, unul dintre aceste echipaje stă la pîndă, camuflat, într-o zonă pustie, nelocuită, între cîmp și pădure, pentru a-i intimida pe locuitorii cartierului cu prezența lor, sub amenințarea amenzilor. Perfectă acțiune de descurajare a îndrăzneților care cer Primăriei să fie ajutați (școala miliției de altădată, deh!). Cînd n-au ce face, acești agenți de circulație polițiști pierd pur și simplu vremea, fumînd, glumind și admirînd peisajul. Or fi primind și salariu pentru o asemenea activitate, sau e doar o muncă voluntară de intimidare, în afara orelor de serviciu?

Comentarii utilizatori

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13241 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }