Elena. File de poveste
- 11-02-2015
- Nr. 759
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 39 Comentarii
Au existat în ţara asta două personaje intangibile: Traian Băsescu şi Elena Udrea. Zece ani au stat nedezlipiţi, iar astăzi a venit ziua scadenţei. Pentru Elena Udrea. Am selectat, din textele scrise în Observator cultural, cîteva pasaje. Le reiau acum, convins fiind că ascensiunea Elenei Udrea are mai mulţi „vinovaţi“, dar principalul „răspunzător“ rămîne, de departe, fostul preşedinte. 21 august 2014, în ediţia on line: Aşadar, ceea ce era de anticipat, s-a produs. Preşedintele Băsescu, „imparţial“, aşa cum prevede Constituţia, a anunţat miercuri seară, pe 20 august, la postul de televiziune B1, că o susţine pe Elena Udrea: „A fost Cristi Diaconescu, l-am susţinut, atît cît a fost nevoie, cel puţin pînă a anunţat că va candida independent. Astăzi este Elena Udrea, categoric o voi susţine în campanie, pentru că este candidatul PMP“. Preşedintele Traian Băsescu s-a întîlnit la Cotroceni – sediul Administraţiei Prezidenţiale, totuşi – cu o delegaţie de partid, cu reprezentanţii PMP. Eu cred că un partid neparlamentar, care avea de discutat cu preşedintele chestiuni privind organizarea partidului şi campania electorală, nu avea ce să caute la Cotroceni. În fine, să încheiem cu un citat; ce mai spune Traian Băsescu despre Elena Udrea: „Elena Udrea a fost un […]
Varujan : falsuri, pre-fabricate măsluiri, plastice pergamente.
Ciudate sunt meandrele încrîncenărilor politicii-metafizice tocmai cînd din rădăcinile ei sar reieşind zglobii adevărurile încă o dată superb dar pe care, tovarăşii senatori le tot ascund iar în grotele fascinante ale primitivismelor ideologice nerecunoscînd nici autorii, nici strămoşii evoluţiilor adiacente.
Faruşe-s varujanele laşităţi a ceea ce toată lumea „in corpore” continuă bizar, şi azi, subtil a numi, „clasa[noastră] politică”.
Ce frumos alunecă de fiecare dată tema subiectului printre nelămuririle crematorii.
Caricaturi ? Blasfemii ? Exagerate libertăţi de expresie ? CV-uri ? sau doar simple înţelepciuni neaoşe arse dilematic pe rugul intenţiilor cripto-empatice ?
Mesajul Elenei a avut efectul dorit, doar puţintel nostim mir, întîrziat, dar bun pentru el.
Varujan a scăpat, Vosganian nu chiar !
Mitrea cocor s-a dovedit un adevărat sadovenian, Varujan încă un scriitor.
Vosganian cu talent, ar putea aduce lumina dintre mistere, într-o fascinantă epopee, „Amintiri din casa prefăcuţilor”, dar n-are acel curaj al înfruntărilor limită.
Dar nimic nu-i sigur ! Totul se poate cutremura oricînd, în orice sens, precum atît de uşor pot arde şi filele cărţilor de poveşti populare pentru mulţimile din mulţime, dispărînd într-un fum postmodern estetic, înecăcios, greu, şi negru, într-un funambulesc apus de soare, mov-ocru bleu-marin.
Unii imbatranesc urat de tot si monopolizeaza discutiile cu aberatii. Nu cred ca intereseaza pe nimeni un cv de sters la fund. Pierdem timpul dand atentie unor persoane care nu au altceva de facut decat sa piarda timpul pe foumuri., dar aceste persoane ne obliga sa reactionam prin insistenta lor gretosa de a-si face loc cu coatele, oriunde, oricand. Am vazut odata mizeriile alea, s-a ras, s-au facut glume, s-au trimis link-uri cu comentariile acelea ca sa rada si altii….gata, ajunge. Daca oamenii cu probleme nu-si dau seama ca sunt ridicoli, sa le aratam noi obrazul. Altfel nu mai scapam de ei. Nu vedeti ca am ajuns de ne-am pricopsit cu Lenuta Udrea catindata la prezidentiale votata de alti lenutzi fara simtul ridicolului?
acum citesc pe net ca cum senatul nu vru sa-l dea pe Vosganian pe mana procurorilor, brusc s-a trezit si ANI!
Io i-as da afara pe astia pentru calitatea manageriala!
pai ca sa faci asa ceva, inseamna ca institutia nu mai are autonomie,
apoi banuiesc ca s-au lasat toate celelalte cercetari si s-au apucat de cercetarea lui Vosganian..ce management este acolo, daca lucreaza ca apucatii, intreb si eu ca o mulgatoare?
brusc a devenit Vosganian prioritatea nationala?
si intrucat totul pute, ma intreb, astia au ceva minte? adicatelea vor neaparat sa arate ca nu au caracter?
pai un manager care vrea sa arate ca firma nu are autonomie si caracter ar trebui sa fie dat afara de catre patron!
credibilitatea ANI nu mai conteaza pentru managerii lui ANI?
ii anunt pe domnii de la ANI ca suntem intr-un proces de abstractizare, asta insemnand ca toate institutiile depinde de credibilitate, adica de increderea acordata si nu de puterea legii sau de cantitatea de bani…
8C43O
Nu există în această „lume” noţiunea de „saturaţie”, de „saţietate”, de „capăt” !
Nici de „solidaritate”, nici de „execrabil”.
Această „lume” şi-a clădit obiectivele, mijloacele, metodele şi ţelurile, pe : incultură, ignoranţă, analfabetism, bestialitate, teroare, vid, crime şi dezintegrări multilateral dezvoltate cu efecte colaterale de lungă durată veşnic într-o explozie repetitiv perpetuă exponenţial-demenţială.
Acest gen de „tip”, nu poate purta nici nume, nici pseudonim, nici denumire, nicicînd!
Celui care nici măcar pseudonim nu este în stare să silabisească
…. dă în bară ricoşînd oribil în propriu-i creier, nu-i de mirare că pe tarabele comentariilor
unii îşi expun aberaţiile. Din păcate dătătorii de lecţii şi de inteligenţă dovedesc sîmbătă scriind duminică că luni nu există nici în cel mai mic coltug al creierului acela o fărîmă de sinapsă şi neuron, dacă creier s-ar mai putea numi materia aceea amorfă şi gelatinoasă care nu poate concepe nici cea mai elementară Libertate de Expresie şi Exprimare, într-un context Dat, a alegerii pe care fiecare o face după bunul său plac, în limitele Legii, Libertăţii şi Democraţie. Ce interesant ar fi ca acesta, care se dă iar „denunţătorul de serviciu” ( acelaşi ?) să-şi expună public aici şi dînsul CV-ul propriu, dacă tot se dă atît de grozav între cele bune şi rele, pentru a putea înţelege cum de-şi permite atîtea şi atîtea subtile acuze şi „injurii”.
Domnilor,
Eu unul am ales sa-mi postez opiniile sub propria semnatura.
CV-ul meu poate fi accesat printr-o simpla cautare pe Google.
Dar al Dvs?…
Imbătraniti in rele, aflati ei insisi intr-o situatie morală execrabilă, unii oameni se destind luand apărarea indivizilor cu a căror degringoladă se simt (din varii moive) solidari.
Pe un astfel de tip cineva îl numise cu ani in urmă:
„Extrem de pervers, dar parcă sătul de propria perversitate…”
Iată insă că nu era nici pe departe sătul…
@autodenuntatorului – Sambata, 14 Februarie 2015, 10:02
Daca e vorba de domnul acela care recunoaste naiv si stupid ca a votat-o pe Elena Udrea as vrea sa-i vad si eu CV-ul de care ziceti ca lumea s-ar sterge cu el. La fund , banuiesc. Daca a mai fost publicat pe Obs Cult, nu e un secret. M-am intrebat de multe ori cine naiba poate vota o odioasa parvenita ca Udrea? As vrea sa-l fac public sa vada si altii cum ajung pe cai mari, in anul 2014, taranci necioplite cu studii la universitate particulara.
@Tomek Laszlo Lucian
Intrebati-i pe cei care au votat-o: ei stiu sigur cum si-a dobandit averea, legal, Elena Udrea. Doar nu au votat in cunostinta de cauza o persoana care s-a imbogatit din afaceri necurate! Desi, la cata prostime e in tara asta, unii nici nu-si pun asemenea intrebari: sunt prea grele pentru intelectul lor!
de la bun inceput afirm ca ocupata fiind ca vacile si porcii, nu am cunostinta de dosarul *Vosganian*…
pun si eu o intrebare: sa zicem ca omul si-ar fi dat demisia si dosarul ar fi ajuns in fata judecatorilor si acolo s-ar fi descoperit ca Vosganian are dreptate…cum ramane cu demisia? cum ramane cu procurorii care i-au intocmit dosarul?
dau un exemplu: fostului ministru Paul Pacuraru procurorii i-au intocmit 12 dosare penale pe care omul le-a demontat in instanta pe toate!
cine plateste erorile? dar avocatii? dar cu onoarea? dar cu stresul?
inteleg ca separatia puterilor in stat consta in echilibrul antagonic de forte dintre aceste puteri, dar daca una din puteri dovedeste rea-credinta, care ii sunt responsabilitatea si costurile pe care trebuie sa le suporte?
si apoi sa ne uitam la carte si la experienta altora!
principiul separarii puterilor in stat presupune, dupa Montesquieu nu doar echilibrul lor, ci si moderatia lor..adica nici o putere sa nu faca abuz de puterea sa, ca sa ma exprim plastic…
cand faci unui ministru 12 dosare, cum trebuie citit asta? voi mai spune ceva: chiar actiunea in parlament impotriva Elenei Udrea cu cele 6 cereri aduce la asa ceva si mie nu mi-a placut din motive montesquieune!
va aduceti aminte de suspendarea lui Clinton! opinia publica l-a considerat vinovat, dar a refuzat sa-i dea satisfactie procurorului, din cauza ca acesta aratat o formidabila determinare si vointa in a-l infunda pe Clinton!
imi dau si eu cu parerea,poate gresesc, ca deh, cand ca vacile, cand cu porcii, nu pot sa ma pregatesc teoretic..
Poate nu stiti, dar nimeni nu poate cere imperativ Parlamentului cum sa voteze.
Procurorii „pot” face o cerere reglementara si la obiect, daca au material convingator. De ce nu aduc elemente convingatoare de coruptie ? O cerere repetata, fara argumente noi si LA OBIECT, dar cu presiune propangadistica, este o sfidare.
Ar trebui sa plangeti si dumneavoastra de furie, daca ati vedea cum procurorii se erijeaza intr-o pozitie de comanda fata de Parlament. Unde se duce „statul de drept” ?
Va dau un alt exemplu, poate il considerati cu buna credinta si cu judecata proprie, nu in cadrul propagandei de o anumita orientare: daca un medic dintr-un spital de stat va vindeca, atunci este acuzabil, dupa legile noastre, numai daca va cere „spaga” nu si daca a folosit medicamente scumpe ca sa fie sigur ca va vindecati repede si temeinic.
P.S. Rabdare mai am, dar nu va mai raspund daca insistati sa propagati clisee propangadistice ale unei anumite parti a spectrului politic si media.
Eu v-am ajutat cat am putut. Faceti si Dumneavoastra un efort !
„Cine face „exces de zel”?*** – Duminica, 15 Februarie 2015, 08:24″
Exces de zel fac idiotii care voteaza lenute parvenite. Daca nu ar exista asemenea idioti, nu ar exista nici lenute parvenite. Din pacate, idiotii sunt mai numerosi decat oamenii inteligenti si se inmultesc mai cu spor. Din lipsa de alte preocupari, probabil.
Vina nu e a lenutelor parvenite care ajung ministre si se vad propulsate candidate la presedintia unei tari, ci a imbecililor care sustin asemenea parvenite si le voteaza. Dispar imbecilii, dispar si lenutele.
Presedintele tarii care ceruse Parlamentului sa nu mai respinga nicio cerere de urmarire penala, conducerea PNL care l-a obligat pe Vosganian sa demisioneze din partidul a carui imagine publica a fost aruncata in derizoriu prin spectacolul oferit in Senat… sau domnul Manolache care se incapataneaza sa dea lectii presedintelui si PNL-ului – si sa apere lasitatea unui senator plangand ca sa nu fie dat pe mana procurorilor?
Va faceti ca nu intelegeti, nu ?
Activitatea curenta a unui ministru e una, coruptia e alta.
Ca sa ceri inceperea urmaririi penale a unui parlamentar
trebuie, de exemplu, sa invoci fapte de coruptie, verosimil argumentate, nu fapte de activitate politica curenta. Iar daca vii a doua oara cu ACEEASI cerere care a mai fost respinsa pentru ca nu se referea la coruptie ….
De exemplu, daca faci achizitii si obiectele cumparate trec in cateva zile prin mai multe firme decat zile, fiecare firma cu adausul ei, poti banui indreptatit coruptie. Si asa mai departe, samd, samd …
ca io daca as avea carte si minte precum au toti cei de-aici as zice ca ar trebui schimbata perspectiva….
anume, sa vedem cum se face ca o persoana de sex feminin a prins sa aiba atata putere in stat…care sunt dispozitivele care au favorizat nu doar ascensiunea, ci si plasarea in inima puterii…
iar eu zic ca sistemul politic are probleme, daca un om poate sa-si impuna vointa in domenii atat de diferite,
pe scurt, faptul ca am avut o propunere Croitoru si patru propuneri Boc pentru functia de prim-ministru si pana la urma presedintele si-a impus vointa, ei bine, aici trebuie cautata sursa puterii doamnei Udrea..actuala logica institutionala permite asa ceva..
adica, zic eu, sa ne bucuram ca a fost Udrea, daca era Laura Andresan sau Gina Pistol?
sa vezi atuncea partii:))!
zic si eu, noi mulgatoarele suntem si invidioase, nu doar reduse la minte…
Fără idei şi nicio legătură cu tema subiectului
denunţătorii de meserie aratînd cu degetul şi împroşcînd „proletar” ca-n vremurile bune,
sunt surprinzător agreaţi inutil în spaţiul dialogului observaţiilor culturale.
neo„deontologia” fiind astfel respectată.
Semnează : „opinia forumistică” astfel ultragiată.
@lucid O mie de vorbe si o mie de pareri ale unor neica nimeni ca dumneata nu pot sterge sila si mila forumistilor pentru niste oameni care nu au fost capabili sa realizeze nimic profesional, dar se dau in spectacol si se intrec in fumuri pe forumuri.
Stimate domn van kiparos ! Aşteaptă mata mult şi bine, că de văzut ceva ai să vezi doar după ce ilicic va spune povestea ruşilor, brucan cum dosarul lui n face cinste la holocaust, roman despre fondul libertatea, măgureanu despre martie negru şi sri, etc, etc, Ei, ce spuneţi, Dvs, o să vă ajungă zilele ca să auziţi chestiunile astea puse şi limpezite la ordinea zilei ? După cum vedeţi, mare bucurie, mare că a căzut o nisipariţă… Orice i s-ar întâmpla, sistemul rămâne, dârz şi hotărât la datoria ca tot românul să prospere, dând înapoi, ca racul… Doar asta-i lege pe splaiul dâmboviţeano-mioritic!
Traduc eu „credintele” dumitale: „opinia forumistica” a celor ca dumneata se sterge PE FATZA cu opiniile domnului Moroianu.
Domnule Manolache, daca „trebuie respectata separatia puterilor in stat”, inseamna ca principiul aprobarii de catre Parlament a inceperii cercetarii penale pentru faptele comise de membrii sai este o simpla smecherie cu atza alba, introdusa pentru a face posibila impunitatea parlamentarilor de tip Vosganian.
Asadar toata argumentatia Dvs este o pledoarie pentru „victorii ale democratiei si demnitatii” (expresia este a lui Vosganian insusi) de tipul celei inregistrate in senatul Romaniei prin respingerea cererii DIICOT de cercetare a neregulilor din dosarul ROMPETROL.
q.e.d.
Dar, jegul lui Vosganian din Senat cum il descrieti ? Merita sa va vedem imaginatia … O fi nostalgie ?
\”\”Autodenunţ Mihnea Moroianu – Vineri, 13 Februarie 2015, 11:06
Subsemnatul aduc la cunostintza opiniei forumistice urmatoarele fapte:
1. Pe data de 2 noiembrie 2014 am votat-o pe candidata la presedentie Udrea Elena Gabriela.\”
Domnule, cred ca opinia forumistica se sterge undeva cu autodenuntul dv, asa cum tot opinia forumistica s-a sters undeva cu CV-ul dv postat la un comentariu pe situl Observatorului cultural cu ceva timp in urma. CV-ul fusese facut public de cineva, in bataie de joc, ca raspuns la aerele dv de superioritate fata de ceilalti comentatori. Cred ca nu ati fost singurul atentionat, un al doilea CV al altui coleg de discutii aparuse ca raspuns la aroganta pe care o afisati, bazata pe apa de ploaie si frecat menta pe forumuri. Se vede stransa legatura dintre realizarile profesionale ale votantilor si calitatile morale si intelectuale ale politicienilor votati.
Poate fara sa vreti, poate si din lipsa de claritate a \\\”zicerii\\\” mele, faceti o diversiune (… \\\”anonima\\\”).
(Contra)exemplele pe care le dati sunt cazuri de excese inutile de zel. Nu sunt de banuit ca vor sa \\\”faca sa dispara\\\” fabrici si uzine.
Totusi trebuie respectata separarea puterilor in stat !
Despre asta v-as chema sa spuneti ceva, chiar si anonim.
Ma intreb cum a devenit aceasta doamna atit de bogata intr- un timp relativ pornind de la zero?
Cat despre varu’jan, si eu ma simt alaturi de suferintele armenesti – le-am cunoscut nu numai la Patriarhiile armene de la Ierusalim si Istanbul dar si in Armenia ex-sovietica, de la Erevan si Ecimiadzin pana la lacul Sevan. Dar una-i una, alta-i alta. Daca varu’jan ar fi fost ministrul culturii ar fi fost in regula. Dar cu experienta de biet contabil la Bragadiru sa ajunga ministru al economiei e bataie de joc la adresa
contribuabilului. Si iar mi-aduc aminte de declaratiile lui Liviu Turcu despre DIE-CIE si rivulutionarul- ca si petrica roman, ioschka dan et alii ejusdem farinae – contabil de bere si despre respingerea sa de catre „securitatea” bruxelleza. Sintetizand: varu’jan are o singura meserie in
care performeaza cu adevarat – cea de armean.
Coldea a fost avansat pana in 2014 pentru ca si-a facut corect treaba mai ales pe anti-tero. Problema este ce a facut si face in ultimele luni amestecandu-se in batalia pentru putere. Oare de ce koevesi nu cere ca DNA
sa aiba propriul serviciu de interceptari si accepta ca de-alde coldea sa filtreze ce se da din inregistrari procurorilor? Cine poate proba ca coldea furnizeaza TOATE interceptarile si in integralitatea lor?
Si alte doua micute intrebari:
De ce nu s-a anchetat de nimeni cazul ordinarul plagiator – procuror acoperit SIE?
De ce a fost „demisionat” Maior de catre jalnica marioneta a mafiei transpartinice ajunsa la Cotroceni datorita urii pe care o inspira haita lui ponta oamenilor cinstiti?.
… se dovedesc a fi:
* Presedintele Johanis care a condamnat decizia Senatului de a-l face (pentru a doua oara) scapat pe curajosul ministru invinuit de DIICOT.
** Conducerea PNL care a cerut (si obtinut) demisia fostului ministru autor de „decizii politice cu bune efecte sociale si economice”.
Iar in vremea asta, Elenei Udrea i-a fost votate, intr-o singura repriza, 3 cereri de incepere a cercatarii penale si tot atatea de arestare preventiva.
Cum s-ar zice: Curat constitutional, dar umfl-o… coane Manolache!…
Constitutia Romaniei prevede separarea puterilor in stat.
Un ministru care ia decizii politice cu bune efecte sociale si economice trebuie sa fie laudat si
chiar decorat. E un abuz al procurorilor sa incrimineze penal hotarari politice de acest fel.
Judecand dupa faptele public cunoscute, nu se imputa nici macar un singur folos personal ministrului Vosganian. Unde e fapta penala: ca a oprit intrarea in somaj a mii de oameni,
sau ca face o intreprindere romaneasca concurenta unor firme austriece (pe gazul extras de la noi) ?
In Germania si Franta creditul (zeci de miliarde de euro !!) dat de banci private Greciei a fost preluat de statele respective. Acest fapt face ca acele banci private sa lucreze in conditii de incredere din partea economiei. A auzit cinva de chemarea la judecata a vreunui ministru din aceste tari ?
Pe de alta parte e o sfidare nu numai a separarii puterilor in stat sa te prezinti in fata Senatului cu aceeasi cerere de doua ori, fara sa aduci fapte noi, dar chiar a insesi logicii de functionare a Senatului.
Inteleg ca sunt nostalgici ai turpitudinii regimului prezidential trecut care viseaza la
incurajarea distrugerii brumei ce a mai ramas din economia nationala
Compararea situatiei lui Vosganian, prigonit de Basescu cu minciuni execrabile in urma cu ceva ani,
cu a unui exponent emblematic al acelui regim, speram apus, e mai mult decat neavenita.
Desigur, nici macar acei exponenti ai regimului trecut, acum arestati, nu ar trebui atinsi in demnitatea lor umana si nu
ar trebui umiliti public.
Jocul şi rolul responsabilităţilor „noastre”, alte file, altă poveste.
Ce-are scriitura cu justiţia ?
Ce-are iubirea de literatură cu adevărul ?
Ce-are nebunia cu sceneta lacrimosa ?
Dacă prezumţie de nevinovăţie este, imunitate n-ar fi !
Cum laşitate e, Vosganian continuă să joace pocker scriind „volume superbe”.
Cum demnitate nu e, Varujan se-ascunde în gaură de senator.
Dacă cinste ar fi, senatul acesta n-ar fi.
Dar ce-are una cu alta ?
Acesti parlamentari au dus „democratia” pe culmile nebanuite ale „adunarii nationale” a lui ceausescu; se pare ca voteaza la anumite comenzi … Avem nevoie in Romania de o „mutatie genetica” a clasei politice !
Comparaţia cu DSK şi S.U.A.
Este mult anapoda.
D.S.K. era fugit de la locul faptei, acuzat de violenţă şi viol !!!
Totul se întîmpla la New York, Statele Unite ale Americii, ţară cu port legal de arme,
şi cu o legislaţie adaptată în consecinţă, incomparabilă cu vreo altă ţară din Europa.
Aşa că cei ce se doresc interesanţi, ar putea face un mic efort de cultură şi ideologie pentru a găsi alte exemple, argumente şi comparaţii.
Subsemnatul aduc la cunostintza opiniei forumistice urmatoarele fapte:
1. Pe data de 2 noiembrie 2014 am votat-o pe candidata la presedentie Udrea Elena Gabriela.
2. Daca alegerile s-ar repeta inaintea condamnarii susnumitei persoane, in semn de protest faţa de vanatoarea de vrajitoare as avea aceeasi optiune.
3. N-am citit „Cartea soaptelor” dar am puternice indoieli ca ea ar fi jucat un rol cat de modest in refuzul aprobarii inceperii urmaririi penale (NU al arestarii) politicianului-literat, acuzat de coruptie si de utilizarea in scopuri personale a informatiilor confidentiale legate de privatizarea ROMPETROL.
4. A varsa lacrimi in public pentru a cersi neinceperea urmaririi penale (NU a arestarii) mi se pare un gest demn de Cartea Recordurilor morale post-revolutionare.
Si sintem noi raspunzatori, dvs., eu, cititorii nostri, ca Elenei Udrea i s-a ridicat imunitatea si este in arest preventiv, iar lui Varujan Vosganian, nu? Aceasta este clasa politica, acestea sint politicile publice, comportamentul politic, anchetele DNA… Noi putem gindi cu capul nostru daca s-a procedat corect sau este o dubla masura? Cred ca in fiecare caz functioneaza prezumtia de nevinovatie.
Iar in toata aceasta nebunie, permiteti-mi sa fiu, pentru citeva clipe, iubitor de literatura. „Cartea soaptelor” de Varujan Vosganian este un volum superb, o extraordinara marturie a unui popor greu incercat, armenii, care au patimit, iar impotriva lor a fost un genocid in 1915.
Tocmai pentru ca Varujan Vosganian e scriitor si a scris „Cartea soaptelor” sint mai circumspect in a ma repezi asupra lui.
Asa cum am citit cu interes ultima interventie a lui Dorin Tudoran: „Cu cine/cu ce ne solidarizăm şi de cine/de ce anume ne disociem”, in cazul Nicolae Manolescu.
PS Nu tot ce e pe google e real.
PS2 Dincolo de anecdotic, cineva l-a inaintat in grad pe Florian Coldea, de la maior (in 2005) la general cu trei stele (in 2015)? Traian Basescu, prin decrete ale presedintelui Romaniei.
Multzumesc pentru raspuns.
Sunt convins ca nu aveti nimic dubios de ascuns in finantare asa ca nu vad de ce nu atzi da exemplu ticalositei noastre prese publicand sa zicem numele primilor cinci donatori – n-or fi toti musat-i. Si nu vad de ce nu atzi cere public SRI-ului sa va spuna daca aveti pe careva „acoperit” – sunt convins ca nu, miza e prea mica, dar ati da iar un exemplu.
Felicitari pentru plata la zi a obligatiilor la buget, din pacate exista si contra-exemple – dar e vorba de mize mult mai mari – vezi o faimoasa televiziune „reala”.
Cat despre „anchetarea” lui coldea (are un CV halucinant – de la liceul industrial la poli timisoara si academia lui troncota absolvita la a doua incercare de licenta) „controlorii” parlamentari nu au avut curaj nici macar sa-l intrebe daca nutzi udrea il vizita si inainte de noiembrie 2014 si in ce calitate. Nu mai spun ca -apud daniel savu, membru al comisiei – coldea a recunoscuta ca si cocos il vizita dar nimeni nu l-a intrebat nimic. De ce nu i-au cerut registrul celor care intrau in sediul sri? Documentul e secret dar nu si pentru comisia de CONTROL. Sau este?
Doua micutze intrebari:
– de ce Daniel Morar nu a vrut ca koevesi sa fie numita la DNA? (Morar a devenit acum tzinta nr. 1 a lui coldea)
– de ce Iohannis nu a vrut sa-i primeasca acum cateva saptamani pe doi generali SRI care i-au cerut o audientza?
CINEVA NE IA DE PROSTI.
PS toate informatiile de mai sus sunt de pe goangal sau din emisiuni TV, deci sunt publice.
@Mihnea Moroianu
Va intrebati : „Cum poate fi apreciat spectacolul degradant al catuselor din seara „retinerii pentru 24 de ore”?”
Poate fi apreciat ca o practica, umilitoare si inutila, practicata in multe locuri. Un exemplu este arestarea lui Dominique Strauss-Kkahn, preseidntele Fondului Monetar International, in 2013, la aeroport in New York, o ora dupa ce o camerista de hotel a facut o declaratie:
Detective Maharaj: „Please have a seat.”
Defendant: „Is that [handcuffing] necessary?”
Det Maharaj: „Yes, it is.”
* Daca da, cum se justifica arestarea „preventiva” a Elenei Udrea, in timp ce toti ceilalti fosti ministri aflati sub cercetare penala pentru acuzatii de coruptie sunt mai departe in libertate?
* Cum poate fi apreciat spectacolul degradant al catuselor din seara „retinerii pentru 24 de ore”?
* Dar lacrimile si pledoaria prin care Vosganian
a evitat nu arestarea, ci simpla punere sub acuzare (pe care Elena Udrea a cerut-o in mod explicit in propria ei cauza)?
* Oare cei care orchestreaza actuala vanatoare de vrajitoare nu se gandesc ca excesul de patima si de ura ar putea avea efectul contrar fatza de cel urmarit, provocand, asa cum s-a mai intamplat nu o data la noi, o basculare instinctiva a opiniei publice in favoarea celei ingropate in acuzatii si masuri punitive lipsite de orice elementar fair play?
Ati mai intervenit o data, acum ceva timp, intrebindu-ne citi bani am luat de la guvernul Ponta. Atunci v-am raspuns foarte clar ca n-am luat bani de la nici un guvern, indiferent cum s-a numit premierul (Nastase, Tariceanu, Boc, Ungureanu, Ponta). N-am primit niciodata bani din fondul de rezervă al premierului (oricare ar fi fost acesta), cum au procedat alte reviste culturale. Si nici din alte fonduri.
Acuma aruncati o fumigena. Vreti o lista a donatiilor si a donatorilor. De ce nu cereti dvs. aceste informatii de la Registrul Comertului, unde aceste date sint publice? Veti vedea si structura actionariatului, si modul de constituire si de functionare si tot. De asemenea, la Administratia Financiara exista un raport anual de activitate – il puteti consulta.
Nu am primit si nu primim bani dubiosi, de nicaieri.
Am pierdut bani de la firmele de difuzare, care, majoritatea, trec in insolventa sau in faliment, iar la masa credala noi nu ne alegem cu nimic. Lucram, pentru a aduna bani din reclama, publicitate si vinzari, cu edituri, teatre, filarmonici, cu institutele culturale straine care au reprezentanţă in Bucuresti (Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez etc). Mai sint si firme de difuzare (foarte putine) care ne platesc la timp pentru exemplarele vindute, desi, in general, intirzierile la plata sint foarte mari – o problema cu care se confrunta si editurile; intrebati la edituri ce probleme insurmontabile sint la recuperarea banilor din vinzarile in librarii.
Nu avem datorii la stat, toate impozitele (pe salariu, CAS, TVA) datorate Statului Român sint platite in fiecare lună.
Cum o revista culturala nu poate rezista singura pe piata doar din reclama, publicitate si vinzari, trebuie spus să domnul avocat Gheorghe Musat sustine, din bani personali, aparitia revistei „Observator cultural”, în conditii de deplina legalitate si transparenta, un gest foarte important pentru cei 16 angajati ai revistei si un gest pentru care ii multumim. Aceasta sustinere financiara nu conditioneaza, in nici un fel, politica editoriala a revistei. Scriem exact ceea ce credem si avem mereu in minte: sa scriem argumentat, nuantat, incurajind pluralitatea punctelor de vedere si dialogul democratic, gindindu-ne la cititor, singurul nostru „stapin”.
În afara acestor surse de finantare expuse mai sus, alte surse de finantare ale revistei eu nu cunosc.
Puteti sa nu credeti ceea ce spun. Ok, daca aveti alte informatii puneti-le pe masa. Sint dispus sa va dau toate explicatiile., cu documentele in faţă, adică „faţă către faţă”.
Sigur, pentru asta ar trebui sa iesiti si dumneavoastra „la lumină”, sa nu scrieti cu nick-name. Oricum, ati ridicat o problema care poate interesează si alti cititori, asa ca v-am luat în serios si v-am raspuns.
Legat de „ofiterii acoperiti”. Nu sint ofiter acoperit. Nu am avut legaturi cu fosta Securitate, nu am avut si nu am legaturi cu SRI, SIE sau vreun alt serviciu de informatii, romanesc sau strain.
Nu am fost conditionat niciodata sa scriu la presiunile sau influentele vreunui ofiter de informatii, n-am fost santajat niciodata, n-am intilniri conspirative, care sa afecteze bunul mers al redactiei.
Avem in schimb intilniri cu multe personalitati din zona culturala si din aceste intilniri ne străduim sa „scoatem” subiecte pentru revista, de la stiri la interviuri, participari in revista cu articole.
Subiectele din revista se discuta strict în redactie, în cadrul sedintelor noastre de sumar si in dialogurile redactionale pe care le avem intre noi. Doamna Carmen Musat incurajează si sustine o relatie profesionista intre membrii redactiei, care incumba responsabilitate si probitate profesionala, exigenta jurnalistica si scepticism fata de ce ni se „vintura” în alte medii de informare/ publice. E foarte important sa nu iei de bun tot ce se spune, ci sa filtrezi informatia si sa o supui unui examen rational. Exista o consultare redactionala permanenta, intre noi, cei care scriem la „Observator cultural” (redactori si colaboratori), dar nimeni n-a venit din afara redactiei sa ne impuna un subiect sau altul.
Daca aveti alte informatii, veniti cu ele.
Legat de afirmatiile Elenei Udrea fata de Florian Coldea, deocamdata sint doar afirmatii. Daca avea probe, trebuia sa le prezinte. Deocamdata, vedem că doamna Udrea este cercetata penal pentru devalizarea banului public. Iar anchetele juridice confirma informatiile si anchetele unor jurnalisti, in special de la „Gazeta sporturilor”. Daca Elena Udrea a dijmuit banul public (din bugetul României si din fonduri europene) vom vedea cind procesul va ajunge la final. Exista aceasta acuzaţie si se face aceasta cercetare penala. Stiti foarte bine acuzaţiile pentru care este cercetată, de la fals in acte publice la mita si primirea de foloase necuvenite.
…dormi limistit, sereiul lucreaza pentru voi.
Nici o vorba de agentii acoperiti din randul vostru, marturisti de demisionatul Maior? Nici despre identitatea celor care va finanteaza, prin donatii?
In momemtul in care veti publica donatiile in cifre si donatorii in litere o sa aveti credibilitate in comentariile politice. A;tfel sunteti doar de o „anumita” parte (desigur nu cointeresati), „partea” aia care azi l-a salvat iar pe guzganian.
Astept lista donatiilor si donatorilor.
Citiram povestile si asteptam filele de la „trebonal” . Si nu doar cele care o privesc direct pe EU , ci mai ales pe „capo di tutti capi” & co.Si nu numai atat , ci si returnarea banetului in visterie , dar tare ma tem ca aceasta se va alege cu praful de pe toba.Citiram ca la o banca elvetiana (HSBC) un romanas de-al nostru ar fi avand un cont de cca 800 milioane de parai (euro/USD). Dar nu este singurul deponent , ci mai sunt inca vreo 200 de romanasi , prosperi si plini de initiative , cum sta bine unei natii sarace (desi tara cica e bogata!) cu oameni bogati.si patri(h)oti pana-n maduva oaselor.Si daca tot suntem la ora de lectura , aflam ca la Husi , urbea inconjutara de plantatii datatoare de arome bahice , s-a patentat o schema locala prin care someri se angajau fictiv la unii patroni , acestia incasau de la stat malaiul , iar mai apoi „:angajatii” disponibilizati incasau ajutoarele de somaj , fara sa fi prestat macar o singura zi la angajatori.Da, dar asta nu se intampla fara stire celor de la Fortele de munca si alte institutii ale Statului de Drept.Oare cei in drept in locul cafelutei matinale o tineau numai cu zghihara si busuioaca de Bohotin.
Si localitatile mici „naste oameni mari” , nu-i asa?