FANTASY & SCIENCE FICTION. Colocviul şi premiile „Ion Hobana“
- 12-05-2011
- Nr. 574
-
Michael HAULICĂ
- Rubrici
- 4 Comentarii
Colocviul „Ion Hobana“, organizat de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti şi Societatea Română de SF şi Fantasy (7 mai 2011), nu înseamnă numai o sesiune de comunicări, ci înseamnă, din acest an, şi premiile „Ion Hobana“, care vor fi importante de-acum pentru întreaga suflare sefistă românească. Iar implicarea ASB vine să oficializeze cumva premiile, să le dea greutate. Bineînţeles că vor fi discuţii, ca la orice premii. Au fost încă de cînd s-a anunţat intenţia de a fi conferite. Au fost apoi cînd s-au anunţat cîştigătorii, cînd nu s-a anunţat juriul şi apoi cînd acesta a fost, în sfîrşit, făcut public. Şi vor mai fi în perioada următoare, cu trimiteri la alte premii, la polemici şi controverse mai vechi etc. Dar să nu ne grăbim. Colocviul mai întîi. A fost ediţia a doua, dar prima care poartă numele maestrului, oficializîndu-l astfel, dîndu-i o dimensiune care cere mult mai multă muncă, mult mai multă grijă pentru a nu greşi, pentru a nu lăsa manifestarea să cadă în rutină, în desuetudine, pentru a o înscrie într-o manieră modernă de a vedea lucrurile şi faptele din domeniul literaturii (şi nu numai) SF şi fantasy. Am mai zis că nu sînt un fan al […]
Multumesc. Ati intuit foarte bine. Nu sunt in nici o tabara si caut sa fiu cat mai obiectiv, cu unul si cu altul, daca imi permiteti. Stiu ca SF-ul romanesc e in dificultate si e sustinut de orice fel de altceva, dar, cand apare, cred ca, pentru ca are unghiile bine facute, nu trebuie premiata intreaga concurenta. E doar o parere. Accept si parerile celorlalti. A propos, stii bancul cu bancul? Vezi ca balonul de pe coperta antologiei tale te duce cu gandul la o pupa.
Domnule VM, daca vreti sa fiti si Bula si Strula concomintent, nu pot sa spun decit ca va iese foarte bine.
Teodorescu straluceste prin cateva proze, dar Ovidiu Crasnic cine mai e?
Maicule nici nu stii cita dreptate ai, Oliviu Craznic merita cu virf si indesat acest premiu de „Speranta Anului” nu un fitecine ca un indeminatic de clasa a opta.Sa nu mai zic de romanul(Modificatorii) lui Liviu Radu care il surclaseaza net pe al lui Cristian Mihail Teodorescu, sau de debutul extraordinar al lui Adrian Buzdugan cu „Capela Excomunicatilor”.Dar deh! in loc sa promovam literatura sf de calitate ne promovam pe noi sau mai bine zis pe ai nostri fara nici o jena.