LOISIR. Cafeneaua Bucurestiului de astazi

  • Recomandă articolul
Mottoul cafenelei-restaurant Festival 39, pe locul Hanului lui Manuc (si preluindu-i acestuia parte din personalitate si din brand) vine in intimpinarea nostalgiilor Bucurestiului interbelic. Meniul nu este un simplu meniu, ci spune o poveste care se vrea a fi din Bucurestiul de odinioara, iar cafeneaua, ea insasi, se vrea a fi o „cafenea din Bucurestiul de altadata“. Asociatiile gindirii functioneaza instantaneu si fac trimitere la capitala dintre cele doua razboaie mondiale sau, poate, pentru cei si mai nostalgici decit simplii nostalgici, la perioada la belle époque, de la inceputul veacului trecut. Da, Festival 39 are mincare delicioasa si eteroclita (unul dintre putinele locuri din Bucuresti, dupa stiinta mea, unde gasesti ciorba radauteana si supa scandinava de somon), vin de toate soiurile si din toate tarile (m-am oprit cu drag asupra unui vin unguresc, Egri Bikaver, tocmai bun linga o pulpa de rata cu prune, varza si cartofi cu ceapa ce a urmat unui gulas, tot unguresc si el – sau transilvanean, daca vreti), cafea Marghiloman cu 20 ml de rom, ospatari prietenosi, chiar daca usor plictisiti, atmosfera placuta si intima, predispunind la discutii despre ce a fost si ce ar putea fi. Dar nu astea sint lucrurile care confera o […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12883 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }