LOISIR. Japonia la pachet

  • Recomandă articolul
Cînd te-ai săturat de sarmale, pilafuri, frigărui, pizza, paste, hamburgeri şi alte preparate tradiţionale din ţările care şi-au „branduit“ cu succes preparatele culinare şi care au ajuns rapid în România post-’89, cînd ai poftă de o mîncare mai greu de preparat în casă, dar nici foarte uşor de găsit pe piaţă, ştiu la ce te gîndeşti: oriental. La orice cu specific oriental. „Oriental“ înseamnă mîncare chinezească, cu care te-ai obişnuit, libaneză, japoneză, thailandeză, vietnameză, iraniană şi aşa mai departe. Dintre toate acestea, am poftit la ceva ce văd des în filme, la ceva despre care am tot auzit vorbindu-se în termeni contradictorii: sushi. Făcînd unele cercetări în legătură cu sushi, am aflat că, foarte des, termenul creează confuzii, cum că, atunci cînd cineva spune sushi, acesta se gîndeşte la peşte crud. E adevărat că are legătură şi cu peştele crud, dar ceea ce stă la baza acestui preparat nu este peştele crud, ci orezul aromatizat cu oţet, la care se adaugă şi alte ingrediente: aici intervine peştele crud, dar nu numai, pentru că într-un pacheţel de sushi se pot găsi şi ouă, legume (ridichi japoneze, avocado, castraveţi) sau fructe de mare. Forma sub care se servesc e cunoscută de prin […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12883 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }