Nu doar Voiculescu
- 14-08-2014
- Nr. 735
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 7 Comentarii
Tipul de indemn: „Nu vă mai uitaţi la Antena 3!“ ţine tocmai de ceea ce Antena 3 doreşte: victimizarea cu orice preţ, acreditarea ideii că toţi îi sînt ostili şi doar ei, cei de la Antena 3, poartă steagul dreptăţii, că sînt singurii care luptă împotriva regimului mafiot reprezentat de Traian Băsescu. Antena 3 este un post politic, face propagandă politică şi este lipsit de ideea atît de simplă în jurnalism, dar atît de importantă: audiatur et altera pars. Dar nu trebuie uitat că între atîtea imprecaţii, vaiete, gesturi de impresionat „galeria“, la Antena 3 au apărut înregistrările referitoare la Mircea Băsescu, înregistrări pe care toată presa le-a preluat şi le-a difuzat, fără să le nege autenticitatea. Să nu uităm că Gazeta sporturilor, parte a trustului Intact, a făcut o excelentă anchetă jurnalistică despre Gala Bute şi cum s-au rostogolit fonduri publice prin diverse buzunare, caz cu ramificaţii pînă la ministrul de atunci, Elena Udrea; sîntem curioşi care vor fi concluziile procurorilor şi ce vor decide judecătorii. Dar şi exclamaţiile că piere libertatea presei după sentinţa pronunţată în cazul ICA-Voiculescu sînt tot efecte teatrale, fără nici o bază reală. Antena 3 are o licenţă pe nouă ani, nimeni n-a închis […]
@profesor: multumesc pentru precizari. Vag, intelegeam eu ca la asta se refera. Citind (si citand) textul legal incriminat, nu gasesc insa exact ce este asa motiv de anunt apocalipsa. Nu ca as fi un aparator al textului sau intentiilor lui ascunse (cum le-as putea cunoaste?), dar nu mi se pare sanatos nici sa strigi „lupul” din atata, nici prea onest.
Daca imi scapa mie ceva, sigur, sa discutam cu textul in fata. Am citat ce am crezut eu ca e in discutie – daca sunt altele, sa fie puse aici, sa avem o baza comuna de discutii.
Lucid se refera la colegiile organizate de universitati (mai ales private !!!) pentru cei care nu au luat bacalaureatul …
Acest lucru nu va spune nimic ?
@lucid
Daca mai aveti si alte nemultumiri precise, va rog sa le spuneti, ca sa putem avea o discutie la obiect.
Pana atunci, cand spuneti , presupun ca va referiti la urmatoarele modificari aduse prin OUG 49/2014 (va rog sa ma corectati si/sau adaugiti):
art. 9 (2-1) „Pentru absolvenţii de liceu care nu au susţinut/nu au promovat examenul de bacalaureat naţional, statul poate asigura, din finanţarea de bază sau din alte surse de finanţare, organizarea de cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat.”
art. 78 (5-1) „Prin excepţie de la prevederile alin. (5), în cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat specială, aprobată prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.”
art. 78 (12) „În situaţia în care absolvenţii studiilor liceale nu au susţinut/nu au promovat examenul naţional de bacalaureat, aceştia pot beneficia de cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unităţilor de învăţământ liceal, precum şi la nivelul instituţiilor de învăţământ superior acreditate. Fiecare absolvent poate beneficia o singură dată de finanţare pentru a participa la cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cursurile de pregătire în vederea promovării examenului naţional de bacalaureat, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se desfăşoară potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.”
Daca imi scapa mie ceva, va rog sa spuneti ce. De discutat, putem discuta, dar afirmatia dvs. referitoare la cei care nu reusesc sa treaca de Bac dar pot face studii „universitare” nu pare sa aiba vreo baza. Ca o preluati de la altii nu e o scuza.
De ce nu retii ce citesti? Studii „universitare” pentru cei care nu reusesc sa treaca de bacalaureat nu e destul de elocvent?
Mostenirea e un revelator: cati oameni cu pretentii par convinsi de ceea ce spuneti. Cu aplicatie, puteti spune exact ce s-a „rasturnat din Legea Funeriu” care ar fi facut tara „civilizata” (adica, asa cum ar fi pe undeva – spuneti si unde era asa, dar precis, daca se poate). Ca sa fim la obiect si in cestiune, ba chiar cu pretentia ca am gandit pe cont propriu, nu doar am zis ce-am auzit.
…..e alcatuita din cateva (putine inca) mii de tineri profesionisti din serviciile secrete, armata, procuratura si magistratura care se dovedesc incoruptibili si s-au inhamat cu adevarat la deratizarea societatii de borfashii politici. Faptul ca nu a transpirat nimic din cercetarile anterioare acuzarii spune multe despre stagiul european la care au ajuns aceste instituii. La fel ca in Italia operatiunii „mani pulite”, si la noi vor urma actiuni din ce in ce mai „spectaculoase” – numai in dosarele Turceni-Sova, Microsoft si EADS sunt cateva zeci de mari borfashi care se pot pregati de acum pentru Jilava.
Esecurile lui Basescu? Da, din pacate nu a reusit sa pastreze in tzara miile de tineri care ar fi putut schimba EDUCATIA, SANATATEA si ADMINISTRATIA. Dar a incercat. Legea Funeriu a fost rasturnata de contrareforma celor cca 80% din cadrele didactice-gunoaie care stiu ca in nici o tzara civilizata nu ar fi angajati nici ca spalatori de veceuri, darmite „profesori” sau „cercetatori”. Plus complicitatea corupta a parintilor si elevilor avand ca modele pe de-alde ponta, banicioiu, costoiu, bianca, cruduta, jiji, salam sau adi minune. A ratat refprma sanatatii tot din cauza complicitatii medici corupti-pacient spagatori convinsi ca numai „dand” pot sa se salveze. A ratat reforma adimistratiei caci acolo cca 75% sunt absolventi de spiru haret si de academia de politie. Efectele? Colegii „universitare” cu nebacaloriati – ceea ce nici in Borswana nu exista, saptamanl cateva cazuri de pacienti decedati in spitale din culpa medicala, celebrele acum minciuni ale INS privind caderea economiei.
Dar e doar vina lui Basescu? Ce putea face cu o populatie la care copiii invata ca prima poezie Catelus cu parul cret FURA ratza din cotetz/ El se JURA CA NU FURA/ dar l-am PRINS CU RATZA-N GURA.
Amarata tzara….
Domnu autor, dreptatea este aproape de DVS, cu condiţia să faceţi unele corecturi : justiţia, ca să ne dovedească imparţialitatea în distribuirea dreptăţii, să reia la puricat toate privatizările făcute după 89, cu sechestrarea averilor obţinute prin fraudarea şi o să vedeţi cum se îngraşă bugetul. Repet, totul are ca început, primele zile de după 89, cu dregătorii vremelnici sau veşnici, pentru că nici unii nici alţii nu au urmărit decât propriul buzunar, prin parcelarea ţării peste care, vorba lupului tânăr, ieşit la pradă, fâlfâie atâtea steaguri, dar nu câte şi-ar dori !