Penele. Pe ce?
- 14-01-2011
- Nr. 558
-
Marius OPREA
- Editorial
- 11 Comentarii
Trebuie să mărturisesc că, de cînd sînt membru al Partidului Naţional Liberal, trăiesc încă un moment de derută. E al doilea. Şi amîndouă au un element comun – renunţarea tacită la ceea ce PNL îşi propunea cu şase ani în urmă, şi anume reforma morală a societăţii româneşti prin decomunizarea ei, ca premisă a realizării unei adevărate reforme a statului. Nu reforma lui Traian Băsescu, despre care zic din nou că e un fel de domn Goe, care, vesel nevoie mare în costumul său de mariner, bate un pic din toba anticomunistă dăruită de dl Tismăneanu, apoi toarnă dulceaţă în şoşonii „mogulilor“, pesediştilor sau liberalilor şi se războieşte cu naţiunea de mămici şi bebeluşi, cînd nu ia poza reformatorului unui stat care, după atîtea reforme, a devenit atît de interşanjabil cu sine, încît şi-a pierdut orice identitate. Ci o reformă reală, care să ne scape de o mentalitate reziduală comunistă, în care au domnit ginta şi geanta drept criterii de promovare – adică, al cui eşti şi pe cine serveşti. Dar se pare că nu scăpăm prea curînd de asta, deşi cred cu tărie că numai prin politici de decomunizare s-ar fi putut pune stavilă unei serioase deteriorări a culturii […]
Ar trebui sa faceti un partid, nu Alba ca zapada, altul. Astfel ati coopta oameni necorupti,nepatati si noi v-am vota. De ce v-ati inscris in PNL, stiind ca nu este adevaratul PNL? De ce nu v-ati dat demisia imediat dupa semnarea protocolului infam?
Cat despre Monica Macovei, de ce nu îi acordati macar ei un mic credit de simpatie. Critica ei asupra PDL ului nu o face mai prejos decât dvs. De ce nu faceti un partid impreuna??
Clasa politica postdecembrista, metamorfozata din fosta nomenclatura comunista, securisti, speculanti, escroci, demagogi, oportunisti, etc., isi reformeaza structurile in circuit inchis, promovind pe linie succesorala, odraslele.
Structurile politico-economice coagulate dupa decembrie 1989 s-au desfasurat conform unui plan de organizare in adincime, complex, ocupind spatial politic, economic, financiar, prin trei mari ramificatii: FSN1(PD-L, ex : PD), FSN 2(ex: FDSN, PDSR, PSD) si FSN-3 (falsul istoric PNL).
Fiecare din aceste ramuri economico-politice (gasti mafiote) au aspirat anumite formatiuni, si au generat ministructuri satelite, politice( PRM, PC, UDMR, PNG, PNTCD, PIN, UNPR, etc), civice(ONG-uri, Sindicate, etc), ecomomico-financiare (Institutii capuse, Trusturi , Agentii, Fonduri, etc), prin care sa creeze diversiuni, manipulari, deruta, cu un singur obiectiv major, pastrarea controlului, spolierea tarii, mentinerea poporului in ignoranta si sclavie.
Tinind cont de aspectele de fond ale ultimilor evolutii pe scena sociala, politica, economica-financiara romaneasca, pot fi evidentiate anumite desfasurari in mai multe forme dimensionale ce interactioneaza asupra formelor primare ale sistemului actual, cu o singura constanta majora, controlul statului.
Restructurarea structurilor politice (executive, legiuitoare, judecatoresti,administrative), diminuarea la 2/3 a numarului agentilor de influenta, etc. se impunea din prisma faptului ca resursele financiare ale statului fiind administrate numai pentru consumul lacustelor(capuse), au inceput sa diminueze drastic, instabilitatea sistemului heteroclit nu permite supravetuirea actualilor actori emanati din esaloanele vizibile si obscure ale camariliei comuniste (nomenclatura), sa faca fata presiunii sociale si aparitiei unor forte novatoare (populare), pe scena politica.
Incepind din 1990 aprox. 7 milioane de cetateni romani au luat drumul pribegiei, jumatate s-au intors, cealalta jumatate s-a integrat sau este pe cale de a se integra in societatile de adoptie, interactia produsa cu alte culturi si civilizatii, a celor citeva milioane de romani, a anulat efectul de spalare a creierului efectuat de mass-media romaneasca de-a lungul anilor.
Acest fapt ce creeaza o situatie extrem de periculoasa la adresa structurilor ce controleaza statul roman, contestarea directa a ‘’autoritatilor uzurpatoare’’, revendicarile la scena deschisa, pot lua o forma organizata, fapt ce ar anihila sistemul actual format din aprox 30 000 de cadre ale structurilor politico-economice mafiote.
Actiunile/spectacolele mediatice livrate de conglomeratul politico-economic prin structurile vizibile(‘’partide si politicieni’’) desfasurate in ultimii ani, fac parte dintr-un scenariu complex, regizorii si actorii isi dau toata silinta sa captureze atentia opiniei publice (sa fie crezuti pe cuvint, aprobati sau dezaprobati.
Pe fondul acestor diversiuni/manipulari, sa lucrat intens la absorbtia unor fonduri de consum in circuit inchis : imprumuturile de la FMI si Banca Centrala Europeana, artizanul/intermediarul direct, unul din pivotii sistemului, BNR-ul, este beneficiar si protectorul actualului sistem mafiot.
In diverse contexte, statul si-a permis sa efectueze imprumuturi imense fata de institutiile internationale, creind panica sociala, aservind romania si generatiile viitoare la plata acestor imprumuturi, luind ostatec poporul roman, scopul real fiind de deturnare a fondurilor imprumutate catre pusculita mafiei politico-economice.
Toate actiunile scenariului pus in practica cu cinism, viclenie, machiavelism de catre regizorii (sforarii) sistemului politico-economic mafiot, sunt sortite in final unui mare esec, vor pierde, dar cel care va plati tributul din nou, va fi poporul, insa cel care a suferit sute de ani in tacere: poporul, va rupe lanturile…….intrarea in rezonanta a grupurilor cetatenesti anti-sistem este perceptibila, lovitura coordonata simultan va anihila definitiv sistemul mafiot ( reteaua sepiilor), ce a uzurpat statul de drept………….
PNL actual nu este PNL din trecut si nu o sa mai fie niciodata. Poate ca istoria se repeta dar in alte limite. cu alti acori, in alte situatii cat se poate de concrete.
Tara noastra nu mai e ceea ce a fost atunci cand PNL si-a cristalizat si sustinut un punct de vedere politic si economic, decurs din liberalismul european. La accea vreme era ceva nou, era noul care tragea si impingea caruta acele vremi.
Acum datele sunt altele. Romania este alta. Nu stiu de ce suferea atnci. Dar stiu ca acum sufera de prea multa vorbarie, de lene, de indiferenta, de complacere, de lipsa de curatenie(din pacate si fizica), de asteptat para din cer,…
de lipsa de sinceritate. Nimeni nu a fost sincer pana la capat, nimeni nu a avut curajul sa-si recunoasca gresala nu incompetenta, tara lumea are o scuza pentru orice.
Liberal astazi ar trebui sa fie cel care nu inventeaza scuze, cel care recunoaste ca a gresit si nu da vina pe altcineva, cel care nu injura cand o batrana trece mai greu strada si cand vine obosit de la munca mai are puterea sa faca o partida de sah cu vecinul.
Chestiunile economice le cere tara nu doctrina, pentru ca oricat ar fi de „liberala”, nu teoria conteaza ci pasul hotarat, ferm si mai ales sigur inainte.
„Ce nevoie aveam de „seconservatori“, cînd puteam să stăm liniştiţi şi să privim cum nebunii îşi dau singuri foc la casă? ”
Nebunii, domnule Oprea, nu dau foc la casa din Mihaileanu, dau foc Romaniei, care e si casa mea si a dvs. si a 20 milioane de romani. Ganditi-va ca asteptand, PNL s-ar putea, cand vine la guvernare, sa nu mai aiba o tara pe care s-o conduca.
Respectul si admiratia pe care vi le port pentru ceea ce faceti sunt dincolo de simpatiile sau antipatiile dvs. politice. Dar, va rog, ridicati-va putin ochii dintre osemintele martirilor nostri, Dumnezeu sa-i odihneasca, si priviti-va cu atentie semenii vii. Sunt inca vii, dar au sufletele moarte, pentru ca si-au pierdut nadejdea. Nu mai vor nimic, nu mai spera nimic, supravietuiesc de la o zi la alta, nu traiesc. Iar cei ce mor acum de frig, foame sau boala netratata nu vor avea un Marius Oprea care sa le sfinteasca oasele peste 50 ani si sa spuna lumii intregi: oamenii acestia au fost omorati! Nu, ei vor fi mortii anonimi si naturali ai unui regim democratic al Romaniei, un regim caruia ii suntem complici prin tacerile si pasivitatea noastra.
Bun titlul, dle Oprea!
Doar ca se pretează la o continuare ce n-o să vă facă plăcere!
«Penele. Pe ce?»
… pe o struțo-cămilă sunt penele dvs,
Ati lansat o caracterizare a Alianței ca fiind „un anus contra naturii”!
Respectiva procedura medicală asigură deversarea pe o cale artificial creeată a dejectiilor unui organism când acesta nu o mai poate controla constient. Aci ați intrat intr-o capcană, pentru că oricum ai intoarce-o, PNL tot punga de colectare zilnică a dejectiilor rămâne!!!
Deci, mai domol cu Băsescu pe scări, căci orbirea urii vă bagă în niște capcane logice ce strică la imagine …
Toate cele bune!
In anul 1946, national-taranistii au intrat in puscarii ca invingatori ai alegerilor. A fost o victorie care a demonstrat romanilor ca ei erau alternativa la comunism. Azi, in plina criza economica, politica si in special morala, PNTCD se reafirma ca unic partid autentic, de dreapta.
Aliantele politice constituite “impotriva naturii” in toate formele posibile, demonstreaza ca asemanarile dintre politicienii partidelor parlamentare sunt mult mai evidente decat deosebirile. Lipsa lor de viziune, imaginatie si diletantismul, coroborate cu preocuparea obsesiva pentru prezervarea puterii in vederea obtinerii de foloase materiale, reclama nevoia de improspatare a clasei politice actuale.
Cicerone Ionitoiu…….Consider rezoluţia netemeinica şi nelegala, un refuz scandalos al parchetului de a cerceta adevarul faptelor incriminate de mine şi vă rog sa o desfiintati, prin sentinta, urmind sa obligati parchetul sa faca cercetari temeinice si legale…
Sînt în măsură , ca unul care a strîns atîtea probe privind crimele comunismului (făcindu-le publice si depunind suficente şi la dosarul 35/P) şi care a făcut atîtea demersuri blocate pentru dreptate, să apreciez că instanţa nu ar mai trebui să returneze dosarul privind genocidul comunist şi acoperirea lui după 1989 la procuratură, ci să-l reţină spre judecare. Nu mai e nevoie de alte cercetări pentru a trage concluziile de rigoare şi a spăla obrazul justiţiei.
Interpretarea tendenţioasă a legii şi sabotarea aplicării ei trebuie să înceteze.
Detalii: http://www.legiuneastraina.org
De ce fac partidele actuale aliante? Raspunsul este simplu si incomod: pentru ca nu au incredere unii in altii.
Ce au spus azi nu mai e valabil maine. Calitatea slaba si inconsecventa membrilor de partid determina aliantele.
Da, teoretic, nu este necesar si nu trebuie ca penele si pece sa faca alianta, aveti perfecta dreptate domnule Marius Oprea. Dar daca celalat partid tradeaza maine angajamentul de azi, daca vor fi cumparati de pedele? Atunci hai sa-i legam printr- o alianta! Trist, dar adevarat, iar alte explicatii si considerente chiar n-au nici un rost.
Domnule Marius Oprea, poate ar fi mai bine sa va orientati eforturile spre lamurirea celor care nu inteleg inca (presupunand ca sunt sinceri cand vorbesc sau scriu si nu sunt platiti sa faca acest lucru) de ce este atat de nociva puterea de acum cand promoveaza pe larg incompetenta in conducerea statului. Poate pe unii chiar nu-i duce mintea sa priceapa raul facut prin propulsarea unor persoane submediocre profesional (vezi cazurile insolente, o anume x, etc.). Inseamna ca valorile nu mai conteaza, ca trebuie sa distrugem calitatea in invatamant, educatie, cultura, morala? Cei care au avut un parcurs de excelenta in scoala, in universitate, trebuie oblicatoriu sa emigreze sau sa moara de inima rea, pentru ca trebuie sa fie scoasa obligatoriu in fata x, curvistina dracului?
Critica adusa PNL-ului ar putea fi adecvata daca s-ar analiza doar din idealitatea „alb-negru”, care ne duce ca vrem sau nu vrem la o gandire de tip totalitar…
Nici mie nu-mi place Voiculescu (este de teapa Basescu, dar mai mic, caci daca Voiculescu este „solutia imorala”, Basescu este „solutia imorala”, „solutia ilegala” si „solutia ticaloasa” in acelasi timp), insa am privit cu atentie noua garnitura a PC-ului si trebuie sa recunosc ca am fost placut surprins…
Asa ca, poate e mai bine sa analizam de pe o pozitie „realpolitik cu principii si valori”, care pare a fi antitetic, dar va trebui, paradoxal, sa facem efortul sa le armonizam, pentru a spera cat mai repede la un putin mai bine pentru toti, pentru ca actuala situatie, cu PD-bocii e de nerespirat la propriu !
Cred că domnul Oprea a fost şi este membru într-un PNL ideal. Ca mulţi alţii, care au crezut sau mai cred în valorile liberale / libertariene / ale libertăţilor şi libertăţii şi se iluzionează ca ele sunt ceea ce îi mână în luptă pe majoritatea membrilor PNL. Probabil că situaţia e similară cu a altor oameni de bună credinţă – buni de altfel de a fi expuşi în vitrina partidelor – care aderă de exemplu la PSD pentru că se simt apropiaţi de omul de pe stradă etc. Pentru ei, o recomandare de lectură: http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/spaga-suverana-203129.html
Desi va apreciez pentru activitatea dvs., sincera implicare si biografia curata, remarc persistenta paguboasa a dvs.(si a d-nului Antonescu) in a ataca la modul penibil pe actualul presedinte al Romaniei, PDL-ul si inevitabil pe blonda Udrea…Daca bine imi amintesc d-nul Antonescu isi permitea sa-i spuna cu nonsalanta „boschetar ordinar” in plina campanie electorala, iar dvs. sef mafiot… Si atunci cum va asteptati sa aveti credibilitate cind va comportati ca niste baieti de cartier frustrati? Si de la d-nul prof. Constantinescu auzim atacuri dure si reprosuri la adresa actualului presedinte in execitiu, facut raspunzator de distrugerea PNTCD. (regretabila de altfel).
Dar haideti sa fim mai pragmatici si sa vedem lucrurile realist, fara resentimente. A aparut un nou partid pe scena politica romaneasca ,PDL care a optat pentru o doctrina de dreapta si care are succes. Care este problema? Sunt oameni dinamici, determinati, pe alocuri sinceri si patrioti. Imi inspira mai multa incredere chiar si controversata d-na Udrea decit Voiculescu.Este forte activa si tenace. In fond sunt functionari publici care au un mandat. Nu inteleg de unde isteria cu blamarea PDL-ului la modul gratuit si obsesia cu caderea presedintelui. Lasati oamenii sa-si termine mandatul si fiti mai pragmatici.
In mod firesc in PDL ar trebui sa cautati un partener daca aveti o strategie pe termen mai lung. Succes.