România, Republica Moldova şi UE
- 26-11-2014
- Nr. 750
-
Bedros HORASANGIAN
- Politic
- 3 Comentarii
Votul masiv dat candidatului ACL, Klaus Iohannis, a rezolvat o dilemă, punînd capăt confruntărilor dure din ultimele luni de pe scena politică românească. Avem un preşedinte al României care va fi obligat să gestioneze situaţia din ţară peste iarnă, anotimpul cel mai greu de traversat, dincolo de voioşia şi tradiţionala bună dispoziţie aduse de sărbătorile de iarnă – Crăciun, An Nou – şi de multiplele vacanţe, şcolare sau parlamentare, care transformă an de an România într-un uriaş sat de vacanţă între 15 decembrie şi 15 ianuarie; practic toate activităţile lucrative sau administrative sînt blocate, ca şi asumarea prerogativelor de politică externă ce cad pe umerii viitorului preşedinte. Dacă în legătură cu situaţia internă se tot comentează pe valul bucuriei asumate vădit şi făţiş de tabăra „Oricine, dar nu Ponta“, despre dosarele de politică externă, importante şi cu bătaie lungă, se pomeneşte extrem de puţin. Care ar fi urgenţele şi ce se preconizează la orizont? Alegerile din Republica Moldova de duminică, 30 noiembrie, sînt extrem de importante, nu doar pentru România, ci mai ales pentru NATO şi UE. Bătălia se dă între alianţa partidelor proeuropene, în frunte cu liberal-democraţii, liberalii şi europenii lui Ghimpu, Filat, Chirtoacă şi premierul Iurie Leancă, precum […]
Nu v-ati facut temele; nici macar nu urmariti atent OC ! S-ar putea sa fiti sanctionat de „diriginte” …
Cred ca aveti dreptate . Ma mir ca cativa dintre postacii omniprezenti , cum ar fi cunoscutul „profesor” inca nu au iesit la rampa.
… asa de mult mi-ar placea ca basarabenii sa aleaga o cale european, nerusificata. Iar Romania sa fie un partener de nadejde, un frate sau o sora omenoasa. Doar cu vizite de curtoazie (Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu) nu se intregeste un neam.