Un popor de pensionari
- 04-08-2017
- Nr. 883
-
Bedros HORASANGIAN
- Politic
- 5 Comentarii
Cu toate că ne aflăm în plin sezon estival, perioadă de concedii, vacanțe, permisii, călătorii și zbenguieli de tot felul, într-o țară în care economia duduie la fel de tare precum bubuie vocile politicienilor noștri aflați într-o perpetuă gîlceavă, va avea loc o ședință extraordinară (și neobișnuită!) a Parlamentului României. Unde s-a mai văzut așa ceva pe timp de pace? Și, ca să intrăm iute în subiectul arzător și la ordinea stringentă a zilei, unde și cînd s-a mai pomenit în timp de pace să avem puzderie de generali, nu doar simpli generali, dar și pensionați la vîrste care îi lasă visători pe cei care, femei și bărbați, tot tînjesc să se apropie de 60-65 de ani, ca să intre în atenția sistemului de pensii și asigurări sociale din România. Noua lege a salarizării, cu toate ciorovăielile adiacente, ca și noile reglementări ce îi vizează pe angajații MAI, precum și pe acei pensionari cu pensii babane, au încins spiritele politice. La maximum. Pe fondul contrelor reciproce între Statele Unite și Federația Rusă, pe fondul acutizării crizei din peninsula coreeană. Autoritățile comuniste coreene continuă sfidarea prin testarea de noi rachete balistice cu rază lungă de acțiune, aducînd prejudicii securității SUA – […]
Trebuie sa fim convinsi ca nimic nu se mai poate rezolva atata timp cat cei care primesc pensii dupa alte criterii decat cele ale contributivitatii si se ,mentin pe pozitie. Daca acesti generali de carton care n-au fost macar o zi pe un camp de lupta ca sa mertite o avansare nu vor renunta asa cum pretindea generalul Oprea , ,,in interes national”nu se va rezolva nimic. Ma intreb ce-ar face acesti generali in cazul unui razboi ? Stiu ce au facut unii dintre ei ( cazul generalului Chirnoaga si a celorlalti ofiteri ) care au trecut de partea inamicului ca sa nu intre in lagar asa cum au intrat cei pe care i-a tradat.
Am fost unul dintre cei care am trecut prin lagar in Germania. In camera n care dormeam 20 de prizonieri, un singur sublocotenent era din cadrele active. Restul erau cocentrati. Avocati, rezervisti.
Sa nu mi se spuna mie ca armata, adica cei activi, au participat la razboi, ci mare parte a ofterilor erau invatatori, avocati, ingineri in viata civila.
Consider ca e o lipsa de bun simt sa-ti arogi un drept pe care l-ai obtinut fara un merit deosebit, decat sprijinul politic.
Am mai spus-o si o repet termina o facultatre dupa 4,5 sau 6 ani. obtine definitivat definitivat, grad II, grad I cu examen ( profesorul ) Medicul e stagiar, medic, medic generalist, medic specialist ( dupa examen, medic primar, dupa examen.
Ofiterul este inaintat in grad dupa 4 ani si tot asa pana la gradul de maior pe care in obtine urmand Academia militara. si apoi devine maior si urmeaza din 4n in 4 ani, loc. colonel, colonel, general. Fara comentarii. Ba da. Primeste inbracaminte, incaltaminte, batista, camasi, pana si sireturi de la stat. Cand este transeferat in interes de serviciu i se asigura locuinta.Profesorul, ,medicul, inginerul, avocatul trebuie sa se descurce. E treba lui.
Si daca amintim despre un oarecare Dogaru, domnia-sa n-a facut nici scoala militara. A fost doar in echipa lui Ilie Ceausescu ca ,, istoric, cu toate ca anterior nu facuse astfel de studii.ACUM ESTE COLONEL DE CARTOBN.
Nu se va rezolva nimic cu pensile „speciale”!!! E sistemul militarizat, securistoid, care a incalecat Romania, si care isi conserva privilegiile si dupa iesirea din activitate. Sa ai pensii de 4.000-5.000 de euro este revoltator, daca ne raportam la ceilalti pensionari, care isi dramuiesc pensile de 1.5000 de roni.
Rusine! Asa cum parlamentarii si-au facut salarii si pensii babane, tot asa si fostii securisti stau pe pensii uriase. Nici militarii, nici politistii ajunsi in sistem dupa 1989 nu cred ca merita aceste pensii nesimtite.
Suntem un popor in care profesorii sau medicii sunt tratati cu sictir si dispret suveran.
In schimb, cica „specialistii” din servicii secrete, care nu fac decat sa ne spioneze vietile, sunt rasplatiti regeste pentru controlul asupra vietilor noastre.
Citez:
„Faptul că numărul pensionarilor depășește numărul celor activi este o reală problemă – și o provocare – (și) pentru actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE. Care nu reușește să se adune și să conducă România, coerent și pragmatic, pentru că este atrasă permanent în interminabile conflicte.”
Superb, alde-psd are o noua provocare ! Si nu reuseste sa conduca Romania din cauza ca este atrasa in
interminabile conflicte ! Si noi care nu intelegeam de ce un guvern atat de „titrat”, condus de un partid
psd superdotat, nu este in stara sa conduca nimic … Bravo !
Tot Basescu e de vina ? Legea care a permis aceste pensii „nesimtite” este data pe Ponta si nas’ „general” Oprea. Ar fi bine sa-i citati pe ei si nu pe Basescu. Din contra Emil Boc si Traian Basescu au propus o lege conform careia pensiile militarilor urmau sa fie recalculate conform contributivitatiii acestora. Militarii condusi de slinosul „colonel ” Dogaru si de fomista Anghelina.au iesit Insa in strada ( Mai tineti minte acea „iesi afara javra ordinara ” ?). Basescu are destule pacate dar nu este cazul sa0i atribuim si unele pe care nu le-a facut.
Te-am citit, frate Bedros. Cred că un Fond European Suveran de Pensii ar trebui să acorde pensii suverane și, mai ales europene – și la civili!