Bookfest aduce la Timișoara reduceri de pînă la 80%

  • Recomandă articolul

De pe 6 aprilie, Salonul de Carte Bookfest vă așteaptă la Centrul Regional de Afaceri CRAFT pentru patru zile de evenimente dedicate cărților și literaturii
Editurile prezente aduc reduceri și de până la 80%, o ofertă variată de domenii și prețuri pentru toate buzunarele
Personalități marcante ale lumii culturale vor fi prezente la a șasea ediție Bookfest Timișoara
Mircea Cărtărescu lansează, în premieră națională, la Bookfest Timișoara, cel mai recent volum: Peisaj după isterie
Programul evenimentelor Bookfest Timișoara este atașat prezentului comunicat


Singurul eveniment expozițional de carte din Timișoara, Salonul de Carte Bookfest își așteaptă vizitatorii săptămâna viitoare, de pe 6 și până pe 9 aprilie, cu o ofertă imbatabilă: peste 25.000 de volume și reduceri între 10 și 80%, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele. Programul evenimentelor va cuprinde întâlniri de marcă, lansări de carte, sesiuni de autografe și proiecții de scurt metraje la care vor participa cele mai importante personalități culturale ale literaturii române actuale. Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum Art, Carminis, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Hasefer, Herald, Humanitas, Linghea, Sapientia, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Trei, Univers, Univers Enciclopedic, Editura Universității de Vest, dar și distribuitori de carte precum Astro, Okian, Centrul de Carte Străină Sitka și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara.

#rezist, albumul protestelor împotriva OUG 13/2017

Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Bookfest Timișoara cu o premieră, cel mai nou volum Peisaj după isterie, o carte căreia editura Humanitas i-a pregătit lansarea națională cu exact acest prilej, sâmbătă, pe 8 aprilie, de la ora 16:30. Editura Humanitas va aduce la Bookfest Timișoara peste 800 de titluri, cu reduceri de până la 10% din prețul de copertă, dar și întâlniri cu personalități culturale de excepție printre care Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Riri Sylvia Manor, Jan Cornelius, Ioana Nicolaie, Lidia Bodea și Denisa Comănescu.

Editura Polirom va fi prezentă la această nouă ediţie a Bookfest Timişoara cu peste 500 de titluri publicate în perioada 2016-2017, cu reduceri de 25% şi cu un impresionant program de evenimente, aducând în faţa cititorilor timişoreni nume precum: Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sorin Mitu, Radu Pavel Gheo, Robert Şerban şi Adrian Georgescu. Nu vor lipsi noutăţile din cele mai apreciate colecţii de pe piaţa de carte autohtonă: Biblioteca Polirom, Ego. Proză, Junior, Top 10 + și Hexagon.

Editura Curtea Veche Publishing va aduce, printre cele câteva sute de titluri din standul de la Bookfest Timișoara, și deja celebrul album #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017. Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oișteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoș Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima și Cristian Șimonca. În aproape 200 de pagini și 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la București, Sibiu, Iași sau la Cluj, cât și în diaspora. Fiind un demers civic, profitul rezultat din vânzarea cărții va fi donat de Curtea Veche Publishing organizației nonguvernamentale Funky Citizens, care desfășoară proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetățenii români în a-și dezvolta gândirea critică.

Profesorul Dan Negrescu ne conduce în Povestea Mehalei

Editura Nemira își va aștepta cititorii cu reduceri generale de 25-35% pentru pachete cadou, dar și cărţi cu preț special de 3 şi 5 lei. Printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se va afla și noua carte a scriitorului american Ernest Cline intitulată Armada, carte în curs de ecranizare de Steven Spielberg. La același stand veți putea găsi și numeroase titluri pentru copii, apărute la editura Nemi, cum ar fi volumul Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowel, bestseller vândut în peste 7 milioane de exemplare și ecranizat de compania de animație Dreamworks.

Editura Universității de Vest va fi prezentă cu peste 130 de titluri, iar printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se numără: Ecologia politică a postcomunismului de Lucian Vesalon, Problematizarea moștenirii kantiene în filosofie: Husserl, Heidegger, Blaga de Alexandru Petrescu, O problemă de cultivare a limbii: acordul de Emina Căpălnășan, Reforma supravegherii bancare şi stabilitatea financiară în Uniunea Europeană de Liliana Donath și Veronica Cerna, dar și cel mai recent volum al profesorului Dan Negrescu, Mehala – o poveste, ce va fi lansat sâmbătă, ora 11:00, la spațiul de evenimente. Mehala – o poveste schiţează o mitologie locală având în centru unul dintre cartierele cele mai vechi ale Timişoarei, Mehala. Alături de autor vor lua cuvântul Otilia Hedeşan şi Dana Percec.

Un eveniment plin de emoție va organiza și editura Diacritic sâmbătă, de la ora 19:00, când Brîndușa Armanca, Cornel Ungureanu, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru, directorul editurii, vor prezenta volumul FINAL la CARTEA RATAȚILOR. Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan.

Editura Diana vine pentru prima dată la Salonul de Carte Bookfest Timișoara cu peste 200 de titluri care întregesc oferta editorială de cărți, caiete și materiale didactice pentru învățământul preșcolar și primar. Printre titlurile importante ce vor putea fi răsfoite la stand se numără Colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, Poveștile copilăriei tip acordeon, culegeri și caiete de evaluare, dar și ghiduri practice pentru părinți sau dascăli. Nu vor lipsi materialele didactice precum planșele tematice în format A3 sau 50×70 cm, jocurile Logico Piccolo sau cele de tip puzzle, Teatrul de păpuși cu siluete sau audiobook-uri pentru părinți. Vizitatorii se vor bucura de reduceri la toate materialele, pragurile fiind de 20% pentru accesorii art & craft și jocuri didactice, 30% pentru caiete de lucru și materiale didactice și 40% pentru pachete educaționale.

La standul ALL aflați cum să fiți empatici cu propriii copii

Editura Niculescu îi va întâmpina pe vizitatori cu reduceri între 10-50% și peste 300 de titluri. Printre noutățile apărute în acest an se află bestsellerul New York Times Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice a scriitoarei americane Clarissa Pinkola Estés, volum vândut în peste două milioane de exemplare. Un alt nou volum ce va putea fi răsfoit și cumpărat de la standul editurii este Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon Valley al autorului Eric Weiner, carte descrisă de cotidianul Washington Post ca fiind „O lucrare care încearcă să descopere de ce geniile se adună în anumite spaţii şi epoci şi de ce asemenea locuri efervescente ard până la capăt, după o jumătate de secol de realizări grandioase.”

Editura All va aduce la Bookfest reduceri cuprinse între 30% și 80 % și în jur de 350 titluri de literatură pentru adulți și copii, medicină pentru specialiști, self-help și parenting. Oferta cu noutăți cuprinde bestselleruri internaționale precum volumul Mercenarul de Jean-Patrick Manchette, roman polițist ecranizat la Hollywood, cu Sean Penn în rolul principal, dar și o carte pentru părinții dedicați, Empatia în parenting de Chris White și Shauna Shapiro, care îi va ajuta pe părinți să fie mai înțelepți și mai plini de compasiune în relația cu cei mici.

Editura Casa va fi prezentă cu peste 150 de titluri cu reduceri de preț cuprinse între 20 și 50%. Printre noutățile apărute în oferta editurii se află cartea din colecţia „Micul atelier”, Compoziţia a profesorului de artă maghiar Kőnig Frigyes, dar și cărți pentru copii din seria Bobiţă şi Buburuză.

Editura Sapientia vine la Bookfest Timișoara cu circa 250 de titluri și reduceri de 20-50% față de prețul de copertă. Printre lucrările care pot fi găsite în standul Sapientia se numără Biblia Catolică, apoi Biblia Bisericii Catolice pentru Tineri, dar și o carte cu nume cel puțin insolit: Tweeting cu Dumnezeu de pr. Michel Remery care, împreună cu o echipă de tineri între 17 și 30 de ani, a dezvoltat proiectul interactiv Tweeting cu Dumnezeu (#TwGOD), realizând o strânsă integrare între mass-media moderne și cartea tipărită.

Programul complet al evenimentelor cât și eventualele modificări aduse acestuia pot fi consultate și pe site-ul www.bookfest.ro

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.
Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.
Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara.
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, HotNews, Press Alert, Banatul Azi, Zile și Nopți Timișoara.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, două ediții Bookfest de Crăciun la București, cât și o ediție la Chișinău în 2016.

www.bookfest.ro

PROGRAMUL EVENIMENTELOR BOOKFEST TIMIȘOARA

Joi, 6 aprilie

12:00
Deschiderea oficială a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, ediția a VI-a

14:00 – 15:00
Prezentarea volumului Într-un cămin de domnișoare. Călător din noaptea de Ajun de Anișoara Odeanu, cu un autoportret al scriitoarei dezvăluit de Cornel Ungureanu, ediție îngrijită de Elena Jebelean. Vor vorbi: Elena Jebelean și Cornel Ungureanu

15:00 – 16:00
Editura Universității de Vest – Lansare carte: Ioan Slavici, Politica românească. Ediție, prefață şi note de Lucian-Vasile Szabo. Prezintă Lucian Vasile Szabo, Cornel Ungureanu şi Viorel Marineasa

16:00 – 17:00
Editura Ariergarda – Lansare de carte: Drumul cărbunelui de Ioan Gropșian. Vorbesc, alături de autor: Daniel Vighi și Ovidiu Forai. Evenimentul va conține și o proiecție de scene filmate din excursiile Drumul cărbunelui

17:00 – 17:30
Lansarea volumului Jurnal fantasmatic de Tudor Creţu, carte apărută la Editura Paralela 45. Prezintă, alături de autor, Graţiela Benga.

17:30 – 18:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Un ev enorm şi delicat, Poeţi francezi ai veacului de mijloc, Tălmăciri şi glose autor Şerban Foarţă. Prezintă Marcel Tolcea

18:00 – 19:00
Scurt metrajul ȘerbAnno Domini, prezentat de Biblioteca Judeţeană Timiş. Prezintă Tudor Creţu, Şerban Foarţă şi Marcel Tolcea.

19:00 – 20:00
Editura Eikon – Lansare de carte: O vară întreagă sau mai multe la rând de Adrian Bodnaru. Alături de autor vor vorbi Marcel Tolcea și Tudor Crețu.

Vineri, 7 aprilie

14:00 – 15:00
Lansarea colecţiei de Ştiinţe ale Educaţiei a Editurii Universităţii de Vest. Invitaţi: Aura Danielescu, Inspector Şcolar General al judeţului Timiş, Sorina Groza, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor Bănăţeni, Simona Sava, directorul Departamentului de Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea de Vest, precum şi autorii Otilia Bersan, Dimitrie Radu, Mariana Craşovan, Anca Luştrea şi Ionel Moş.

16:00 – 17:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Elementul latinesc moştenit în lexicul dialectului istroromân, autor Gabriel Bărdăşan. Prezintă Vasile Frăţilă şi Ana Maria Radu-Pop

17:00 – 18:00
Editura Humanitas – Conferinţă Dan C. Mihăilescu la Universitatea de Vest, Aula Magna. Prezintă: Mircea Cărtărescu. Moderator: Mircea Mihăieş

18:30 – 19:00
Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe: Bucuria de a nu fi perfectă – Memorii. București/Tel Aviv 1941–2015, autor Riri Sylvia Manor. Vor vorbi: Riri Sylvia Manor, Dana Pârvan Jenaru, Daniel Vighi

Sâmbătă, 8 aprilie

11:00 – 12:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Mehala – o poveste, autor Dan Negrescu. Invitați, alături de autor, Otilia Hedeşan şi Dana Percec

12:00 – 13:00
Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe: Un joc fără reguli, autor Lucian Boia. Vor vorbi: Lucian Boia, Cornel Ungureanu, Robert Şerban

13:00 – 13:30
Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe: Eu, Dracula și John Lennon, Povestirile unui trăitor și uluit observator în România comunistă și în mirificul Occident, autor Jan Cornelius. Vor vorbi: Jan Cornelius şi Robert Şerban. Moderator: Denisa Comănescu

13:30 – 14:15
Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe: Pelinul negru, autor Ioana Nicolaie. Vor vorbi: Ioana Nicolaie, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea

14:15 – 15:00
Editura Humanitas – Lansarea volumului Inocenţii, autor Ioana Pârvulescu. Vor vorbi: Adriana Babeţi, Dan C. Mihăilescu, Marcel Tolcea şi Lidia Bodea

15:00 – 15:45
Editura Humanitas Fiction – Lansarea proiectului Hogarth Shakespeare, Jeanette Winterson – O paranteză în timp; Howard Jacobson, Shylock este numele meu. Vor vorbi: Denisa Comănescu, Dan C. Mihăilescu, Pia Brînzeu, Dana Percec

15:45 – 16:30
Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe: Mistica rugăciunii și a revolverului – Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, autor Tatiana Niculescu. Vor vorbi: Tatiana Niculescu, Cristian Pătrășconiu şi Lidia Bodea.

16:30 – 17:45
Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe: Peisaj după isterie, autor Mircea Cărtărescu

18:00 – 19:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Întrebări puse La Punkt, autor Cristian Pătrăşconiu. Invitați, alături de autor: Adriana Babeţi, Mircea Mihăieş, Vasile Popovici, Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Robert Şerban, Smaranda Vultur, Daniel Vighi şi Dan Negrescu

19:00 – 20:00
Editura Diacritice – Lansare de carte: FINAL la CARTEA RATAȚILOR. Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan. Prezintă: Cornel Ungureanu, Brîndușa Armanca, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru, directorul editurii Diacritice. În prezența co-autoarelor: Ana Mihaela Adam, Liliana Ardelean, Elisabeta Bogățan, M.A.Christi, Manolita Dragomir-Filimonescu, Constanța Marcu și Sara Olah, Silvia C.Negru, Olimpia Sârb

Duminică, 9 aprilie

11:00 – 12:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Periplu prin malefic, autori Dana Percec şi Dan Negrescu. Prezintă Adriana Babeţi şi Reghina Dascăl

12:00 – 13:00
Editura Humanitas Fiction – Noutăţi Raftul Denisei – cărţile primăverii 2017: Fata cu fragi de Lisa Strømme, Marele Gorsky de Vesna Goldsworthy, Cel mai frumos loc din lume e chiar aici de Care Santos şi Francesc Miralles, Constellation de Adrien Bosc. Vor vorbi: Denisa Comănescu, Tania Radu, Ioana Nicolaie şi Robert Şerban

13:00 – 13:30
Editura Polirom – Lansare de carte și sesiune de autografe: De la Burebista la Iohannis. Istorii, analize, satire, autor Sorin Mitu. Invitați: Vasile Docea, Adrian Șerban

13:30 – 14:00
Editura Polirom – Lansare de carte și sesiune de autografe: Disco Titanic, autor Radu Pavel Gheo. Invitați, alături de autor: Adriana Babeți, Bogdan-Alexandru Stănescu

14:00 – 15:00
Editura Polirom – Lansare de carte și sesiune de autografe: Madlena. Vocea din dulap, de Aurora Liiceanu. Invitați, alături de autoare: Adriana Babeți, Adrian Șerban

15:00 – 16:00
Editura Polirom – Sesiune de autografe pentru volumul Viața și Opera de Cristian Tudor Popescu. Invitați, alături de autor, Robert Șerban și Adrian Șerban

16:00 – 16:30
Editura Polirom – Lansare de carte și sesiune de autografe: Exitus, autor Adrian Georgescu. Invitați: Tudor Crețu, Bogdan-Alexandru Stănescu

16:30 – 17:00
Editura Polirom – Lansare de carte: Scriitori la poliție, coord. Robert Șerban. Invitați: Dan Croitoru, Robert Şerban

17:00 – 18:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: G.I. Tohăneanu – Optimus Magister, autor I. Funeriu. Prezintă Florica Bodişteanu şi Marcel Tolcea

18:00 – 19:00
Editura Universității de Vest – Lansare de carte: Arhivele de folclor şi memoria culturală, autor Maria Candale Grosu. Prezintă Otilia Hedeşan şi Diana Mihuţ

object(WP_Term)#13050 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }