Crispin Best & Sam Riviere la Z9Culture

  • Recomandă articolul

Crispin Best și Sam Riviere, doi dintre cei mai importanți poeți emergenți din Marea Britanie, vor veni la începutul lunii noiembrie în România, cu ocazia proiectului „Zona Nouă a Culturii” (Z9Culture) și vor citi în cadrul celor mai active cluburi de lectură din țară. Publicați de Faber & Faber în celebra colecție de poezie a editurii, alături de mai toți autorii cu greutate de expresie anglo-americană și recunoscuți la nivel internațional, Crispin Best și Sam Riviere vin în fața publicului din București (4 noiembrie, 18:00, Apollo111), Brașov (5 noiembrie, 19:00, Tipografia), Sibiu (6 noiembrie, 19:00, Humanitas) și Cluj-Napoca (8 noiembrie, 18:00, Insomnia).

Evenimentele vor urmări acelaşi principiu, începând cu o lectură a autorilor din propriile texte, în limba engleză, continuând cu o lectură în limba română a traducerilor și încheind cu o sesiune de întrebări din partea moderatorilor și a publicului.

La București, întâlnirea va fi moderată de Vlad Pojoga și Cătălina Stanislav.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Crispin Best trăiește în Londra. Faber & Faber i-a publicat în 2016 o broșură de poeme, în programul Faber New Poets (14), finanțat de Arts Council England. Este editor al For Every Year, un proiect online care își propune să indexeze câte o contribuție artistică în onoarea fiecărui an începând cu 1400. Poemele lui au apărut în The Best British Poetry 2015, The Quietus, Dazed & Confuzed, Poems in Which și clinic. Îl găsiți la crispinbest.com

Sam Riviere s-a născut în 1981. Este unul dintre editorii fondatori (alături de Jack Underwood) ai serilor de antologii Stop/Sharpening/Your/Knives și a fost publicat în diverse reviste și ziare, cum ar fi The Guardian, Poetry London, The Rialto, Ambit, The Spectator, 3:AM, și Poetry Review. A publicat 3 volume de poezie: 81 Austerities (2012, Faber & Faber), Standard Twin Fantasy (2014) și Kim Kardashian’s Marriage (2015, Faber & Faber) și un roman: Safe Mode (2017, Test Center). Apare în antologia Penguin Poets 5, alături de Frederick Seidel și Kathryn Maris.

Proiectul „Zona Nouă a Culturii” este organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.

„Zona Nouă a Culturii” (Z9Culture) însumează peste 20 de evenimente (conferințe, dezbateri, lecturi și ateliere) ce vor avea loc în nu mai puțin de opt orașe (Sibiu, București, Cluj-Napoca, Brașov, Mediaș, Făgăraș și Sebeș) și își propune să aducă în fața elevilor, studenților și publicului larg din România o serie de scriitori și jurnaliști, atât din țară, cât și din străinătate. Proiectul dorește să faciliteze accesul tinerilor din România la cultura vie și dorește să aproximeze pozițiile în care se regăsesc literatura din România și cultura română în peisajul global.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

object(WP_Term)#13060 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }