Proiectul „Filmul şi Literatura” se încheie magistral cu un invitat de excepție: regizorul Cristi Puiu, întâlnire care va avea loc miercuri, 27 septembrie 2017, ora 20.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.
Întâlnirea, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan, va cuprinde două fragmente din filmele regizate de Cristi Puiu pe marginea cărora regizorul va povesti despre experiențele sale în calitate de scenarist și regizor și va răspunde întrebărilor publicului.
CRISTI PUIU a debutat ca regizor în 2001 cu filmul Marfa și banii, film care a obținut deja mai multe premii internaționale. Unii critici de film consideră că acesta este filmul care a inaugurat noul val românesc în cinematografie. A continuat cu un film de scurt-metraj, Un cartuș de Kent și un pachet de cafea în 2004, film de asemenea, premiat. Al doilea film de lung-metraj, Moartea domnului Lăzărescu, 2005, face parte dintr-un proiect de șase povestiri scrise de Cristi Puiu în 2003. Filmul a obținut numeroase premii internaționale. A mai regizat, în 2010, lung-metrajul de ficțiune Aurora, în care a interpretat personajul principal (Viorel). Cristi Puiu este co-scenarist la ambele sale filme de lung-metraj, Marfa și banii și Moartea Domnului Lăzărescu, alături de Răzvan Rădulescu. Cristi Puiu este scenaristul filmului său de scurt-metraj, Un cartuș de Kent și un pachet de cafea. Apoi, în colaborare cu Răzvan Rădulescu, a mai scris scenariul la Niki Ardelean, colonel în rezervă, 2003, film regizat de Lucian Pintilie. În 2005, regizorul german Didi Danquart a realizat filmul Offset după un scenariu scris de Cristi Puiu si Răzvan Rădulescu. Pentru filmul Aurora a scris singur scenariul după 2 ani de prospecții și documentare.
„Filmul şi Literatura” – Întîlnire cu Cristi Puiu
- 27/09/2017
- UN Cristian
- 0 Comentarii