Festivalul ImPuls, a fost organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România și a adus în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animație și ale teatrului vizual din lume.
Juriul Festivalului compus din: Doina Papp, critic de teatru (președintele juriului); Irina Ionescu, critic de teatru și Director al Direcției Programe la Institutul Cultural Roman; Marinela Țepuș, critic de teatru și director al Teatrului Nottara; Monica Andronescu, critic de teatru și redactor șef al revistei Yorick; Cristina Rusiecki, critic de teatru; Ciprian Huțanu, regizor si profesor la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Iași; Baczó Tünde, coregraf; Raluca Tulbure, secretar literar la Teatrul Țăndărică, și secretar al juriului, a acordat următoarele distincții:
1. Premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea artei animației – Compania Philippe Genty, Franța pentru spectacolul „Zigmund Follies
2. Premiul pentru scenariu, originalitatea interpretării și expresivitatea măștilor – Compania de teatru Strahl, Germania pentru spectacolul „Klasse, Klasse”
3. Premiul pentru creativitate și excelență în folosirea mijloacelor tradiționale de animație – Teatrul Puck, Cluj Napoca pentru spectacolul „Strada cu îngeri”
4. Premiul pentru stil original în spectacolul de animație – Teatrul Merlin, Grecia pentru spectacolul „Noone’s Land”
5. Premiul pentru poetica imaginii și interpretare – Tiziano Ferarri, Teatrul Gioco Vita, Italia pentru spectacolul „Doamna de la Porto Pim”
6. Premiul pentru muzică și interpretare originală – Daniel Mandolini în spectacolul „Klasse, Klasse”, Compania de teatru Strahl, Germania
7. Premiul pentru inventivitatea jocului cu obiecte – Teatrul Ion Creangă pentru spectacolul „La un metru de tine”
8. Premiul pentru concepția coregrafică – Teatrul Excelsior pentru spectacolul „Bambi” (Vava Ștefănescu)
9. Premiul pentru stimularea jocului interactiv – Teatrul Batida, Danemarca pentru spectacolul „Micul T”
10. Premiul pentru concepție plastică – Teatrul Arlechino, Brașov pentru spectacolul „Ridichea uriașă”
Menționăm că spectacolele Teatrului de Animație Țăndărică, precum și spectacolul Furtuna -Teatrul pentru copii și tineret Colibri din Craiova, au avut loc în afara concursului.
În cele 11 zile de festival am găzduit peste 80 de evenimente din țară și din străinătate, spectacole pentru copii și adulți, conferințe, lansări de carte, vizionare de filme, workshop-uri interactive, întâlniri între creatorii și consumatorii de teatru. Au avut loc două premiere importante ale Teatrului Țăndărică, Scufița roșie în regia lui Felix Alexa și Migraaaanți, în regia lui Cristian Pepino, după un text de Matei Vișniec și ciclul de conferințe IDEEA în care profesori, dramaturgi, teatrologi, curatori de teatru, manageri au susținut 8 conferințe ce au abordat ultimele tendințe din domeniul teatrului de animație.
Comunicat de presă Teatrul de Animație Țăndărică