Rămîne pictura o afacere sau poate deveni alternativă?
- 17-09-2008
- Nr. 441
-
Liviana DAN
- Arte
- 2 Comentarii
Expoziţia lui Gili Mocanu, Tema, a fost primul eveniment al Fundaţiei Unilever şi a avut loc în iulie 2008, la Clubul Fabrica, str. 11 Iunie, Bucureşti. Este de neexplicat cum un oraş energetic, tensionat şi dur ca Bucureştiul a rămas relativ închis experimentului vizual alternativ. Bucureştiul nu oferă libertate, ori nu oferă destulă, grupărilor de artişti activi politic, scenei alternative, scenei de tip „squat“, cluburilor de underground, spaţiilor de proiecte ori „off-space“, galeriilor improvizate în ruine, hale… Bucureştiul nu este un legendar punct de întîlnire al artiştilor şi nu propune un forum pentru artiştii tineri. Este greu de imaginat, în Bucureşti, o structură de spaţii alternative precum cea generată de străzile din jurul muzeului de artă contemporană Hamburger Bahnhof din Berlin sau de districtul Bowery din jurul New Museum of Contemporary Art din New York. Astfel de spaţii sînt o încurajare, dar şi un argument. Viziunea lor produce deseori o atitudine critică necesară. Sintagma acestor spaţii este mai puţin gîndită ca radicalitate puternică şi mai mult ca intensitate radicală. Subiectul: un forum liber cu influenţe multiple este relativizat şi eliberat de greutate. Nu codurile devin mereu inactuale, ci realitatea descrisă în coduri se schimbă dramatic. Într-un sens larg, în […]
Foarte bine ca Alexandra Gatej are parte de reclama si ce bine a facut ca l-a sponsorizat pe Gili Mocanu. E foarte clar pina aici. Tu ce vrei? Esti cam confuz, Mariuse.
Acest nume este repetat prea des, obsesiv, Gili Mocanu in sus, Gili Mocanu in jos desi el este subiectul absolut al articolului. Si, in general, foarte multa vorbarie destul de goala si confuza cand, de fapt, este un articol de reclama pentru Alexandra Gatej si ce bine a facut ca l-a sponsorizat pe Gili Mocanu.