Arhiva Alexandru Tzigara-Samurcaş
- 01-04-2010
- Nr. 519
-
Mihai PLĂMĂDEALĂ
- Arte
- 2 Comentarii
Luni, 29 martie 2010, a avut loc lansarea volumului Arhiva Alexandru Tzigara-Samurcaş, publicat de Departamentul de Istoria & Teoria Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“. Proiectul, finanţat de Uniunea Arhitecţilor din România, reia, după mai bine de treizeci de ani, publicarea unor valoroase fonduri de patrimoniu aflate în custodia Universităţii, în seria „Documente de arhitectură din România“. După cum am aflat de la prof. dr. arhitect Nicolae Lascu, există în Departament un important fond de diapozitive pe sticlă al lui Alexandru Tzigara-Samurcaş (care a văzut lumina tiparului, cu ocazia menţionată, în prezentul articol), o masivă şi esenţială colecţie de documente grafice aparţinînd lui Lecomte du Nouy, o inedită (şi valoroasă) colecţie a releveelor „vechi“ realizate de studenţii şcolii pînă la cel de-al Doilea Război Mondial, fonduri şi colecţii personale ale unor reputaţi profesori, şi lista ar putea continua. Acestea sînt completate de diverse documente de arhivă privind activitatea Catedrei în deceniile anterioare, care vor putea contribui, la un moment dat, la o viitoare istorie a instituţiei. Aceste colecţii şi fonduri de arhivă – în marea lor majoritate, necunoscute specialiştilor şi publicului larg – prezintă o mare valoare pentru istoria învăţămîntului românesc de […]
Stimate Toader P.
Este adevarat ca reaua credinta face casa buna cu vanitatea, insa mesajul dumitale chiar nu isi gaseste rostul, sau in orice caz acuzele de tipul „nu va ingaduie o documentare mai aprofundata” sunt complet gratuite.
Articolul este bun si realizeaza trimiterile necesare. Este poate adevarat ce spui dumneata, insa citind articolul, nu pot sa nu remarc ca te afli pe tangenta subiectului.
Sarbatori fericite,
Alexandru Barbu-Banana
Stimate Domnule Plamadeala,
Sunt convins ca stiti ca simpla mentionare, in treacat, a unei surse nu va permite nici sa plagiati un text, nici sa il asumati prin parafrazare. Inteleg ca timpul redus nu va ingaduie o documentare mai aprofundata, insa nu trebuie sa faceti economie nici de ghilimele, nici de trimiteri, nici de principii etice. In viitor, poate incercati sa va scrieti singur articolele…
Sarbatori fericite,
Toader Popescu