Bătălia pentru 50%
- 25-10-2012
- Nr. 647
-
Bedros HORASANGIAN
- Politic
- 3 Comentarii
Cu cît ne apropiem de data alegerilor parlamentare, cu atît lupta electorală se înăsprește. Este un truism dovedit în toată lumea, cu accentele și nuanțele de rigoare. Sigur că democrația din Belarus sau din Coreea de Nord înseamnă ceva, iar cea din Islanda sau din Finlanda altceva, dar ideea rămîne. Cum se poziționează pentru această bătălie finală cele două mari blocuri politice din România? Va reuși unul dintre ele să obțină mult rîvnitul prag de 50%? Sau se va apela iar, pentru a nu ştiu cîta oară, la soluțiile „imorale“ care au făcut României mult mai mult rău decît ne putem închipui? Să încercăm o scurtă trecere în revistă a situației, pe fondul unor mișcări strategice din ultimele săptămîni. Mai întîi, a fost lansarea cu mare tamtam a candidaților USL. Aparent o fastuoasă chermeză populară, cu un mesaj către mulțimile nemulțumite de guvernarea băsesciano-pedelistă. Dincolo de grandoarea și de culoarea – albul domina, toată lumea fuge de roșu în România – percepției publice, evenimentul a dovedit capacitatea PSD-ului – mult mai bine coagulat organizatoric decît PNL-ul frate de cruce și PC-ul megieș – de a mobiliza norodul. În mod cert, aici, pe terenul plat, fără denivelări, al mulțimilor, se va da […]
nu a pierdut ocazia de a arunca in ridicol pe sustinatorii sai ce ironizau migratia politicienilor ard in provincie. dincolo de lectia pe care ar trebui sa o invete, aceea ca niste comentarii hazardate nu sunt decat ceea ce sunt, niste mostre de superficialitate, si nu atingeri ale intelepciunii, sustinatorii lui antonescu ar trebui sa caute raspunsuri la mai multe intrebari:
1. de ce antonescu a plecat dintr-un fief pnl in fieful psd prin excelenta?
2. in teleorman, antonescu isi va face campanie promovand care valori, cele liberale sau cele social-democrate?
etc.
ps. fiindca onor autorul nu a catadicsit sa ofere o argumentatie a legaturii ard-ppdd, m-am apucat sa caut, poate exista asa ceva si eu, in nimicnicia mea, nu sunt constient de ea. maretii jurnalisti de la cotidianul au adus repede dovada: ppdd da bilete abonamente de transport gratuite la pensionarii din targoviste, in cardasie cu primarul pdl care a blocat o decizie a consiliului local in acest sens (http://www.cotidianul.ro/ce-poate-produce-cardasia-pdl-ppdd-198287/). fantastica aceasta logica, iar autorul poate fi mandru de apropiatii in idei.
Există cenzură şi la comentariile care nu sunt „pe linia” obedientă a OB?!
Altminteri, nu-mi explic de ce nu postaţi mesajul semnat Oriana?!
„evenimentul a dovedit capacitatea PSD-ului – mult mai bine coagulat organizatoric decît PNL-ul frate de cruce și PC-ul megieș – de a mobiliza norodul.”
daca psd-ul aduna asa de usor oamenii, de ce nu a facut un eveniment asemanator si odata cu suspendarea? daca psd-ul e asa mare organizator, la fel de multa lume s-ar fi adunat si intr-o piata oarecare, si nu pe un stadion nou-nout, nevazut niciodata pana atunci de miile de „provinciali?”
„Gruparea pavelesciană a PNȚ-CD-ului și Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, aduse în siajul noului PDL…”
ce dovezi exista si puteti furniza care sa ateste ca ppdd e in siajul pdl? nu cumva un senator usl deplangea faptul ca pe listele ppdd se regasesc o multime de candidati fantoma ai usl?
„Avem și Steaua lîngă noi, dar și urmașii lui Coposu.”
bun, cu steaua am inteles, dar urmasii lui coposu care-s? ce-i califica pentru o asemenea titulatura?
„…iar libertatea Justiției era să cadă pe mîna „pungașilor“ (adică Parlamentul României!?)”
sa intelegem din asta ca sunteti promotorul subordonarii puterii judecatoresti de catre puterea legislativa?
„Faptul că mai toate vedetele vechiului regim au fugit să candideze în provincie spune foarte mult. Faptul că mulți dintre soliștii vocali ai băsescianismului pedelizat nu participă la competiția electorală – iar spune ceva.”
foarte corect. numai ca nu cumva si liderii usl fac acelasi lucru? fuga lui crin prin diverse colegii din bucuresti nu asta inseamna?
„Nu între Dan Diaconescu/ Neamțu/ Ungureanu/ Pavelescu, pe de o parte, și Ponta/ Antonescu/ Becali/ Ciorbea, pe de alta se va da bătălia reală din teren. Ci în lupta de uzură dintre vechile gărzi ale PSD-ului și cele ale PD-ului. Adică aripile rupte ale FSN-ului”
inca o data, ce va indrituieste sa-l puneti pe dd intr-o anumita tabara? si mai departe, vorbiti de aripile rupte ale fsn-ului. cele doua tabere care s-au rupt erau conduse de petre roman si ion iliescu. amandoi sunt deja la un loc. impreuna cu tabara securista a fsn, vanjos reprezentata de voiculescu si rosca stanescu