Schimbări: Nicolae Manolescu, retras de la UNESCO, Emil Hurezeanu – ambasador în Germania
Comunicat de presă al Administratiei Prezidentiale
Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale informează despre cîteva retrageri şi numiri de ambasadori. În domeniul cultural, Nicolae Manolescu a fost retras din functia de ambasador UNESCO, în locul său fiind numit Adrian Cioroianu. Alte numiri: George Maior – ambasador în SUA, Emil Hurezeanu – ambasador în Germania. Vă prezentam integral comunicatul Administraţiei Prezidenţiale: În conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu Primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aprobat următoarele propuneri de rechemare/numire de ambasadori: a) Rechemări •Dl. Mihnea Ioan Motoc, ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană •Dl. Iulian Buga, ambasador în SUA •Dna Maria Ciobanu, ambasador, Şeful Misiunii României pe lângă Oficiul ONU Geneva •Dna Silvia Davidoiu, ambasador în Republica Austria •Dna Daniela Grigore Gîtman, ambasador în Republica Cehă •Dl. Bogdan Mazuru, ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco •Dl . Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord •Dl. Nicolae Manolescu Apolzan, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO •Dna Răduţa Matache, ambasador în Regatul Suediei •Dna Simona Miculescu, ambasador, Reprezentant permanent la ONU- New York […]
Mi se pare firesc. Şi într-un singur mandat se pot realiza lucruri inteligente şi benefice pentru Ţară. Ce-i prea mult… strică… Aşa ca să ne amintim de vorba noastră cea strămoşească. Şi înţeleaptă. Şi sănătoasă.
Opiniile lui lucid seamănă leit cu veninul vărsat de Petru Romoşan în Cotidianul.
Lucid bate campii…Ce mare lucru a facut Manolescu la UNESCO?Iar cu d-na Zoe,s-o lasam in pace sa-si manaqce pensia substatiala….
Retragerile sunt OK,iar numirile sunt acceptabile,in masura care fiacare va comfirma in timp daca s-a ridicat la inaltimea raspunderii acordate. fiecaruia.
Lara: el are alta reprezentare despre lume, una unde ambasador la UNESCO nu-i sinecura de partid si de stat. O proba de luciditate, probabil.
Alta e cu Maior, care-si merita numirea. Herr doar se conformează preferinței Departamentului de Stat.
Iar Hurezeanu pluteste demult in așteptarea unei Întrupări adevărate – platonician, vorbind. Ar fi fost potrivit la schimb cu Guest, ambasadorul american la București, dar prea stie bine germana si Germania pentru asa ironie subțire.
Luciditatea il împiedica pe lucid sa accepte ca schimbul de prizonieri, din vremea Razboiului rece, e schimb de experiența intre parteneri strategici.
Avea dreptate Camil Petrecu: Cita luciditate, atita drama.
Intelegem ca Maior vi se pare potrivit. Are opera nu gluma.
numirile de ambasadori e o afacere de familie?
asta nu e o profesie? nu presupune oarece studii? oricine poate fi ambasador? si Bercea Mondialu?
Scandaloasa e cea a lui cioroianu, un zero desavarsit pretins istoric dar fara opera – nici o carte sau vreun articol serios luat in seama dincolo de becicherecu mic – cautatzi-l pe ISI Web of knowledge si uimitzi-va, biet articler de duzina inclusiv la TVR si doar atat. Cioroianu – decan in fotoliul lui Gheorghe Bratianu era mare batjocura dar ambasador al CULTURII romanesti e o impostura gretzoasa. Halul in care a ajuns Facultatea de istorie e ilustrata glorios pe langa cioro si de pupi nistor, acum presedintele Senatului (!!??) universitatii bucurestene si ilustru senator uslinos. Cautatzi-l si pe asta de opera si anuntzatzi-ma cand o gasiti. Pre-predecesoara lor – care i-a si lansat – doamna Zoe P e totusi un istoric profesionist si un intelectual adevarat – cum i-o fi selectat pe cioro si pe pupi? Mister. Bref, d-na Zoe face figura de Mommsen pe langa astia doi.
Iar hurezeanu trebuie in sfarsit sa explice ce e cu cele doua dosare de recrutare pe care i le-a intocmit secu – o data la varsta foarte tanara (se pare era si o afacere de moravuri acolo) si a doua oara cand sa plece la bursa facilitata de Blandiana. A refuzat vitejeste? Au renuntat „baietii”? Sau ce? De ce nu-si publica dosarul de la CNSAS? Dar o fi ajuns acest dosar la CNSAS?