Israel, țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest (Download)

Ediția a XI-a

  • Recomandă articolul

Pt pag_1Familiarizarea publicului român cu literatura noastră

Israelul a acceptat cu bucurie propunerea de a fi ţară invitată de onoare la Salonului Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XI-a. O ocazie importantă, deoarece ţara noastră are o dată în plus oportunitatea de a prezenta literatura sa cititorilor din România.

Nu mai puţin de şase autori israelieni vor fi prezenţi la Bookfest pentru a-şi lansa titluri noi sau pentru a se întîlni cu cititorii români: Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav şi Rony Oren. Prin intermediul cărţilor lor sînt reprezentate zone extrem de diverse ale pieţei de carte – de la beletristică şi cărţi pentru copii pînă la eseistică, istorie şi cărţi de gastronomie –, un bun prilej pentru cei interesaţi de a-și construi o imagine cît mai fidelă cu privire la piaţa de carte din Israel.

Motto-ul nostru, „Never Stop Dreaming“, a fost ales din dorinţa de a rupe bariera obişnuitului şi de a le oferi celor ce care vor vizita standul statului Israel o experienţă cu adevărat spectaculoasă. Și preţuim ocazia de a continua familiarizarea publicului român cu literatura noastră. De-a lungul celor cinci zile ale Bookfest avem în plan o serie diversă de evenimente. Întîlniri cu deja-cunoscuţii prozatori Zeruya Shalev şi Meir Shalev, dar şi cu Fania Oz-Salzberger, reputat istoric, cu o impresionantă carieră academică. Ne vom dedica apoi universului copiilor, printr-un concurs de desene pe asfalt, şi îl vom prezenta, totodată, românilor pe faimosul Rony Oren, unul dintre cei mai premiaţi autori de carte şi un realizator de animaţii dedicate copiilor din întreaga lume. Apoi, după ce vom parcurge cu sufletul la gură romanele poliţiste ale lui Dror Mishani, vom schimba registrul şi-l vom întîlni pe Gil Hovav, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti culinari de astăzi din Israel, o adevărată personalitate media. Aşteptăm cu nerăbdare întîlnirea dintre scriitorii israelieni şi publicul cititor de la Bookfest 2016!

 

Tamar Samash

Ambasadoarea Israelului
în România

Supliment IsraelDescarca supliment

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13245 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }