Bookfest 2016

  • Recomandă articolul

Pt pag_1Cea de-a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest s-a desfăşurat între 1-5 iunie 2016.  Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au participat Excelența Sa, Tamar Samash, ambasadoarea Statului Israel, Sergiu Nistor,  consilierul prezidențial pentru Cultură, Corina Șuteu, ministrul Culturii, Adrian Curaj, ministrul Educației, Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, și Igor Șarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alături de Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului. Bookfest 2016 s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, iar Israel a fost ţară invitată de onoare.

Agenda celor cinci zile ale Bookfest 2016 a inclus peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, concerte, filme și programe speciale pentru copii, în cadrul Bookfest Junior). La această ediție a salonului de carte au fost prezente peste 200 de edituri.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România cu sprijinul Ministerului Culturii și în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Bookfest este cel mai important salon de carte din România, care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La edițiile internaționale anterioare, țările invitate au fost Spania (2010), Ungaria (2011), Franța (2012), țările de limba germană (Germania, Austria, Elveția, în 2013), Polonia (2014) și Cehia (2015).

 

Ambasadoarea IsraeluluiReceptivitate copleşitoare

„De-a lungul carierei mele, am fost implicată în activități și evenimente variate organizate de ambasadele noastre, dar niciodată nu am avut atîta plăcere să colaborez cu autoritățile locale și nici nu am experimentat o astfel de receptivitate copleșitoare din partea publicului. Sînt recunoscătoare tuturor celor care au luat parte la acest eveniment și mai ales copiilor din România, care au vizitat standul Israel din cadrul Bookfest și s-au implicat în activitățile noastre.“

Tamar Samash (foto)

Ambasadoarea Israelului în România

 

 

Una dintre cele mai reușite prezențe

„Aș vrea să felicit ambasada Israelului din România pentru efortul extraordinar pe care l‑a depus în organizarea programului «Israel – ţară invitată de onoare la Bookfest 2016.

Multitudinea evenimentelor, excepționala organizare, cît și calitatea cărților prezentate, aflate în topul vînzărilor editurilor expozante, au realizat una dintre cele mai reușite prezențe a unei țări invitate de onoare la Bookfest de pînă acum, fapt ce cu siguranță va duce la creșterea legăturilor culturale dintre România și Israel.

De asemenea, autorii israelieni au produs o reală plăcere publicului și, sînt convins, ne‑au stimulat să privim cu mai multă atenție la ce avem noi de făcut pentru a-i ajunge din urmă.“

 

Grigore Arsene

președintele Asociației Editorilor din România,

organizatorul evenimentului

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13241 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }