10 soluţii pentru a vă feri de viruşi şi de hackeri
- 02-10-2008
- Nr. 443
-
Observator Cultural
- MULTIMEDIA
- 2 Comentarii
BitDefender ne recomandă zece ponturi pentru securitatea sistemelor IT. Articolul are ca punct de plecare un recent studiu american, potrivit căruia doar în SUA se înregistrează pierderi de aproximativ 8.5 miliarde de dolari ale consumatorilor finali, cauzate de ameninţările informatice. (O.D.). Se poate spune că gradul de educaţie şi de informare al utilizatorului de computer a crescut, pentru că pierderile cauzate de atacurile informatice se află pe un trend descendent. Totuşi, este nevoie de vigilenţă în continuare şi de informare permanentă privind noile ameninţări. Cele 10 soluţii practice 1. Nu vă bazaţi pe presupuneri. Găsiţi puţin timp pentru a vă informa despre cum să vă protejaţi sistemul. 2. Cumpăraţi şi folosiţi un program antivirus fiabil. Alegeţi un antivirus cu eficienţă dovedită. Checkmark şi AV-Test.org se numără printre cei mai respectaţi evaluatori independenţi de software antivirus. 3. Utilizaţi o soluţie firewall de încredere. Din nou, mergeţi pe mîna evaluatorilor independenţi. Unele sisteme de operare sînt dotate cu un firewall care filtrează traficul numai la intrare. Folosiţi un firewall care poate controla traficul Internet atît la intrare, cît şi la ieşire. 4. Nu deschideţi e-mail-urile venite de la expeditori necunsocuţi sau în care nu aveţi încredere. Mulţi viruşi se […]
Va multumim pentru ca ati ales sa achizitionati legal Antivirusul BitDefender. Ati putut vedea Troianul, deoarece el a fost prins de BitDefender si mutat in carantina oprind functionarea acestuia. Virusii identificati de produs sunt inactivati si pastrati in carantina. Daca nu ii stergeti manual ei vor fi stersi automat dupa 30 de zile. Pentru a sterge fisiere din Carantina intrati in BitDefender -> Antivirus -> Carantina, de acolo aveti posibilitatea de a sterge fisierele aflate in carantina. In cazul in care acest proces nu functioneaza este recomandata contactarea serviciului de support BitDefender.
Programele Antivirus piratate nu beneficiaza de toate functionalitatile unui produs cu licenta: nu isi fac update si astfel nu recunosc ultimii virusi/troieni aparuti. Desi nu semnaleaza o infectare a sistemului, realitatea poate fi alta.
BitDefender are un sistem avansat de scanare a virusilor, fiecare fisier trece printr-o serie de motoare de scanare pentru a detecta o posibila amenintare. In momentul in care produsul va semnaleaza existent unui virus/troian el este deja in carantina si inactivat.
Am achizitionat legal un BitDefender, dar in afara faptului ca – in urma unei navigari banale – am primit un Trojan nu a facut nimic altceva. Mai mult, este mincinos, in sensul ca-mi indica apoi ca mi-a sters virusii, in realitate lucrurile nu stau asa. Am purtat corespondenta cu cei de la BitDefender, dar sfaturile lor au fost banale, daca nu stupide. In concluzie, am platit cam 30 euro de pomana, pentru ca pe vremea cand utilizam programe pirat nu am fost niciodata infectat. Asadar, ar trebui sa avem de-a face cu „inventatori” calificati de antivirusi sau macar sa te avertizeze cand vine fluxul infectat, nu dupa ce ai primit virusii. Dupa aceea…. ce rost mai are