Albă ca Zăpada 2016

Parodii pentru oameni mari

  • Recomandă articolul

A fost odată ca niciodată o împărăteasă nemaipomenit de vestită. Cît era împărăţia ei de nesfîrşită, nu exista nicăieri cineva mai dibaci decît ea în a se strecura în atenţia mass-media. Oricît şi-ar fi dat alţii osteneala să-i ia locul, ea şi numai ea domina reportajele TV, iar ziarele şi revistele de bulevard o pomeneau mereu pe pagina întîi. De aceea i se mai spunea şi front page woman. Şi inima împărătesei tresărea de bucurie de fiecare dată cînd îşi vedea chipul – de care era îndrăgostită pînă peste urechi – la televizor şi în presa de scandal sau cînd îşi auzea vocea răguşită – de la fumat şi whisky – la radio, căci în împărăţia ei nu exista nimic mai rîvnit decît faima mediatică, nu conta cum puneai mîna pe dînsa.

Dar iată că, într-o zi, împărăteasa observă, plină de îngrijorare, că fiica ei vitregă din al cincilea mariaj, pe numele ei Albă ca Zăpada, ocupa, şi ea, o poziţie ameninţător de centrală în relatările mediilor. Aşa că îşi întrebă, plină de îngrijorare, oglinjoara fermecată:

„Zi-mi oglindă, oglinjoară, cine-i number one în ţară?“

Oglinda îi răspunse: „Faimoasă eşti, Crăiasă, asta în orice caz, dar Albă ca Zăpada e mai cunoscută decît un cal breaz. Tocmai acum şade într-un studio TV, într-o emisiune live pe care-o privesc cel puţin 20 de milioane de oameni cu ochii şi gurile căscate. Nu lipseşte de la nici un talk-show şi presa de scandal relatează non-stop despre ea şi despre escapadele sale. Lumea nu se mai satură de nebuniile şi trăsnăile ei, chiar acum trei zile a şters-o cu instructorul ei de călărie, pentru care şi-a părăsit prietena lesbiană, pentru care îşi părăsise cu doar o zi înainte al şaselea soţ“.

La auzul acestei cumplite veşti, împărăteasa fu cuprinsă de panică şi chipul ei deveni întîi galben ca portocala – de ciudă –, apoi verde ca urzica – de invidie. Imediat îi dădu şi ea papucii amantei ei, chemă un deratizator şi îi porunci: „Omoară toţi gîndacii din hrubele împărăteşti, apoi aştepţi pînă cobor şi eu acolo cu toată suita mea, să-i tragem împreună o partidă de sex cum n-a pomenit Parisul. Dar nu te pune încă pe treabă, mai întîi trebuie să-i pun în cunoştinţă de cauză pe paparazzi, ca să se înfăţiseze şi ei prin preajmă“.

Mamă, ce scandal a ieşit! Presa tabloidă, televiziunea şi radioul relatară pe rupte despre senzaţionala aventură din hrubele împărăteşti, astfel că împărăteasa redeveni number one pe toate paginile întîi. Trecură astfel două săptămîni pline de fericire, după care împărăteasa îşi luă inima în dinţi şi-şi întrebă din nou oglinda:

„Zi-mi oglindă, oglinjoară, cine-i number one în ţară?“

Oglinda îi răspunse: „Faimoasă eşti, Crăiasă, asta în orice caz, dar Albă ca Zăpada e mai cunoscută decît un cal breaz. Săptămîna trecută i-a dat papucii instructorului de echitaţie pentru o vedetă rock, apoi i-a dat cu flit şi ăstuia pentru un boxer de categorie grea, căruia i-a dat un şpiţ în fund pentru un actor celebru. Dar asta încă nu-i nimic, a mai făcut şi altele. Aşa de pildă, alaltăieri, Albă ca Zăpada s-a aşezat pulbere de beată la volan şi, deviind de pe şosea, a aterizat cu maşina în grădina căpitanului de poliţie, unde i-a facut zob pe toţi cei şapte pitici din ghips. Şi chiar ieri au băgat-o la pîrnaie, unde-şi scrie memoriile în trei volume şi televiziunea, ziarele şi internetul se ocupă numai şi numai de dînsa“.

Auzind asta, împărăteasa se făcu verde ca bradul – de invidie şi, pentru a-şi pune capăt amarului, îşi întinse o liniuţă pe oglinjoara de machiaj şi aspiră nesăţioasă cu un pai de plastic prăfuşorul mai alb decît pielea Albei ca Zăpada. Apoi se duse plină de energie la o petrecere mondenă la care luau parte toate starurile lumii interlope, îşi scoase la repezeală toate hainele şi desuurile de pe ea şi dansă goala puşcă preţ de vreo oră, două în faţa jurnaliştilor. După aia se îmbrăcă din nou, urcă într-o maşină bengoasă, îşi puse o mască,  jefui o bancă şi, cînd era cît p-aci să-şi ia tălpăşiţa cu toate paralele în Brazilia, fu arestată pe aeroport.

Mamă, ce furtună de bliţuri a mai urmat! Şi toţi jurnaliştii o luară razna de bucurie. Împărăteasa fu pusă după gratii. Şi dacă n-a murit se mai află şi astăzi acolo, împreună cu Albă ca Zăpada, şi probabil că se mai ceartă şi astazi între ele pe tema faimei. Dar asta nu mai interesează de mult pe nimeni, nici de frică. Paparazzii, ce-i drept, încă mai stau cu toţii în păr în faţa penitenciarului, dar nu pentru ele, ci pentru tot felul de deputaţi şi miniştri.

 

Şi-am încălecat pe-o şa

Şi v-am spus povestea aşa, 

Dacă vi se pare prea-prea,

Cum vi se par poveştile din mass-media?

 

 

n

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13237 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }