asparagus

  • Recomandă articolul

gianianaVotul cetățenilor britanici la referendumul de acum cîteva zile nu vine din neant și nici nu e rezultatul unui cutremur social neașteptat. Probabil că, dincolo de articolele de ziar și lungile pagini de comentarii online, arta reflectează emoțional în modul cel mai subtil energiile iraționale declanșate în jurul chestiunii migrației (de fapt, a liberei circulații a forței de muncă), a „ciocnirii civilizaționale“ (de fapt, a multiculturalității) și a inechităților economice. asparagus e un extraordinar exemplu al acestei capacități a artei de a „prinde“ prezentul și a-i anticipa explozia.

Această variantă a textului Gianinei Cărbunariu datează de la sfîrșitul anului 2015 și ar fi trebuit montată la Teatrul Național din București, însă spectacolul a fost amînat sine die.

Fotografiile care însoțesc textul sînt imagini din montarea versiunii inițiale a piesei asparagus, la Volkstheater Viena, în 2010. (I.P.)

Textul piesei poate fi descărcat AICI.

Spargel / Volkstheater

Spargel / Volkstheater

asparagus 3Descarca supliment

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13241 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }