AVALON. La drapel
- 31-05-2013
- Nr. 675
-
Ovidiu PECICAN
- Rubrici
- 3 Comentarii
Cel mai mare record patriotic al guvernului Victor Ponta pare să fie înscrierea României în Guiness Book pentru recordul de a fi etalat cel mai mare drapel din lume. Faptul merită consemnat la o rubrică de comentarii istorice pentru că, probabil, un alt record de aceeași anvergură nu se va înregistra pe seama guvernanților postdecembriști al căror șir a început cu două decenii și – aproape – jumătate în urmă. Unii dintre ei au inclus România în NATO, alții au inclus-o în UE. Ba chiar au existat experți care i-au recuperat parte din teritoriul pierdut odinioară (Insula Șerpilor și partea de mare aferentă). Dar nici unii dintre oamenii noștri politici nu au beneficiat de imaginarul patriotic al USL, consfințit de premierul Ponta ca atare. „De fiecare dată cînd vorbim cu străini despre România, ne spun că avem o ţară frumoasă, bogată, o ţară mult mai bună decît o vedem noi, dar că nu avem încredere în puterea noastră ca ţară şi ca popor de a ne lua soarta de fiecare dată în propriile mîini. Cred că asemenea iniţiative care ne reunesc în jurul simbolurilor naţionale sînt extrem de bune“, a spus premierul, comentînd evenimentul pus în scenă, cu surle și […]
Nu stiam ca Romania a recuperat Insula Serpilor , ci doar ca la Haga s-a dat un verdict privitor la zona maritima a Romaniei din apropierea insulei furate de bolsevicii sovietici (gratie d-lui B.Aurescu si echipei sale) Daca m-am inselat , as dori (bucuros) sa fiu corectat , corectie care este binevenita din partea oricaruia mai documentat.
Dacă tot am luat-o, cu drapelul, pe calea (sovietico-americană) a lui „cel mai mare, cel mai tare”, propun ca următoarea noastră performanţă stupid-cantitativă să fie cel mai lung imn de stat din lume!
O fi in atitudinea Premierului vreo nostalgie legata de momentul in care a primit cravata rosie de pionier; din cate imi amintesc se saruta cravata care urma sa-i fie legata copilului la gat; pesemne a ramas legat de cravata aceea care a fost tivita cu o panglica tricolora. (Ar fi de mare folos un studiu: cam in ce perioada este atestat obiceiul punerii bomboanei pe coliva – obicei care s-a extins in mai toate domeniile de activitate) De fiecare data ma mir cum s-a putut intampla una ca asta, ca un tanar sa aiba atata disponibilitate pentru performanta in limbajul de lemn. Ori de cate ori surprind prestatiile care apar „pe sticla” vad un copil care – pe cand era pionier – isi dorea sa ajunga cineva. La fiecare aparitie vad umbra unui baietel care a jurat pe cravata rosie de pionier. Presupun ca – daca s-ar gandi cineva sa-l intrebe – si-ar aminti imediat textul juramantului pe care l-a depus cu mandrie pentru a fi primit in organizatia de pionieri si l-ar recita cu zambetu-i caracteristic. Mai e nevoie sa comentam articolul? cred ca articolul si-a facut datoria, ne-a aratat ca nu ne inselam atunci cand – uitandu-ne la tv – vedem cat de penibila este perioada aceasta a pionierilor care cantau un cantecel despre anul douamii…