Băsescu se joacă de-a susţinătorul lui Antonescu
- 13-11-2013
- Nr. 699
-
Ovidiu ŞIMONCA
- Editorial
- 11 Comentarii
Toate partiduleţele, minusculele formaţiuni pretinse „de dreapta“ – ieşite din PDL şi năşite de Traian Băsescu – n-au dat (şi nu pot da) un candidat cu şanse la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Oricît s-ar strofoca Mihail Neamţu, Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, poate şi alţii, candidatul miraculos care să-l învingă pe Crin Antonescu n-a apărut. Pînă în acest moment, Traian Băsescu a făcut un „joc de glezne“, avansînd, pe ici, pe colo, varianta cu MRU. Din păcate, aroganţa – care l-a îndepărtat de alegători – şi infatuarea, combinată cu un dialog inexistent cu liderii de atunci ai majorităţii –, au contribuit decisiv ca Mihai Răzvan Ungureanu să piardă guvernul şi să devină un şters fost premier, pe care deja istoria l-a înghiţit şi l-a trecut la şi alţii. Conştient că, în acest moment, nu există un candidat cu şanse din partea celor care se pretind „forţa civică“ sau „mişcarea populară“ (jalnice întrupări fără orizont, strategie şi individualitate, gîlme umplute cu nimic, baloane de săpun, gelatine tremurînde), Traian Băsescu a trecut la analize politice. Deja îl vede pe Crin Antonescu în turul al II-lea, deja crede că toţi cei de la dreapta i-ar da voturile şi plusează zicînd – pe […]
Nu voi putea pricepe niciodata cum o nulitate ca_Crin, un personaj aproape sinistru, care n-a facut absolut nimic in viata lui, s-a ferit de munca cat a putut, deci un personaj precum el e sustinut la presedintia Romaniei. Unul din misterele secolului XXI.
@Adrian R:hey deep thinker bell are you stalking me?
…sancta simplicitas….!
… solutia ignorării „suverane” a lui Băsescu. Pentru simplul motiv că, in tabăra anti-USL nemaiexistand, după opinia unanimă, practic nicio voce capabilă să inspire măcar teamă (dacă nu si respect), prin aplicarea ei, liderilor uselişti nu le-ar mai rămane altceva de făcut decat să se certe şi demaşte intre ei. Ceea ce ei de altfel au şi inceput.
Se duc lupte crancene pentru reacaparea puterii absolute,reactivarea cadrelor sau cel putin a tacticilor propagandiste din vechiul regim criminal.Trecerea anilor nu au facut decat spoirea metodelor comuniste pentru a fi asa zis la moda cu era facebook-ului si blogerilor un fel de propagandisti internauti.Sustinerea unui partid nascut din criminali condus de un plagiator nu cred ca isi are loc intr-o revista ce promoveaza cultura.
Astfel de analize, zic. O fi musai sa-ti dai cu presupusul cind e vorba de Basescu dar ce singuratate sa n-ai iesire la mare (lucru)!
Ma bate gindul ca tocmai neiubitorii de Basescu ii fac acestuia jocul, despicind in 4 firul unei demult dispărute suvite. Singurul mod de a-l condamna la impotenta politica pe Basescu este ignorarea suverana a declarațiilor sale. Daca USL vrea sa ajungă la următoarele alegeri, e obligatoriu sa repete invariabil „Nu conteaza” apropo de orice declarație a lui Basescu. Fiindcă nu conteaza decit daca-i acorda USL vreo atenție.
D-le Vasile Radu: nu-mi plac epigonii, daca eu i-am „reprosat” d-lui Ovidiu Simonca ca ar scrie cu „ura”, asta nu inseamna ca dvs. trebuie s-o interpretati ad literam, si mai ales ca trebuie sa ma imitati! Imitatia arde rau ficatii!.
Cit despre poetica si savuroasa vorba „(a se) strofoca”, a auzit si Parisul de ea iar dvs., nu! DEX-ul nu e o referinta absoluta.
@vasile radu
in dexonline.ro
strofoca, strofoc v. r. (pop.) a se strădui din răsputeri, a-si da silinta.
Domnule Ovidiu Şimonca,
doar două observaţii:
1. – scrieţi cu ură, fără discernământ – mostre: „gâlme umplute cu nimic”, „gelatine tremurânde”, etc.
Un om care se respectă nu scrie cum vorbesc tembelii de la Antena 3. Păcat pentru imaginea pe care pretindeţi s-o aveţi, de intelectual…
2. – de unde aţi scos verbul (probabil) a se strofoca? – nu există în Dicţionarul explicativ al limbii române. Şi, de altfel, îl folosesc doar ţaţele..
Şi un sfat – aveţi grijă, ura se depune la ficaţi, unde arde rău…
e faptul ca basescu aplica, in primul rand, principiul `divide et impera`. deocamdata e la incercarea de a divide useleul. celelalte, abandonarea unui candidat din afara usl sau revenirea la pdl sunt speculatii care se pot dovedi reale sau nu in functie de succesul sau insuccesul vesnicului atac la usl. deocamdata insa, pot fi gasite argumente la fel de rezonabile ca basescu nu a abandonat candidatii prezumtivi din afara usl, ca si argumente ca cu pedeleul este inca la cutite.
oricum, alt lucru indubitabil e ca basescu joaca la mai multe capete. foarte probabil demersurile sale nu vor avea sanse de izbanda, insa ceea ce se stie e ca previzionarea actiunilor sale viitoare seamana cu ghicitul in stele.
Bun articol, pertinente argumente si previziuni meteo-politice cu probabilitate marita… si bine scris, cum altfel?
Se poate citi cu folos dimpreuna cu articolul lui Andrei Cornea din „22”: „Basescu, la limita imposibilului”, fiind oarecum complementare, schitind portretul complex al abilului om politic Basescu.