Cînd supremaţia devine supraviețuire
- 15-06-2012
- Nr. 628
-
Cristian PÎRVULESCU
- Politic
- 3 Comentarii
Ca o ironie a sorții, în doar o jumătate de an, PDL a trecut de la lupta pentru supremație la lupta pentru supraviețuire. Înainte de izbucnirea manifestațiilor indignaților din Piața Universității, din ianuarie 2012, PDL părea – chiar dacă sondajele îl arătau în scădere vertiginoasă încă din luna mai 2010 – că stăpînește situația și că poate, cu ajutorul magicianului de la Cotroceni, să mai cîștige suficiente voturi pentru a forma o nouă majoritate. Acum, după insuccesul de la alegerile locale, PDL este obligat să se replieze și să încerce să reziste. În iunie 2012, PDL a primit una dintre cele mai puternice lovituri din istoria sa. Practic, alegerile locale din 2012 au consemnat revenirea PDL în matca PD-ului din 2004. Un revers atît de important lăsă urme! Alegerile locale din iunie 2012 au stat sub semnul crizei economice și sub amintirea măsurilor de austeritate promovate de Traian Băsescu prin intermediul fostului guvern condus de Emil Boc. De aceea, alegerile au fost transformate de adversarii președintelui într-un plebiscit antiBăsescu. Dacă mulţi anticipau că PDL va obține un scor slab la alegeri, înfrîngerea tenorilor partidului în fiefurile acestora a fost o surpriză. Căderea aproape a tuturor președinților Consiliilor Județene conduse […]
@gramatic: Imi cer scuze pentru ortografie. Asa se intampla cand nu recitesti ce ai scris. Imi cer mii de scuze.
@Nick, pe la scoala cand te duci? Asta-i revista culturala, omule! „asta traiesc romani”, „iluzie a schimbari”, hai ca m-ai innebunit cu ortografia! Chiar, stii ce-i aia ortografie?
Cel putin asta traiesc romani, o iluzie a schimbari. Inca lumea nu s-a dezmeticit si nu-si dau seama de ce inseamna dependenta de factorii externi, economici si politic, ai Romaniei. Toata lumea are impresia ca revenirea la un sistem de: „ia bani, ca doar is pe gratis”, le va face traiul mai bun. Insa, daca luam ansamblul doar la nivelul Europei, doar tarile care au o formula economica, cat de cat asemanatoare cu a Romaniei, acum isi cauta speranta in alta parte. Incapabile de reforma si de stopare a coruptiei (pasi pe care Romania ii urmareste cu multa grija).
Cat despre politic, USL nu a castigat, iar PDL nu a pierdut. De ce?! Pai, pentru ca oameni aceia care fac sistemul sa se blocheze au ramas pe functii, adica functionari, aceia care au radacini pe posturi si nu pot fi mutati cu nimic. Aceia vor ramane, indiferent de e PDL sau USL. Schimbari in cateva pozitii cheie?! Apa de ploaie! Atata timp cat in insistutiile acele, nefunctionale, se intalniesc aceeasi „monstri sacri” ce dainuiesc inca din ani ’80 (sa nu calatorim mai adanc in trecut). Nu de alta, dar presa si cam toate comentariile s-au pastrat la suprafata: Basescu, Ponta, Boc, Udrea, niste perisabilitati vizuale. Ei trec, foarte repede.
Cred ca ar fi momentul sa dati mai multa atentie pe ce inseamna o informatizare a sistemului birocratic, cum se poate face o educatie politica a romanilor (ce lipseste cu desavarsire) si cum un sistem poate fi schimbat, nu doar prin niste programe generale politice ( 90% din acestea inaplicabile si irealiste sau iluzori) ce dupa acaparare fraielor de distribuire a banului public spre propriile buzunare, a politicenilor si prietenilor lor, se evapora, parca nu au existat niciodata asemenea promisiuni grandomane.
Toti pierdem indiferent de e rosu, portocaliu, galben sau albastru.
PS Un castig ridicat al PP-DD arata mult ca, vorba aceea: „Ati prostit poporul, /Cu televizorul!” sau a lui Marlyn Manson: „God is in the TV!”