CINEPUB – singurul portal de cinema românesc online

  • Recomandă articolul

Cinepub.ro esPoster 700x500te singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lung metraj. Menirea CINEPUB este de a suplini absența dramatică a rețelelor de distribuție și de a (re)aduce în prim plan filme care sunt prea repede uitate, sau chiar deloc văzute. CINEPUB nu este o instanță critică sau o platforma hiper-selectivă, ci un loc deschis tuturor cineaștilor români, indiferent de vârstă și fără afiliere de partid sau partidă.

 

În aproape un an de existență, CINEPUB a devenit cea mai mare colecție online de film românesc. Cinefilii pot alege în acest moment dintre nu mai puțin de 21 lungmetraje, 41 scurtmetraje, 27 documentare și 20 animații, iar numărul filmelor este în continuă creștere. Pe CINEPUB pot fi găsite titluri românești cunoscute și multi-premiate la importante festivaluri de film, dar și titluri rare, care nu au avut șansa difuzării în cinematografe, cineaști tineri, proaspăt absolvenți ai facultății de film, dar și regizori consacrați, aparținând unor generații și ”valuri” diferite. Stere Gulea, Mircea Daneliuc, Marian Crișan, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Alexandru Maftei, Andrei Gruzsniczki, Adrian Sitaru, Răzvan Rădulescu, Constantin Popescu sau Andrei Crețulescu sunt doar o parte dintre aceștia.

“Moromeții” (r. Stere Gulea), “Iacob” (r. Mircea Daneliuc), “Felicia, înainte de toate” (r. Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf), “Bună! Ce faci?“ (r. Alexandru Maftei), “Legături bolnăvicioase“ (r. Tudor Giurgiu), “Killing Time“ (r. Florin Piersic Jr.), ”Morgen” (r. Marian Crișan), ”, “O lună în Thailanda“ (r. Paul Negoescu), “Principii de viață“ (r. Constantin Popescu), “Interior. Scară de bloc“ (r. Ciprian Alexandrescu), “Bad Penny“ (r. Andrei Crețulescu), “Maria“ (r. Claudiu Mitcu) sau “O scurtă poveste“ (r. Radu Vasile Igazsag) formează o listă scurtă a filmelor disponibile pe cinepub.ro.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13239 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }