Cuba şi România, România şi Cuba
- 13-11-2013
- Nr. 699
-
Bedros HORASANGIAN
- Politic
- 3 Comentarii
No news, good news – se zice prin mediile jurnalistice. Nu nu doar în cele anglo-saxone. Evenimente politice, cataclisme, catastrofe, în general ceva de rău. Dacă sînt doar veşti/ştiri bune, hm, astea nu prea contează. Deţin capul de afiş şi fac rating doar veştile rele. De care, din păcate, nu am dus şi nu ducem lipsă. Cu un vers al poetului – ieri apreciat, azi ignorat – Geo Dumitrescu, „doar veşti rele mai aştept“. Poeţii ştiu ei ce ştiu. Ani în şir, anumite ţări au avut întîietate în privinţa veştilor rele. Sigur că nu Elveţia, unde toate merg realtiv bine şi surprizele sînt rare. Dar alte ţări au clocotit. Dacă nu a fost în cauză Corea sau Algeria, apoi a fost zi de zi ceva cu Vietnamul, mai acum cîteva decenii, cînd mai ’68 dădea şi el peste cap o lume, nu doar Parisul. A fost şi Iranul, apoi ba războaiele din Irak sau Afganistan, ba cîte o ţară africană care dădea bătăi de cap ziariştilor şi cancelariilor occidentale, ba era un atentat la New York, ba URSS-ul se prăbuşea şi era zi de zi în atenţia lumii întregi. Apoi, problema n-a mai fost de interes. Şi s-au ivit alte […]
Fiul meu a facut recent o excursie de 14 zile in Cuba. A vizitat multe orase, baie, plimbari cu delfinii, impresii minunate. Cuba a inceput sa se miste.
P.S. Imi amintesc de o reclama de pe vremuri- nicio masa fara peste oceanic, prin actualizare ar deveni niciun articol fara Basescu!!!
De acord cu M. Constantin. Nu e neaparat nevoie sa mergi pina in Cuba pentru a \”vedea\” si cealalta fata a lucrurilor. De pilda, e suficient sa navighezi, stin confortabil in fotoliu, pe net. Si sa deschizi site-ul uneia dintre cele mai cunoscute militante de azi din Cuba, Yani Sanchez: http://www.desdecuba.com/generationy/.
Cel putin pentru ca am baut atitia ani romul \”Havana Club\”, importat de Ceausescu pentru a-l ajuta pe Fidel sa reziste embargoului american si le-am fi datori cubanezilor si cu o alta \”privire\”!
Nu ma indoiesc de cumsecadenia d-lui Cosmin B. si a d-nei Elena S. A extrage insa de aici un semnal despre „imensa bucurie de a trai a cubanezilor” inseamna un mic viol al realitatii prin comparatie cu aceiasi „Ay Cuba” vazuta de d-l Andrei Codrescu.
Pentru cei nedusi prin cele lumi, poate ca un mic bemol pe scara proportiilor ar fi binevenit din partea diverselor reflectoare.