Demisii din CNATDCU

  • Recomandă articolul

Ca urmare a recentelor schimbări în componenta CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare), s-au produs demisii în lanț în Comisia de Matematică. Publicăm textul mai multor demisii ale unor membri din CNATDCU.

 

Domnule ministru,

În urma unei activități foarte bune a comisiei de matematică, care a pus standarde normale pentru titlurile și tezele de doctorat în matematică, care a avut o activitate reproșată doar de unii indivizi neserioşi, dar avizi de o glorie nemeritată, dvs. ați hotărît să mă scoateți din consiliul general al CNATDCU și din functia de președinte de comisie, înainte de expirarea celor 4 ani de mandat, fără să dați motivații. În aceste condiții, îmi dau demisia și din postul de membru al Comisiei de Matematică. Vă urez succes în activitatea de subminare a nivelului științific al matematicii românești!

Vasile Brînzănescu

 

 

Domnule ministru,

Am aflat cu stupoare că, odată cu completarea Comisiei de Matematică a CNATDCU, președintele ei, dl profesor dr. V. Brînzănescu, a fost înlocuit cu dl profesor dr. I. Chițescu. Nu am cunoștință să i se fi adus dlui profesor dr. Brînzănescu vreun reproș cu privire la funcționarea Comisiei pe care a condus-o, deci nu ințeleg de ce a fost înlocuit. Așa cum am avut onoarea să vă comunic și în scrisoarea trimisă în data de 30.05.2017, nu cred că dl profesor dr. I. Chițescu are statura științifică necesară pentru a fi membru al acestei comisii, cu atît mai puțin pentru a o conduce. Pot detalia oricînd, dacă considerați necesar. Mă văd deci constrîns să vă înaintez demisia mea din Comisia de Matematică a CNATDCU.

Profesor dr. Liviu Ornea

 

 

Stimate domnule ministru,

În urma înlocuirii nejustificate a președintelui Comisiei de Matematică a CNATDCU, dl prof. dr. Vasile Brînzănescu, vă înaintez demisia mea din Comisia de Matematică a CNATDCU, cu efect imediat.

Am avut onoarea în a-mi exprima rezervele, în scrisoarea colectivă din 30.05.2017, asupra capacității dlui prof. dr. Chițescu de a acționa ca membru al comisiei, iar ieri domnia sa a fost numit chiar președinte al acesteia și reprezentant al matematicii în Consiliul General al CNATDCU. Consider că numirea în poziții-cheie a unor persoane pe alte criterii decît performanţa științifică și probitatea morală este incorectă și face un mare deserviciu școlii matematice românești.

Cu alese gînduri, Marian Aprodu (profesor, Universitatea din București)

 

 

Domnule ministru,

Ca urmare a înlocuirii nejustificate a președintelui Comisiei de Matematică a CNATDCU, dl. prof. dr. Vasile Brînzănescu, cu dl prof. dr. Ion Chițescu și în pofida recentei mele numiri ca membru al comisiei respective (prin OM 3991 din 12 iunie 2017), vă înaintez demisia mea din Comisia de Matematică a CNATDCU, cu efect imediat.

Solicit aceasta întrucît numirea în poziții‑cheie a unor persoane pe alte criterii în afară de performanță științifică și probitate morală este profund incorectă și face un mare deserviciu școlii matematice românești, iar contribuția științifică a dlui prof. dr. Chițescu este, în cel mai fericit caz, modestă și nu justifică în nici un fel prezența sa în Comisia de Matematică a CNATDCU.

Cu consideraţie, Liviu Marin

 

 

Domnule ministru,

Așa cum v-am comunicat și în scrisoarea trimisă în data de 30.05.2017, nu cred că dl profesor I. Chiţescu are statura științifică necesară pentru a fi membru al acestei comisii, cu atît mai puțin de a o conduce. Consider că numirea noului președinte al Comisiei de Matematică este o jignire uriașă adusă comunității matematice românești.

Mă văd deci constrîns să vă înaintez demisia mea din Comisia de Matematică a CNATDCU.

Sorin Dăscălescu

 

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13245 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }