Efectul efectului surpriză
- 13-07-2012
- Nr. 632
-
Cristian PÎRVULESCU
- Politic
- 7 Comentarii
Deși în după amiaza zilei de 10 iulie Curtea Constituțională a pus punct unei săptămîni nebune, cum nu mai cunoscuse România de la începutul tumultoasei sale tranziții, suspansul politic continuă. Însă comparația cu trepidanții ani 1990-1992 – care au lăsat sechele ce pot doar parțial explica riscanta, dar și mobilizatoarea referire la mineriade – este doar un instrument propagandistic folosit într-un război care a trezit populația din amorțire. După iarna indignării și votul din 10 iunie de la alegerile locale, momente ce au contrazis stereotipul dezinteresului față de politică, suspendarea președintelui a făcut din nou ratinguri pe care doar divertismentul le atingea nu cu multă vreme în urmă. Va urma, pe 29 iulie, un referendum de revocare în fața căruia Traian Băsescu pleacă cu un dezavantaj relativ (o intenție de vot favorabilă demiterii între 60% și 65%, la o prezență la vot declarată între 70% și 80% – date prezentate în două sondaje, CSCI și IMAS, realizate imediat după suspendarea lui Traian Băsescu), pe care nu l-ar putea compensa decît prin demobilizarea electoratului. Așa că singura șansă a lui Traian Băsescu de a rămîne președinte este să convingă alegătorii să nu participe la referendumul din 29 iulie. Și, cum […]
de ce se publica in revista dvs. acest gen de articole? la nivelul anului 2012 e prea greoi si plat.
@ex-rock …Cind vreunul isi bate nevasta sau copiii cu furtunul, care e argumentul lui? „E familia mea! ce va bagati!”. Asa si frazele astea de trista amintire cind clanul securistilor luase ostatic un intreg popor.
Mai nou aud ca Marga se va duce in China si in Coreea. Sa vedem deci cum va arata harta geopolitica in lumina intalnirilor din aceasta luna ale Organizatiei care pune la punct cooperarea ruso-chineza care include si cele doua Corei si Mongolia. Imi voi rezerva placerea de a citi interventii si comentarii in Obs. cult.
Poporul poate decide ce vrea, dar nu tot ce ar putea vrea el se poate desfasura in interorul UE. Poporul poate sa vrea un nou Antonescu… ups, deja are unul…poporul poate sa vrea dictatura, poate sa vrea Garda de Fier. Nu in Ue. Despre asta evorba, asta se fac ca nu pricep liderii USL. Se joaca soarta europeana a Romaniei. Si Belarusul e teoretic pe continentul numit Europa.
(Intrucat nu-mi era clar care dintre mine si alexandru era postacul, am raspuns eu, de dragul dialogului.
Foarte clar si concis articolul.Postacului basist ii aduc aminte ca poporul,nu Barroso,Reding sau alti „europeni cu papion” ar trebui sa decida in ceea ce-l priveste.
dl. parvulescu e un miron mitrea de generatie noua. in general in anii ’90 se accedea in clasa politica din sindicalism, negociind oamenii afiliati. in zilele noastre se intra din ONGism, negociind lucruri putin mai soft, dar mai importante in ziua de azi – valori, imagine, monitorizari electorale, etc. dar principiul si morala e aceeasi, „i’d like to get in” si iata ce va ofer; ce-mi dati?
minus mustata de sofer, Parvulescu nu e decat un Mitrea II , insa fara fermitatea si siguranta de alpha-male a acestuia; CP e doar un beta-male ex-oengist. sper sa fi meritat pentru neamul lui, ca de compromis in societatea civila s-a compromis de mult. RIP A.P.D.
Domnule Pîrvulescu, să recapitulăm deci:
Ceea ce a făcut USL în ultimele 2 săptămâni e un ”succes de etapă”, deloc un „atentat“ (căci cu ghilimele) la democrație, nu e „lovitură de stat“, căci „la finalul întregului proces se organizează un referendum” (de alegerile din 46 ati auzit, domnule profesor?), „metodele utilizate au depăşit standardul bunelor practici politice”, dar (asta) „nu înseamnă că erau neconstituţionale și contrare statului de drept!”.
Say whaaaaat? Ați văzut comunicatul lui Barroso după întâlnirea lui cu Ponta? I-ați văzut fața doamnei Reding la întâlnirea cu Corlățean? Amintiți-ne când un alt șef de guvern din Europa a plecat de la Comisie cu o lista de teme pe care s-o trimită semnată înapoi. Amintiți-ne ce țară, în afară de Coreea de Nord, minte în comunicate oficiale, cum a făcut dl Marga, de a trebuit să fie corectat de ministrul de externe federal german. Suntem pe marginea butoiului cu pulbere cu bricheta în mână și ne tot jucăm cu ea…
Domnule Pîrvulescu, chiar nu vă dați seama în ce situație suntem și ce girați?